Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 18 12311 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/351
    sea
    sea je odsutan
    Kadet
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    nemam ugovor

Question Brodski elektricari

#1 12-04-2007, 06:51 PM
    struja
    Clan Posade Datum pristupanja: Jul 2007
    Downloads: 1
    Uploads: 0

Brodski elektricari

--------------------------------------------------------------------------------

pozdrav svima ma gdje bili!
    nezalost, po nasim forumima nema bas puno elektricara s kojima bi mogli razmijeniti informacije o zaposlenju, a ni nasi agenti ne nude nista posebno nego smo okrenuti sami sebi, po sistemu snadji se druze.
    Bio bih zahvalan ako netko ima kakve korisne informacije koje bi mogle pomoci ne samo meni nego i ostalima molim da se prikljuci forumu

Hvala

ovako je zapocela ova tema 12-04-2007 a danas je izgleda zakljucana????
    zapoceta je s svrhom davanja i pruzanja informacija

a koliko znam ova struka ide samo naprid i to progresivno s stb ten je osta stb ten

danas vidim da je zakljucana tj zatvorena pa mi nije jasno zasto???

ako ima nedolicnih komentara zato se ne izbrisu vec se kompletna tema zatvara

tema je sluzila za razmjenu iskustva i naucno uzdizanje i zasigurno je nekim ljudima posluzila veoma dobro i donjela nesto dobro

otvoreno pitanje onome sta kroji politiku zasto je tema Brodski elektricari zatvorena ?

---- Propuh avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od sea Vidi poruku
    #1 12-04-2007, 06:51 PM
    struja

ovako je zapocela ova tema 12-04-2007 a danas je izgleda zakljucana????
    zapoceta je s svrhom davanja i pruzanja informacija

ali ne i za prepucavanje ciji je veci ili meksi i ko je kriv za bijeli ili crni dim, cija je bandera veca i ............

..................
    otvoreno pitanje onome sta kroji politiku zasto je tema Brodski elektricari zatvorena ?
    ti si se prvi bunija (pod nickom SRELEC) kad bi se islo vanka teme i kad bi se nesto izbrisalo.

, a sada se pitas zasto se nije brisalo nego se cijela tema zatvorila.
    nastavi li sa prepucavanjima u novoj temi BRODSKI ELEKTRICARI izmedju elektricar - strojar - nauticar zatvorit ce se i ova.
    vama nezadovoljnima ponasenjem moderatora, ostaje jos da se zalite vlasnicima ovog foruma i onda je na njima da odluce kakav forum zele i mene jednostavnu maknu.

za sve : ne postajte na ovoj temi odgovore na ovaj post imate PM. ostavite ovo za temu BRODSKI ELEKTRICARI
    "Imati neprijatelje, jasno dokazuje da imamo i zasluga!"

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Modratori imaju punu podrsku u svakom pogledu jer u protekle 3 godine postojanja smo prosli svasta i mislimo da su moderatori i vise nego posteni i realni u svakom pogledu

Hvala svima na razumjevanju
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Moderatori su uistinu veliki i pravedni.Samo jedna mala opaska.Je li mozete prebacit sve one postove na novu temu od pocetka do one jucerasnje pobune na brodu Bounty iskljucujuci pobunu.Steta bi bilo da ono sve zavrsi u smecu radi par temperametnih postova ,a bilo je jako korisnih informacija i podataka tamo.

na rvacki Gringo Green-go avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vroon Offshore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od sea Vidi poruku
    ajmo se sad uzdignit iznad osobnih interesa ovi forum dozivljavam za razmjenu informacija i prvenstveno pomoc mladima da nemoraju proc sve ono sta smo mi prosli
    Ode si 100 % u pravu i prava razmjena informacija je uvik dobro došla , međutim istim se tim mladima u temi Brodski Električari prikazuje slika da su BRODSKI STROJARI glavna smetala na brodu i promovira se egocentrizam tipa "da nije mene nebi brod vozija" itd. itd. !!!
    Neka se niko ne uvridi ali svit će se nastavit vrtit sa i bez nas a mi bi samo tribali olakšati život jedni drugima kako na brodu tako i ode na forumu !
    Činjenica je da ko je zadovoljan i neiskompleksiran radi svoj posa i muči i bere vrhnje a onima "ostalima" je izgleda cilj razvlačiti "maloga" i dokazivati se čiji je veči !
    BTW iman završenu i Elektrotehniku i Brodostrojarstvo i sve je to ljudi moji za ljude a ne samo za "odabrane" !!!
    I ja san isto da se vrati stara tema ali isključivo u svrhu promoviranja zvanja "Brodski Električar" te razmijene iskustava i informacija !

Pozdrav Svim Pomorcima i Mirno More !
    Tko drugome jamu kopa,dvi sriće grabi

Son Gli Amici Molto Rari , Quando Non Si Ha Danari - hrvatska aktualna

Clan Posade
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    DRYDOCK

Početno

Vidim da se zakuvalo ,a jedan od sudionika sam i ja sa svojim kilima ,105 kg.

Ovo ispod sam napisao kroz dva posta.
    1.a ovo za krivce disel ili electric,svi strojari su isti samo je razlika u kilima.

2.jedan stari barba bi zna ovako komentirati strojare....
    rastave pa operu u naftu,sastave i nadaju se da ce raditi....

e sad da malo elaboriram.
    Pod 1.
    zasto su svi isti, zbog razmisljanja,momak strojar kad pocne asistenturu dolazi u okruzenje gdje mu daju smjernice kako postati i biti strojar, znaci kako odrzavati ,upravljati sa brodskim uredjajima.
    U isto vrijeme tu postoje i ljudi ,posada stroja ,mora se nauciti komunicirati odnosno upravljati sa njima jer nece biti dozivotno asistent.
    E sad posto tamo nema samoupravljanja vec hijerarhija,automatski onaj rank povise tebe morao bi znati isto tako vise od tebe .
    Ovom cinjenicom dolazimo do problema kad taj veci rank nezna vise nego manje.
    Kako to rijesiti,?
    negirati tu cinjenicu i po hijerarhiji zna se tko naredjuje i tko je u pravu,po mogucnost iskrcati ga jer stvara nemir i nered .
    Prihvatiti tu cinjenicu ali onda bi trebali zamjeniti rank, i lovu, malo sutra ovu soluciju nece nitko vidit.
    Znaci asistent vidi da bi trebao uvjek biti u pravu a ako nije pomogni se drugim sredstvima da bi dogurao do C/E .
    Iz ovog razloga ,sto se strojarima pere mozak od asistenture da moraju biti u pravu i imati autoritet rekao sam da su svi isti a razlika je u kilima.

Pod 2
    Stroj je skup mehanickih djelova koji nekog vraga rade,u 90% slucajeva kad ne radi to se cudo rastavi, ocisti,pregleda,zamjeni,sastavi i nadaj se da radi ako nisi nasao pravi problem.
    Gledano sa pozicije komandanta (prije 25 godina,i ondasnje tehnologije) on je u pravu ,tako da ne vidim ovde nista negativno.

Normalno elektricar na brodu nikome ne smeta u sluzbenom napredovanju ali moze rusiti autoritet neznalicama kad dokaze da nisu u pravu.
    Dobar i pametan strojar nikad nece imati problema sa dobrim elektricarom i obrnuto,sve ostale kombinacije daju negativan rezultat

Frenki kako znas da se zovem braco?
    Slazem se da tema ostane otvorena jer nisam primjetio nikakve uvrede.

Colina kako znas da volim slatko? Mislim da bi trebao ici zajedno sa elektricarem da utvrdite zasto izbacuje klima.

Gringo
    Nisam nikad mislio,ni rekao da su strojari smetala,ali kako kazu svasta p..ka rodi,a brod vozi.
    Nije stvar profesije vec ljudi.
    Dobro za tebe da imas oba smjera jer to ce u buducnosti to i traziti

Jos jednom otvorite temu.

na rvacki Gringo Green-go avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vroon Offshore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od drydock Vidi poruku
    E sad posto tamo nema samoupravljanja vec hijerarhija,automatski onaj rank povise tebe morao bi znati isto tako vise od tebe .
    Ovom cinjenicom dolazimo do problema kad taj veci rank nezna vise nego manje.
    Nije nužno da po hijerarhiji rank poviše mora znati više od niže-rangiranoga časnika !
    Svaka kompanija ima svoj SMS i lipo piše tko kome odgovara i tko šta popisuje na brodu tj. u log book-u ! Znači ne postoji individua nego zapovjedna odgovornost !
    Mnogo sam puta kao asistent ili terco sumnja u odluke nadređenih (čitaj Kapa) ali kad danas proanaliziran te situacije ipak je on taj koji sve na kraju dana potpiše i odgovara za sve šta je napravija i potpisa isprid Superintendanta tj. Kompanije !
    U slučaju da na takvom istom brodu , ako tako nalaže SMS električar odgovara Kapu taj isti je dužan kao i svaki drugi oficir odradit ono šta je vezano uz njegovo područje te rješit problem ili iznit nekakav zaključak ili dati svoje mišljenje ! Ako kapo oče taj isti npr . elektromotor razvidat , bacit u more , to potpisati , i za to odgovarati tu se nema šta ko mišati !

Tako je to na brodu , neko zna , netko "umije" , neko se snalazi,neko laže ,neko najebe , neko ne najebe , ali u biti svi mi volimo kad imamo "onoga gori" pa kad se desi sranje uprit prston u njegovu kabinu !

Ali kad si Ti "onaj gori " stvari se drastično minjaju !
    Posljednje uređivanje od Green-go : 05-18-2010 at 01:56 PM
    Tko drugome jamu kopa,dvi sriće grabi

Son Gli Amici Molto Rari , Quando Non Si Ha Danari - hrvatska aktualna

Clan Posade
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    DRYDOCK

Početno

ponovno za colinu jer postovi nestaju
    hvala na dobrim zeljama
    neonke do tri metra mjenjam bez skala
    svaka ti srica bila i nastavi gledat monitore uz sta manje izlazaka iz ECR.

gringo
    slazem se u vecini stvari ,problem nastaje kad nema nista potpisano za elektromotor a motor u moru,i onda onaj povise se pravi lud da spasi sebe a poslje hoce da ga ljudi postuju.

dalje ista bransa ,npr.strojari na klasicnom brodu su placeni razlicito ,u odnosnu na odgovornost,odnosno znanje,zapravo rank.
    po tome bi oni bolje placeni trebali i znati vise.

e sad kad si na vrhu tu igra politika firme,ekonomija itd..tako da se nemoze gledati samo sa tehnicke strane,ja sam pisao cisto o uslovima i situaciji zbog kojih sam citirao neke stare pomorce,od kojih sam to cuo.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Posto sam sve one prepirke iz Orlantovog threada pribacija u kokosinjac molim vas da tamo pisete gluposti a ovaj thread ostavite za raspravu o nasim dragim elektricarima jer to je najmanje sta im mozemo dati.

Ako bude sve u redu i ne bude gluposti sve sta se ode napise ce se pribaciti u onaj stari thread o brodskim elektricarima ( koji je trenutno zatvoren ) pa cete imati sve na jednom mistu

Pozdrav i mislim da svi znate da se svadom ( a pogotovo priko tipkovnice ) nemoze nista dobiti osim bana i misljenja drugih da vam inteligencija nije na razini. Zato sve vas molim na ruku pomirenja jedni s drugima i da se primirmo.

Isto tako neke od vas molim da ne pisu drugim ljudima na Pm grube izraze i vridaju ih jer to isto nije dopustljivo a i nismo mi ode ( moderatori i Admini ) da bi samo pratili par thredova di se uvik kuva neki qrac.

Fala na razumjevanju i pozdrav
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Barba ortalano avatar
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    tidewater

Početno

Ovako Dalmo??.....
    Nikakve prepirke nisam tra?žija ja niti sam ih započinja.....U sraroj temi brodski električari sam u?živa sa svima dok se nije pojavija izvjesni lik, koji radi u ilegali, a sad se raspisa po forumu odjednom. Onaj thread sam otvorija jer sam tija vidit ??ta ima novog u temi BRODSKI ELEKTRIČARI ali mi je neko "zalupija" vrata prid nosom i nisam zna kome se obratit nego na taj način jer sam zna da će netko od vas glavnih to pročitat i nada se da će te se smilovat ali vidim da od toga nema ni??ta jer vi uvik po svom. U staroj temi je ostalo dosta podataka koji su mi čak i bili od koristi a sad mi je ?ža ??ta ih nisam sejva.

PONAVLJAM PO TISUĆU I KO ZNA KOJI PUT NIKAD NISAM NIKOG UVRIDIJA NITI SAM TRA??IJA PREPIRKE.

IZVINJAVAM SE SVIM STROJARIMA AKO SAM JA KOGA UVRIDIJA, A NISAM TIJA VIRUJTE TIDEWATERA MI, SAMO SAM NAPISA SVOJA ISKUSTVA IZ MOG KRATKOROČNOG NAVIGAVANJA, odnosno ??ta sam do?živija osobno, to mi se potvrdilo iz priča koje sam čuja i prije nego sam po??a na more.

Nisam tija reći da se bez struje na brodu ne mo?že, evo TDW ima masu brodova di nema električara i svi rade i funkcioniraju.
    Pozdrav i mislim da svi znate da se svadom ( a pogotovo priko tipkovnice ) nemoze nista dobiti osim bana i misljenja drugih da vam inteligencija nije na razini.
    O kojoj ti svađi priča??.....uletija je lik nezadovoljan sa nekim izjavama i i zvriđa nas par tamo koji smo redovno pratili temu....Za??to njega niste upozorili nego ste čekali da njemu, normalno, neko vrati "lopticu" i da zatvorite temu.

do one jucerasnje pobune na brodu Bounty iskljucujuci pobunu
    Frenkie, shvatiću ovo ka zajebanciju.......

Dakle da ne duljin puno....Cijenim vas sve i podr?žavam neupitno u svemu i u svakom pogledu ali mislim da ova tema vi??e neće biti kao ??ta je bila, dabogda falija ja i ugriza se za jezik, JER KAD PROČITAM OVO
    Ali on za razliku od tebe ne koristi forum da bi mogao raditi svoj posao. I bas lijepo od tebe sto si podebljao cinjenicu da su svi oni tu jer su jeftinij.
    ONDA MISLIM DA NEMA SMISLA UOPĆE ODE RAZGOVARAT, nego najbolje da svi priđu u KOKO?*INJAC i tamo "prdu" u latu o svemu i svačemu.
    Na kraju se JO?* JEDNOM DUBOKO ISPRIČAVAM AKO SAM JA KOGA UVRIDIJA i vas samo zamolija da ovaj post ne izbri??ete odma radi toga da kolege pročitaju moju ispriku nego ga ostavite par dana a posli sa njim radite ??ta vas volja......
    Do skorog viđenja i čitanja pozdrav mojim prijateljima Dalmo??u, Chorkeu, Frenkiu, High Voltageu, Offshoreu1975, Sharku, Banderashu, Ribi(kojeg odavno nisam čuja ode ni vidija),......nek se ne naljute oni koje sam zaboravija pozdravit a svim drugim pomorcima
    ISTO VELIKI POZDRAV I MIRNO MORE

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

U ovim trenucima za koje sam mislija da su mi posljednji sjetio sam se svojih Letricara banderasa bracu mi po oruzju.
    Pa im se zelim prvima javit nakon sta je prosla zracna uzbuna.

Clan Posade
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    DRYDOCK

Početno

evo nesto sa news grupe

Zelio bih obavijestiti zainteresirane da je iz tiska upravo izasao
    "Elektrotehnicki prirucnik za pomorce" koji moze dobro posluziti i pomoci ne
    samo elektrotehnicarima na brodu nego i svom drugom osoblju jer u njemu
    mozete naci opis problema koji se javljaju na odrzavanju brodskih sustava,
    definiranja njiihovih uzroka kao i metoda otklanjanja kvara. Tako osim
    teoretskih osnova u ovom prirucniku moze naci svojevrsni Troubleshooting za
    probleme koji nastaju pri plovidbi. Takoder je jako dobrodosao svim onima
    koji prvi puta kroce na brod.

Vise informacija na:

http://www.vitalnes.hr/prirucnik.htm

Barba ortalano avatar
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    tidewater

Početno

Citiraj Prvotno napisano od drydock Vidi poruku
    evo nesto sa news grupe

Zelio bih obavijestiti zainteresirane da je iz tiska upravo izasao
    "Elektrotehnicki prirucnik za pomorce" koji moze dobro posluziti i pomoci ne
    samo elektrotehnicarima na brodu nego i svom drugom osoblju jer u njemu
    mozete naci opis problema koji se javljaju na odrzavanju brodskih sustava,
    definiranja njiihovih uzroka kao i metoda otklanjanja kvara. Tako osim
    teoretskih osnova u ovom prirucniku moze naci svojevrsni Troubleshooting za
    probleme koji nastaju pri plovidbi. Takoder je jako dobrodosao svim onima
    koji prvi puta kroce na brod.

Vise informacija na:

http://www.vitalnes.hr/prirucnik.htm
    Svaka čast DRYDOCK......po onome ??ta sam vidija iz izdvojenih stranica, prava stvar za nas električare početnike, ba?? ono ??ta mi je tribalo da mi neko malo rastumači a na??i kolege električari nikad ne ?žele pričat o poslu kad dođu kući tako da mi niko ni??ta nije temeljito ovako razjasnija.Sve ??ta znam sam sam mora naučit, ali ovo ......wauuuuuuuu
    Imam ja dosta priručnika o struji na brodu ali ovo je jedan od boljih čini mi se i to na hrvatskom jeziku.
    E pa mislim da će ovo meni postat obavezna lektira....
    Puno hvala kolega

Thunder Germa avatar
    Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    Ahrenkiel Shipmanagement

Početno

ovako,ja cu samo C/P mail koji sam dobija od gosp. Bilica

-"pozdravi mi ekipu na pomrac.net i reci im da dajem guze onome ko locira No.2 H.F.O.TK (P) na kineskim gradnjama ))"

-"I reci njima onaj H.F.O da se radi o senzoru za alarma kojega divica marija ne more locirat "

pa eto,sta napisete ja cu mailat...

nadam se da ste u stanju pomoc mladom kolegi...

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Talking Za moga zmaja maloga, nu

Reci mu da je sigurno na istoj strani di mu je i No1P
    A senzor mu je najbolje locirat na monitoru, u meniju offscan i amen boze...
    I kad sazna di idu za Cile neka javi da mu dan koordinate

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

@ Germa

Pozdravi kolegu i reci mu da pazi na sebe a da ce senzor naci kad bude trazio u nacrtima a ne po netu. Reci mu jos da smo ode zivi i zdravi da ga cekako da se javi kad stigne a kako ima volje pa je narpavio i na ovaj nacin (priko tebe0 moze se vidit da necemo dugo cekat da se i sam javi pa makar i po golubu.

@ostali

MOlim vas ne sporkavati temu da nebi bilo baniranja znamo daje ralica frizirana ovih dana

Thunder Germa avatar
    Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    Ahrenkiel Shipmanagement

Početno

kaze da je trazija po nactima, al da su ti nacrti toliko sturi i nikakvi, ubiti da su za kuac,pa nista u njima nema...

jaka struja je vise manje ok,al sve ispod 48 V je tuga jad i cemer iako je brod novije gradnje...

sta rec osim kinezi??

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    kod kuce

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Germa Vidi poruku
    ovako,ja cu samo C/P mail koji sam dobija od gosp. Bilica

-"pozdravi mi ekipu na pomrac.net i reci im da dajem guze onome ko locira No.2 H.F.O.TK (P) na kineskim gradnjama ))"

-"I reci njima onaj H.F.O da se radi o senzoru za alarma kojega divica marija ne more locirat "

pa eto,sta napisete ja cu mailat...

nadam se da ste u stanju pomoc mladom kolegi...
    je li high ili low level?Je li alarm digitalni ili analogni ???
    Posljednje uređivanje od Branko : 01-31-2011 at 05:40 PM

Thunder Germa avatar
    Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    Ahrenkiel Shipmanagement

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Branko Vidi poruku
    je li high ili low level?Je li alarm digitalni ili analogni ???
    "high level , analogni ,
    ne moremo locirati nigdi juncion box
    vjerovatno je negdi ispod izolacije
    al nema veze za sada reci im da sam raskopa sau box pa sad radi kako triba
    ne daje vise alarm nikakav kaze da je sve ok"

tako kaze!!

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    kod kuce

Početno

Ok znaci analogni vjerojatno se senzor nalazi na prednjem dijelu tanka pri samom dnu s vanjsku stranu.Neka zavire ispod pajola.Obicno se ispred sensora stavi ventil kako bi se senzor moga skinit bez da dreniras tank u santine.Vjerojatno je sensor koji radi na principu tlaka i preracunava s obzirom na specificnu gustocu medija visinu medija u tanku i kolicinu u tanku. NA takvom analognom je moguca na jednom alarmu imat i HH i HL i LL i LLL ovisno kako je software programiran
    Posljednje uređivanje od Branko : 02-01-2011 at 04:00 PM

Stranica 1 od 18 12311 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •