Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/16
    Clan Posade MarkT avatar
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    -----------------

Početno Dipl.ing.strojarstva i brod?!

Pozdrav ekipa. Evo da vam iznesem svoja pitanja ,pa ako nije problem pomozite. Evo ovako strvari stoje.Prijatelj mi je dipl ing strojarstva i sad ga zanima postoji li mogucnost da ode na brod kao strojar ,po mogucnoosti bez prekvalificiranja ili polaganja razlika na brodostrojarskom studiju.U obzir mu dolaze i platforme ako je moguće.Pa vas molim da mi odgovorite ukoliko znate moze li uopce to napraviti ,a ako moze koji su breveti potrebni ili tecajevi.Unaprijed hvala....Pozdrav i mirno Vam more

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od MarkT Vidi poruku
    Pozdrav ekipa. Evo da vam iznesem svoja pitanja ,pa ako nije problem pomozite. Evo ovako strvari stoje.Prijatelj mi je dipl ing strojarstva i sad ga zanima postoji li mogucnost da ode na brod kao strojar ,po mogucnoosti bez prekvalificiranja ili polaganja razlika na brodostrojarskom studiju.U obzir mu dolaze i platforme ako je moguće.Pa vas molim da mi odgovorite ukoliko znate moze li uopce to napraviti ,a ako moze koji su breveti potrebni ili tecajevi.Unaprijed hvala....Pozdrav i mirno Vam more
    POzdrav

O tome vec pise po forumu a trazilica radi dobro pa ces naci
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

engineer
    Datum registracije
    Jan 2010

Početno mo?že

:

Po nekim novim izmjenama propisa ing.strojarstva ili dipl.ing mogu kao brodo strojari dobiti i brevet stojara i ostale brevete ali mora navigat 1godinu kao asistent stroja (ili mazač ili slično ali da mu upi??u u matrikulu asistent) onda pola?že za časnika stoja s tim mo?že biti 3 ili 4 engineer (tj.hrvatski 2čanik ili 3 časnik)

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od andrej-ri Vidi poruku
    :

Po nekim novim izmjenama propisa ing.strojarstva ili dipl.ing mogu kao brodo strojari dobiti i brevet stojara i ostale brevete ali mora navigat 1godinu kao asistent stroja (ili mazač ili slično ali da mu upi??u u matrikulu asistent) onda pola?že za časnika stoja s tim mo?že biti 3 ili 4 engineer (tj.hrvatski 2čanik ili 3 časnik)
    Aj dobro.Svaki dan naucim nesto novo.

3- rd / Engineer troniko avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    Nisam ginekolog ali volim pogledati

Početno

Je li tvoj prijatelj nesto uradio i saznao,zato jer ja imam isto zvanje odnosno strojarski inzener,vise od godinu dana asistent i polozio sam napredni prve pomoci,protivpozarni i upravljanje brodicom a od kapetanije tjeraju me da napisem molbu do Ministarstva mora i prometa pa da oni odluce je li mogu polagati za oficira ili ne.( po meni ni oni ni su sigurni sta treba i dali treba). AKO NETKO ZNA VISE O OVOME PROBLEMU NEKA NESTO NAPISE I NAS USMJERI DA SKRATIMO OVO SETANJE AMO TAMO. PUNO VAM HVALA.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

ajde, ajde. sta je sad? niki bi avione napravljali???? ajmo sist na pod i rec ovako:
    zavrsit strojarski fakultet je pet puti teze od pomorskoga. znaci...zasto se ti momci ne bi uklopili? cinjenica je da nakon odradjene kadeture, danasnji bolonjci traze repeticije za proc klasu. ja san navigava ranije sa par nasih dipl ing, i bogami su bili znalci. po meni, razlike polaganja predmeta su pizarije, treba in dat pravo na kadeturu i brevet. pustimo sad ja ovo, ja ono... radin posal sa smjeskon... ja ga ne radin sa smjeskon, ali zato me oblacu u zelene. a vi se moji i dalje smjeskajte i mislite da ste znalci. lako je rec ja san dobar....sta drugi kazu?????

kibbutznik Le Amateur avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Premda nisam od tih struka, imam jednu sugestiju. Na ovaj i druge forume učestalo se javljaju ljudi sa strojarskim ili elektrotehničkim vi??im obrazovanjem zainteresirani za odlazak na brod, a neke takve i osobno poznajem, te sam siguran da je interes dovoljnog opsega da se o njemu ozbiljno razmi??lja. Takvi ljudi često bivaju razočarani (pogotovi oni sa obrazovanjem iz strojarstva, a specijalizacije u brodostrojarstvu) kada shvate da sa svojom strukom (a bez prekvalifikacije, koja bi također mogla biti dosta jedostavnija) po na??im zakonima na brod - ne mogu. U slučaju elektrotehničke struke na brod jo?? i mogu, ali ne mogu do breveta pomorskog elektroničara, nego samo kao električari, ??to ponekad radi problem u pomorskoj karijeri. Unutar ??ire zajednice na forumu i u?že zajednice unutar UPH sigurno ste bolje upoznati od mene postoje li potrebe za takvim kadrom na moru, te bi li njihov dolazak na pomorsko tr?ži??te poslova ojačao ili bi oslabio poziciju hrvatskog pomorca. Koliko mi je kao foruma??u početniku poznato, UPH trenutno ima puno prečih briga, ali za jedno dugoročno razmatranje mo?žda bi bilo dobro uzeti ovu temu na raspravu. Interes navedenih struka u Hrvatskoj zastupaju slijedeće komore http://www.hkis.hr i http://www.hkie.hr. Strojarska komora je trenutno prilično preokupirana "hladnim ratom" sa komorom građevinara oko ovla??tenja za različite metalne konstrukcije na kopnu, ali sam uvjeren da ne bi, kao ni elektrotehničari, imali ni??ta protiv da se njihovim članovima kao ni cijeloj strukovnoj grupaciji koju zastupaju pro??iri moguće područje rada. Ukoliko bi se takav neki cilj prepoznao kao interesantan za ovu zajednicu, nitko ne brani UPH da samostalno ili mo?žda čak i koordinirano sa drugim pomorskim interesnim udrugama u Hr nastupi prema navedenim komorama, u svrhu moguće zajedničke akcije na rje??enju ovog pitanja. Ponavljam, svjestan sam do ovo mo?že, a i ne mora biti od interesa za na??e pomorstvo, kao i da UPH ima stvarno prečih briga, ali dajem prijedlog za jedan srednji ili du?ži rok. Također, mo?žda bih i sam mogao pone??to skromno pomoći oko ovog pitanja jer poznajem i neke zainteresirane ljude, kao i donekle problematiku. Eto, toliko od mene, srdačan pozdrav svima zainteresiranima

Clan Posade
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    DRYDOCK

Početno

Dipl.ing â??..nema sta traziti na brodu ,to je degradacija,nije njegovo da vozi I odrzava brod.
    Oni moraju radit na novim projektima.
    Bakalari su za brod .
    Tako bi trebalo aliâ??â??.. kod nas je sve naopako

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

a ??ta?? kad ljudi oće... ja isto kad san u prilici sugeriran cili niz drugih poslova vezanih za pomorstvo, brodogradnju i offshore, počev??i od coating i painting inspectora, IWE/EWE welding engineera i inspektora, field engineera itd na ni?žoj razini priko raznih poslova na projektiranju, surveyingu, projekt menađmentu i konzaltingu kao konačni cilj... vidit će?? samo koliko će ih se samo javljat za na brod sa ovim strukama kad konačno riknu ??kverovi, zato je mo?žda ova tema ba?? i na vrime ako se uopće s obzirom na STCW odredbe i cake oko white list i??ta i mo?že napraviti....

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od drydock Vidi poruku
    Dipl.ing â??..nema sta traziti na brodu ,to je degradacija,nije njegovo da vozi I odrzava brod.
    Bakalari su za brod .
    A znas li zasto je naopako? Zato jer kod nas kad momak dobije diplomu u ruke on bi odma na poziciju managera, kapa ili kapetana. On nezna i nije svjestan da mu taj komad karte samo otvara vrata nakon sto "prohoda", ali do toga bi se treba dobro napuzat i dobro nazuljat kolina, a mladjarija to nece i zato je sve "up side down" u cilom nasem sistemu i drzavi.

E i ovo si dobro reka, samo nisu bakalari, vec pi??-moli...oni prozirni ca nevride ni pofrigani.
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od drydock Vidi poruku
    Bakalari su za brod .
    naopako je, to stoji. ali treba i njih razumit. koji projekti? sta i di? zaposlit se posli pustoga skolovanja za kikiriki, za koji nije ni siguran da ce primit prvoga u mjesecu? brod - ne najbolje rijesenje, ali zasada...bar zna da ce moc zivit a ne prezivljavat. kod nas se industrija ugasila...sad kad zapecatiraju skverove...sta onda???

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Strikane u pravu si.. nebi tribalo nikoga zakidat, pa ni po pitanju breveta.. vidite koliko je mora i brodi.. za svakoga more bit posla, neka se ljudi krcaju, a onda ko prezivi, prezivi.. za dobre bakalare ce uvik bit posla..

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

one poslove koje san navea u postu da su malo bolja opcija od broda, do njih se jo?? nekako i da doć po svitu, ali ima problem za??to ih ljudi niti ne tra?že, to su uglavnom poslovi koji su priko po svita, a najče??će bez rotacije, sa nekakvim manjim godi??njim odmorom i jo?? te firma bilo kad mo?že ??ibnit bilo di trenutno ima posla... ??ta onda sa familijom i drugim ?životnim okolnostima, te??ko se odlučit na to ma kako dobro moglo bit plaćeno... dijelom se i zato ljudi odlučuju za brod ka opciju, po onoj "kvragu sve a bar ću bit doma skoro po godine, neću morat odselit ko zna di..."

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

E ali ta opcija odseljenja nije ni toliko lo??a.....
    Jebe?? sve.....
    Idemo ispočetka.....

Clan Posade
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    DRYDOCK

Početno

Citiraj Prvotno napisano od maninjorgo Vidi poruku
    naopako je, to stoji. ali treba i njih razumit. koji projekti? sta i di? zaposlit se posli pustoga skolovanja za kikiriki, za koji nije ni siguran da ce primit prvoga u mjesecu? brod - ne najbolje rijesenje, ali zasada...bar zna da ce moc zivit a ne prezivljavat. kod nas se industrija ugasila...sad kad zapecatiraju skverove...sta onda???
    zato san i napisa ,naopako
    za vrime SFRJ smo govorili neka zadnji ugasi svitlo,kad prodje granicu.
    skverovi....a smo zaboravili 90tih koliko je pametnih otislo pa smo ih nalazili po cilome svitu sa pitanjem ....a kad si ti isa.....
    e pa prica se ponavlja kao i sve ostale price ,u stalnim ciklusima,ipak je ovo vjetrometina,ili se savijes ili te otpuse.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Joj kako u nas novinari pojma nemaju sta pisu ja popizdim. Pa nece valjda stavit 100 oglasa u Sibeniku da traze strojare. Ko bi ih da.Zna se koji je grad da najbolje pivace i zabavljace.

http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%...41/Default.asp

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •