Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 16 od 18 PrviPrvi ... 61415161718 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 301/351
    pre banned
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

Zadnje upisano u knjigu biser Chorket - a od visoko rangiranih časnika :
    "..Struja operite releje u bujolu vode , to je meni jedan tehničar naparavi i sve OK "
    " Monitoring Pick Up i Safety Pick Up pomoćnih motora ...Starting Failuire , kriv je pick up..bez obzira ?*TO POLU??JE GORIVA NE RADI""
    " Struja ,...provjerite reaktor na Bow thruster-u"
    " To je Ukrajinac rije??avao za 5 minuta::" - zamjena koMpresora na reeferu
    ....itd,itd.....SVE PO STAROM

Struja tilulilulila avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    JDN

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Chorke Vidi poruku
    Zadnje upisano u knjigu biser Chorket - a od visoko rangiranih časnika :
    "..Struja operite releje u bujolu vode , to je meni jedan tehničar naparavi i sve OK "
    " Monitoring Pick Up i Safety Pick Up pomoćnih motora ...Starting Failuire , kriv je pick up..bez obzira ?*TO POLU??JE GORIVA NE RADI""
    " Struja ,...provjerite reaktor na Bow thruster-u"
    " To je Ukrajinac rije??avao za 5 minuta::" - zamjena koMpresora na reeferu
    ....itd,itd.....SVE PO STAROM
    hahaha da operite releje u bujolu vode..... Ovoga, sta mu je kompresor ukrajinac rjesava za pet minuti, bi vjerojatno posla u ukrajinu plivajuci kad bi mi usrid minjanja krenija pametovat.....

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

Kakva je situacija sa informatikom, da li je sa informatickim faxom moguce apliciranje za asistenta struje?

Clan Posade Electrician avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    Stena Drilling

Početno

Cuj,sve je moguce,ali zavisi dali bi ti mogao raditi taj posao?
    Koliko se kuzis u brod, struju?
    Sto se tice tvog smjera preporucujem ti da probas sa putnickim firmama (Carnival,Tui, itd...) za computer officera! Znam par momaka koji su zavrsili nesta slicno i nasli posao na navedenim firmama za comp officera..Uglavnom ti je posao u struci.

Citiraj Prvotno napisano od Informaticar Vidi poruku
    Kakva je situacija sa informatikom, da li je sa informatickim faxom moguce apliciranje za asistenta struje?

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

Pokušao i tamo dobiti posao je isto kao i dobiti jack pot na lotu, uzaludan trud, osim naravno veza i preporuka koje nemam. Više mi leži elektronika nego čista struja, a oko konkretno brodske struje nisam imao niti jedan brodski predmet na faxu iako jesam predmete kao sto su elektrotehnika, raznorazne automatike itd. Sad koliko je to sve slično, pitanje je.

Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    Stena Drilling

Početno

Cuj, triba biti uporan, pogotovo kad nemas iskustva, bar tako ces firmama dati do znanja da ti je stalo do posla.Naj lakse je rec nemas vezu ili ovi i oni su upali priko veze, to je postalo toliko uobicajno kod nas za pisat. Znan dvoje mojih poznanika sa istom skolom ka i ti, oni su slali dosta e-mailova i zvali dosta firmi, na kraju nakon visemjesecnog truda im se posrecilo..
    Sto se tice pitanja da li je sa informatickim faxom moguce apliciranje za asistenta struje? Ajde reci iskreno jesi li uopce proba zovnut iti jednu firmu u nasoj lipoj HR i dobiti odgovor na to pitanje???
    Kako ce ti odi netko dati odgovor a kad nisi direkt sam proba pitat, vecina firmi ili kadrovskih ce te bar saslusat i reci sta misle..Ajde sidi za komp i telefon u ruke i zovi ( a kod nas po pricama s foruma najbolja veza je puna kuverta)..

Pokušao i tamo dobiti posao je isto kao i dobiti jack pot na lotu, uzaludan trud, osim naravno veza i preporuka koje nemam. Više mi leži elektronika nego čista struja, a oko konkretno brodske struje nisam imao niti jedan brodski predmet na faxu iako jesam predmete kao sto su elektrotehnika, raznorazne automatike itd. Sad koliko je to sve slično, pitanje je.
    Posljednje uređivanje od Electrician : 01-12-2012 at 03:57 PM

Struja Asinkronus avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Bourbon Offshore

Početno

Koji si tocno faks zavrsija?

Prvo zovi kapetaniju i pitaj oces li moc sa tim faksom dobit brevet struje. Ako ti kazu da nemozes onda zovi drugu kapetaniju i pitaj isto. Ako triba zovi sve kapetanije u hr.
    Ja san ima problem za dobit brevet, nisu mi tili u kapetaniji dat brevet pa san dosa sutra dan kad je radila druga smjena i dobija san brevet bez problema. To su nase kapetanije drzava u drzavi.

Vi??e mi le?ži elektronika nego čista struja, a oko konkretno brodske struje nisam imao niti jedan brodski predmet na faxu iako jesam predmete kao sto su elektrotehnika, raznorazne automatike itd. Sad koliko je to sve slično, pitanje je.
    Kad dodjes na brod budi spreman za sve. I ja sam se prije broda vise bavija elektronikom, a moj prvi ukrcaj prva 2 miseca glavni alat su mi bile brusilica i busilica. Tribalo skoro cilu vanjsku rasvjetu prominit.
    Osim elektronike, automatike i elektrotehnike za bit dobar struja triba znat malo i strojarstva.
    E i da nezaboravin na dosta brodi ti ces bit jedini koji zna reinstalirat windowse, tako da ces kad tad doc na svoje

Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    Stena Drilling

Početno

Zar je brevet struje sada neophodan ?? Meni ga jos nitko nije trazio?

Citiraj Prvotno napisano od Asinkronus Vidi poruku

Prvo zovi kapetaniju i pitaj oces li moc sa tim faksom dobit brevet struje. Ako ti kazu da nemozes onda zovi drugu kapetaniju i pitaj isto. Ako triba zovi sve kapetanije u hr.
    Ja san ima problem za dobit brevet, nisu mi tili u kapetaniji dat brevet pa san dosa sutra dan kad je radila druga smjena i dobija san brevet bez problema. To su nase kapetanije drzava u drzavi.

Kad dodjes na brod budi spreman za sve. I ja sam se prije broda vise bavija elektronikom, a moj prvi ukrcaj prva 2 miseca glavni alat su mi bile brusilica i busilica. Tribalo skoro cilu vanjsku rasvjetu prominit.
    Osim elektronike, automatike i elektrotehnike za bit dobar struja triba znat malo i strojarstva.
    E i da nezaboravin na dosta brodi ti ces bit jedini koji zna reinstalirat windowse, tako da ces kad tad doc na svoje

Struja Asinkronus avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Bourbon Offshore

Početno

Meni su ga jedino trazili na nasim firmama. Ali po STCW 2010 morat cemo imat brevet.

Nekad davno moga si bit i kapo bez breveta pa se i to prominilo.

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Electrician Vidi poruku
    Cuj, triba biti uporan, pogotovo kad nemas iskustva, bar tako ces firmama dati do znanja da ti je stalo do posla.Naj lakse je rec nemas vezu ili ovi i oni su upali priko veze, to je postalo toliko uobicajno kod nas za pisat. Znan dvoje mojih poznanika sa istom skolom ka i ti, oni su slali dosta e-mailova i zvali dosta firmi, na kraju nakon visemjesecnog truda im se posrecilo..
    Sto se tice pitanja da li je sa informatickim faxom moguce apliciranje za asistenta struje? Ajde reci iskreno jesi li uopce proba zovnut iti jednu firmu u nasoj lipoj HR i dobiti odgovor na to pitanje???
    Kako ce ti odi netko dati odgovor a kad nisi direkt sam proba pitat, vecina firmi ili kadrovskih ce te bar saslusat i reci sta misle..Ajde sidi za komp i telefon u ruke i zovi ( a kod nas po pricama s foruma najbolja veza je puna kuverta)..
    Prvo pitam ovdje eto jer je nekako najbrže, pitat ljude od struke, možda ima netko tko je sa istim zvanjem kao ja upao pa mi eto to digne moral da je moguće. Ovako zvati kompanije bez da znam da li je ikako moguće, može rezultirati odustajanjem jer ako ne znaš nikoga da radi s tim zvanjem onda se pitaš: "Koji vrag ja uopće zovem? Možda tražim nemoguće". Inače što se tiče veza, nažalost volio bih da sam u krivu, ali opet drago mi je što neki imaju i suprotnih iskustava.

Završio sam Veleučilište u Rijeci, smjer Informatika 3 godine, 180 ECTS. Ako ne nađem posao, idem dalje na nekom drugom faksu, neki drugi smjer. Inače što se tiče strojarstva srednja sam strojarska i to baš brodogradnja tako da niti tu nisam skroz daleko. Inače taj fenomen "države u državi" sam naučio još tokom studija, što vrijedi na jednom fakultetu na istom tom drugom ne vrijedi i slično. Navikao sam na nepravdu, kretenizme i ne opterećujem se više time, gledam samo kako i što dalje, treba čuvati živce. Ti si pretpostavljam isto informatika ili elektrotehničar?
    Posljednje uređivanje od Informaticar : 01-12-2012 at 07:56 PM

Struja Asinkronus avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Bourbon Offshore

Početno

Sve je sad na tebi, prvo zovi raspitaj se po firmama, kapetaniji ministrarstvu di god triba. Kad budes siguran da sa svojom skolom mozes za struju e onda si tek na pocetku.
    Da se mene pita ja bi prije tebe ukrca za asistenta ili struju nego nekog banderasa sa zavrsene "dvi ipo" godine srednje skole nekog elektro?žnj smjera.
    Mada u konacnici ne znaci da san dobro izabra. Sve je na tebi, kakvi ces se pokazat na terenu.
    Iz iskustva ti mogu rec da te niko nece pitat koju diplomu imas ali zato imas li HV course, DP maintenace..... e to je bitno.
    Ti si pretpostavljam isto informatika ili elektrotehničar?
    Ma sta ti god triba
    Sta se tice struke zavrsija BEE.

Zivija

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

Sve je sad na tebi, prvo zovi raspitaj se po firmama, kapetaniji ministrarstvu di god triba. Kad budes siguran da sa svojom skolom mozes za struju e onda si tek na pocetku.
    Da se mene pita ja bi prije tebe ukrca za asistenta ili struju nego nekog banderasa sa zavrsene "dvi ipo" godine srednje skole nekog elektro?žnj smjera.
    Mada u konacnici ne znaci da san dobro izabra. Sve je na tebi, kakvi ces se pokazat na terenu.
    Iz iskustva ti mogu rec da te niko nece pitat koju diplomu imas ali zato imas li HV course, DP maintenace..... e to je bitno.
    Hvala ti na informacijama, ipak ??to se tiče tih HV courseva, DP maintenance vjerujem da isti i dosta ko??taju pa sam opet na početku. Treba počet radit da bi se steklo za te courseve.

Ma sta ti god triba
    Sta se tice struke zavrsija BEE.

Zivija
    Je li ti bilo te??ko prvi put na brodu obavljat posao? Ako nisi i??ao na Pomorski vjerujem da ti je bilo novina u brodskom pogonu.

Struja Asinkronus avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Bourbon Offshore

Početno

Hvala ti na informacijama, ipak ??to se tiče tih HV courseva, DP maintenance vjerujem da isti i dosta ko??taju pa sam opet na početku. Treba počet radit da bi se steklo za te courseve.
    Nemoj se sa tim sad opterecivat jer ti dodatni kursevi za pocetak nisu potribni. Ali tokom karijere imat ce znacajnu ulogu.

Je li ti bilo te??ko prvi put na brodu obavljat posao? Ako nisi i??ao na Pomorski vjerujem da ti je bilo novina u brodskom pogonu.
    Zavrsija sam ja pomorski (BEEE Brodska elektronika elektroenergetika) ali nisan sto se tice svog posla nista vise zna od nekoga sta je zavrsija neku drugu elektrotehnicku skolu ili fakultet. Vec sam ode negdi na forumu pisa kako sam bija u soku kad sam dosa na brod i skuzija da na brodu ne postoji nula. 4 godine srednje i 2 godine vise (i to pomorski) da je to bar neko spomenija onako usput.
    Mozes bit i doktor znanosti ili neznan sta ali kad dodjes na brod i dok ne procitas manual od nekog uredjaja i proucis sheme neces znat nista.
    Jedina stvar koju sam u svom skolovanju naucija je da triba ucit, svaki novi brod na koji dodjes je drukciji od onog prije. Zato uvik manuale, sheme, knjige u sake i uci. Sa vrimenom ce ti bit sve lakse svacat princip rada necega i lakse pristupat problemu, ali do toga triba doc.

zivija

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

Nemoj se sa tim sad opterecivat jer ti dodatni kursevi za pocetak nisu potribni. Ali tokom karijere imat ce znacajnu ulogu.
    E to je druga priča, kad krenu kapat prihodi onda je lak??e plaćati si daljnje usavr??avanje.

Zavrsija sam ja pomorski (BEEE Brodska elektronika elektroenergetika) ali nisan sto se tice svog posla nista vise zna od nekoga sta je zavrsija neku drugu elektrotehnicku skolu ili fakultet. Vec sam ode negdi na forumu pisa kako sam bija u soku kad sam dosa na brod i skuzija da na brodu ne postoji nula. 4 godine srednje i 2 godine vise (i to pomorski) da je to bar neko spomenija onako usput.
    Mozes bit i doktor znanosti ili neznan sta ali kad dodjes na brod i dok ne procitas manual od nekog uredjaja i proucis sheme neces znat nista.
    Jedina stvar koju sam u svom skolovanju naucija je da triba ucit, svaki novi brod na koji dodjes je drukciji od onog prije. Zato uvik manuale, sheme, knjige u sake i uci. Sa vrimenom ce ti bit sve lakse svacat princip rada necega i lakse pristupat problemu, ali do toga triba doc.

zivija
    Zanimljivo je koliko malo treba od fakulteta za obavljanje nekog posla. Kad se sjetim svih silnih matematika i kojekakvih proračuna, za ??ta??? Razmisljao sam o nekoj literaturi za početak ovako ne??to. Vjerojatno ima i u knjiznicama.

ELEKTROTEHNIKI PRIRUNICI ZA POMORCE

Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    Stena Drilling

Početno

Posalji mi na pm tvoj e-mail pa cu ti proslijediti nesto prirucnika koji ce ti pomoci.Obicno su sluzili asistentima koje sam imao...Mislim da ce ti knjige koje si navep samo odnit vrime i novac za pocetak!

E to je druga priča, kad krenu kapat prihodi onda je lak??e plaćati si daljnje usavr??avanje.

Zanimljivo je koliko malo treba od fakulteta za obavljanje nekog posla. Kad se sjetim svih silnih matematika i kojekakvih proračuna, za ??ta??? Razmisljao sam o nekoj literaturi za početak ovako ne??to. Vjerojatno ima i u knjiznicama.

Struja Asinkronus avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Bourbon Offshore

Početno

Po meni jedna od boljih
    Practical marine electrical knowledge

Kadet Keyser S??ze avatar
    Datum registracije
    Aug 2011

Početno literatura

Evo ja sam bio u situaciji kao i ti. Ja sam sto se tiče breveta elektroničara propitao par kapetana i ljude iz lučke kapetanije u zadru i svi su mi rekli da nema problema jer je informatika srodan fakultet elektrotehnici.

?*to se tiče literature mo?že?? mi na privat dati kućnu adresu pa cu ti poslati 2 dvd-a materijala koje sam ja isto tako dobio od dobrih ljudi na ovom forumu, preciznije od vmozare. (Hvala care)

Uvjet za materijale ti je isti kao i sto sam ga ja imao... da napravi?? isto kad se pojavi netko kome materijali tribaju.
    Donde Esta La Biblioteca

Struja tilulilulila avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    JDN

Početno

Ovaj elektrotehnicki prirucnik za pomorce ti je genijalna knjiga i siguran san da ce ti puno pomoc na pocetku, bar meni je. Isto tako Practical marine electrical knowledge je odlicna knjiga.

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

Ljudi, nisam bio za računalom, ali hvala vam svima legende ste najveće. Keyser Sose hvala ti na ponudi, ali zar ti nije to malo nezgodno? Ajde reci koji je materijal pa da ga potrazim na torrentima. Ako nema nesto cemo skemijati, napravit cu web stranicu sa objedinjenim materijalom da sve bude na jednom mjestu pa da i buduca ekipa ima koristi od svega. Dijeliti materijal je veliki plus na vašu karmu.

Kadet Keyser S??ze avatar
    Datum registracije
    Aug 2011

Početno

Ljudi, nisam bio za računalom, ali hvala vam svima legende ste najveće. Keyser Sose hvala ti na ponudi, ali zar ti nije to malo nezgodno? Ajde reci koji je materijal pa da ga potrazim na torrentima. Ako nema nesto cemo skemijati, napravit cu web stranicu sa objedinjenim materijalom da sve bude na jednom mjestu pa da i buduca ekipa ima koristi od svega. Dijeliti materijal je veliki plus na va??u karmu.
    ma tu ti ima svega. neki dio ces naci na internetu, neki je sa fakulteta itd...bas cekan neke sheme struje staijih brodova pa ti mogu i to poslati. bas da ti 8-9 gb pakiran u torrent neda mi se. radije cu dati 10kn za markicu pa cekaj doma i gotovo.
    Donde Esta La Biblioteca

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •