Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/35
    Kadet
    Datum registracije
    Feb 2009

Početno razgovor za shella - struja

Pozdrav ekipi i kolegama a pogotovo strujama,

mislin da cu na razgovor krajem miseca pa me zanima jeli ko bia i ako mi moze rec par detalja.
    i inace kakvi je zivot na shellu, predpostavljan da ako upadnem(neznan kolike su mi sanse) da ce me stavit na tankere jer samo na njima iman iskustva.

hvala

3/O tiamat avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    World wide

Početno

ej,pa sta su interviewi za shella na kraju mjeseca?

4th ENG Dra?žen avatar
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    SHELL

Početno Pozdrav svima!!!

A moj struja...nema tu srice....viruj ti meni...

3.Casnik nexus-st avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    jos nigdje

Početno

a sve je to ajme ti ga boze

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dra?žen Vidi poruku
    A moj struja...nema tu srice....viruj ti meni...
    zasto?
    ma cua san i ja neke price da nije atmosfera na brodu opustena, ka nesto puno papira ili dosta zajebancije ali nista iz prve ruke.
    inace za struju je 4 brod 2 ipo doma, 30dana za 18
    i permanent pay.

pa neznan jel mi to ako popusin izgubljena dobra prilika ili uvik ima nesto bolje.

inace san na neke njemce, tanker i nije lose.
    al evo globtik nudi shella pa mi je glupo ako me neprodjen razgovor oce li mi to bit minus veliki

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

ne znam zasto ih ljudi crne..oni (shell/globtik) su jedni od rijetkih koji lhudima omogucavaju trening za prebacit se na lng brodoove..i zato ima svaka cast..
    a to sto neki ne vole njihov nacin rada (Shellov - papirologija i to..ma ljudi, ima je svugdi a pogotovo na vecim firmama).dakle, "take it or leave it"..vrlo jednostavno..
    zato friski, sretno na razgovoru i kasnije na brodu..pozdrav
    ...ca smo na ovom svitu...

ashore valdez avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    na kopnu

Početno

Citiraj Prvotno napisano od friski Vidi poruku
    zasto?
    ma cua san i ja neke price da nije atmosfera na brodu opustena, ka nesto puno papira ili dosta zajebancije ali nista iz prve ruke.
    inace za struju je 4 brod 2 ipo doma, 30dana za 18
    i permanent pay.

pa neznan jel mi to ako popusin izgubljena dobra prilika ili uvik ima nesto bolje.

inace san na neke njemce, tanker i nije lose.
    al evo globtik nudi shella pa mi je glupo ako me neprodjen razgovor oce li mi to bit minus veliki
    friski, moje je misljenje da je shell dobra firma i iznad svega dobra referenca za bilo koji drugi posao. uz to place su solidne.

no, ako si ti zadovoljan na sadasnjem poslu, cemu mijenjati?

usput receno inteview shella je nesto zahtjevniji nego li je to uobicajeno. isto tako nije neuobicajeno ne proci interview kod njih, no sa time se na tvome mjestu nebih previse zamarao, bitno je da ti pokazes iskustvo i znanje. ako imas priliku malo prodji u MS manualu (svi su isti) stavke vezane za posao elektricara.
    sea is our environment

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od friski Vidi poruku
    inace san na neke njemce???, tanker i nije lose.
    i
    Kolega @friski mores reci i koje njemce niko ti nece oteti posa ako das malo vise infa.
    "Tko se cjeli ?život nada sa osmjehom umire"

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od valdez Vidi poruku
    friski, moje je misljenje da je shell dobra firma i iznad svega dobra referenca za bilo koji drugi posao. uz to place su solidne.

no, ako si ti zadovoljan na sadasnjem poslu, cemu mijenjati?

usput receno inteview shella je nesto zahtjevniji nego li je to uobicajeno. isto tako nije neuobicajeno ne proci interview kod njih, no sa time se na tvome mjestu nebih previse zamarao, bitno je da ti pokazes iskustvo i znanje. ako imas priliku malo prodji u MS manualu (svi su isti) stavke vezane za posao elektricara.
    hvala na odgovoru, na sadasnjem poslu san "nezadovoljan" jer je plaćen samo na brodu al posto san tek pocea navigavat nesmin se bunit.

a kolega Kotlar mogu ti rec koja je firma ako te bas zanima al nije nista respektabilna u smislu place i ugovora.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

tako je,ja san na permanent prvi put i nije lose ali isto bi radje da iman obe place samo na brodu,a ovo je offshore,kad san bija na kontejnere,nije dolazilo u obzir na permanent iako su me pitali,malo vise dobijes godisnje ali te mogu zvat kad oce

Marine Engineer Shark avatar
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Ipak sve ovisi na kakvom ste ugovoru...

Na boljim Offshore firmama za jedan dana posla dobijes jedan dan placenog godisnjeg odmora.Svaki extra dan negdje je placen duplo.E sad ako te firma digne recimo 15 dana ranije sa godisnjeg nego sto je planirano onda je to ''double pay'' povrh normalne place.
    Znaci da ces cashirati placu koja te slijedi radi godisnjeg odmora i jos jednu placu (15 dana double pay) znaci sve zajedno dvije place za tih 15 dana sto si bio krace doma.Inace na takvom ugovoru se lako skupi 15 dana bez nekog extra provedenog vremena na brodu ili krace doma (travel days) pa se dobije i 13-ta placa.

Tom
    Tom je odsutan
    2.Casnik Tom avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od srelec Vidi poruku
    to placen na brodu i doma je piz...
    gledas koliko dobivas godisnje i to je to
    upravo tako, najvaznije je da ti iznos odgovara na kraju godine kada radis zavrsni racun. permanent pay ljudi brkaju sa placom 1:1 on/off pay, sto zna biti na nekim offshore firmama, pa kada ostanu doma dulje od zaradjenog leava, cudom se cude da ih firma ne placa. kako god bilo, taj novac moras zaraditi, firma ti ga ne poklanja.
    u nekim situacijama je prednost primiti placu odmah po iskrcaju, pogotovo ako radis duze kontrakte.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

ljudi moji pomalo!jeste li ludi ili.... pocetnik se misli oce li na shella??? ako te uzmu, ajde mukte... vidit ce ti posli. sta smo mi najpametniji??? ja samo kazen da je ova kriza SVE osvistila, i nikad vise nece bit ka prije dvi godine.
    ako ne virujete... provajte. kadeti se tuku eurima i dolorima, treci oce 4000 permanent..... sta vi znate i je li zasluzujete te pare???? umijte se ladnon vodon, pogledajte se u ogledalo i rascistite stvari smi sa sobon.

ashore valdez avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    na kopnu

Početno re

shvacam da je ovo portal gdje se primarno izmjenjuju informacije o pronalasku posla, placama i slicnim vezanim problemima, no mislim da bi trebali otvoriti i poneki strucni thread.

primjerice elektricari (s obzirom da je elektricar otvorio ovaj), zasto ne pokusaju diskutirati poneki strucni problem sto su se sa njime susreli ili se jos uvijek susrecu, a sami imaju poteskoca u rjesavanju.
    sea is our environment

2.kuverte Kadena avatar
    Datum registracije
    Jan 2010
    Firma
    trazin

Početno

javlja mi kolega da su sa smjenom problemi i da bizim ca sta dalje.Pusenje samo u salonu.U kojem ranku dodjes u tome i ostajes.Lose

paluba
    Datum registracije
    Aug 2009
    Firma
    Shell

Početno

Evo ukratko iz prve ruke. Papirologije puno i previse, ali kad se naviknes to postane rutina. Ima?? 19 dana godisnjeg i to ispadne 4on-2.5off, za placu nisan siguran pa necu nista napisati.
    Istina je da ima problema sa smjenama ali ako si osta duze na brodu dobijas long tour bonus i stojis vise doma jer si to zaradio.
    Relativno se tesko avancaje ali je i to individualno. Atmosfera na brodu je malo ustogljena ali i to ovisi jel ima vise nasih ili indijaca. Spiza onako, nije losa ali nije ni vrhunska, prosli brod bila losa ali ovaj zadnji brod smo naucili kuhara da kuva nasu spizu i bila je dobara. Neki brodovi imaju internet i za koji mise ce ga svi brodovi imati. Ima satelitska televizija, kupis karticu za laptop i gleda tv u kabini (imali smo hrt 1). Pusiti se moze u smoking room.u i u kabini, u portu samo u smoking roomu. Ako ostanete doma duze a nije vasa krivica onda ostajete i na placi, u slucaju bolovanja placa takoder ide.
    Ako vas jos sto zanima pitajte.
    Posljednje uređivanje od ronin : 01-10-2010 at 12:28 AM

Marine Engineer Shark avatar
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od srelec Vidi poruku
    sve je to istina i bolje offshore firme i 13 placa itd iako jos bolje firme offshore ne daju 13 placu(to je sistem mahom od UK) od viska dana vec visak imas na sljedecoj placi ne cekas svoje novce.znaci danas radim kad idem doma cutim na placi.

tako je jdn cuva te dana pa bi isplatia ili si mora pitat
    jesan radi jesi pa plati

ali ako imas dnevno 5 X 28 dana i dva puta =30dana ides kuci i150
    ako te zovu prije jenostavno 7 dana prije + regularnih 30 dana =37dana x5=185 znaci imas vise jer si radia vise

kod mene su dva mehanic poljaka 30 dana dobiju u eurima ono sta ja dobijem u dolarima u dva miseca a ja sam na firmi direktno a oni agencija
    i to jos padne dolar pa imaju skori i po 500-700eur vise od mene na svaku moju placu (dobro to je prica dolara i eura odma sam se snerva)

ja kuci ja i firma = 0 nikakva dugovanja, nikakva ljubav i emocije
    cisto poslovan odnos
    Ono sto sam naveo u prijasnjem postu sto se tice permanent ugovora odgovara day rate ugovoru koji je placen door to door.
    Kako u drugim sektorima ima banana firmi tako i u Offshore ima banana firmi koje varaju svoje zaposlenike i ne placaju im travel days ili extra days.Tu se godisnje izgubi jedna placa.

Kada bih mogao birati uvijek bi izabrao permanent ugovor iz vise razloga...u slucaju da stojis doma duze od planiranog zbog greske kompanije (npr. viza) ipak si na punoj placi.Otkazni rok ti je minimum 1-2 mj tako da i u tom slucaju ako do toga dodje si na placi.U slucaju prirodne smrti osiguran si preko firme i familija ce ti dobiti odstetu.Dok na day rate ugovoru nemas takve beneficije jer cim dodjes doma prestaje tvoj ugovor a time i obaveza firme prema tebi.
    Nedavno mi je frend koji je na day rate ugovoru bio doma 5 mj (problemi sa vizom za Angolu) i iako mu je odgovaralo malo pauze jer vec godinama radi 28-28 lagano ga je nakon 4 mj pocela i panika loviti jer se potrosilo dosta love za to vrijeme a nije imao novosti kad ce nazad na posao.
    Sa druge strane Fitter (Poljak) koji radi sa mnom na brodu cekao je produzenje Brazilske vize 4 mj i uredno je bio placen.
    Kada sam dolazio na sadasnju firmu cekao sam vizu 2 mj i bio na punoj placi.
    Sto se mene tice mogao sam cekati jos 6 mj...Nista mi ne bi falilo...
    Sve ima svoje prednostii nedostatke...recimo na day rate ugovoru dobijes odmah cash sta si zaradio u mj dana (to je jedina prednost) dok na permanentu ti ga prepolove na 2 mj.Ali ipak imas puno bolje benificije...
    Posljednje uređivanje od Shark : 01-10-2010 at 03:02 AM

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    NASA

Početno

Bog svima,
    Struja ti je Junior kadar na Shell-u tako da muku muce nac kvalitetan kadar. Ko nema iskustva a hoce poc na LNG oni su prava adresa. Salju vas na sve moguce kurseve vezane za struju i automatiku. Salju vas na nove Qmax,flex LNG brodove koji su osta zahtjevni, ali ko ima volje moze dosta toga naucit. Kad se stekne malo iskustva ides dalje. Place su u dolarima 4500 USD misecno permanent. Za misec na brodu imas 19 dana leave-a.Evo ovo ti je ukratko od mene iz prve ruke. Ako imate jos pitanja vezano za Shell, pucajte.

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2009

Početno

hvala svima na odgovorima, nisan se nada ovakvom odazivu a dobro je znat da se imas kome obratit za pitanja vezana uz brod i pomorstvo.

Fico i Ronin ako ste na shellu onda ste i vi prosli taj intervju pa ako me mozete uputit sta bi me mogli pitat, ipak se nebi tia osramotit a normalno da bi volia da prodjen, uvik nesto novo
    priznajen neman neko iskustvo ali sta se rece nisan glup i nije mi problem ucit nove stvari, recimo za lng brodove.

jos jedan put hvala i stvarno je forum dobar i koristan, podrzavan ga 100%

Citiraj Prvotno napisano od Fico Vidi poruku
    Bog svima,
    Struja ti je Junior kadar na Shell-u tako da muku muce nac kvalitetan kadar. Ko nema iskustva a hoce poc na LNG oni su prava adresa. Salju vas na sve moguce kurseve vezane za struju i automatiku. Salju vas na nove Qmax,flex LNG brodove koji su osta zahtjevni, ali ko ima volje moze dosta toga naucit. Kad se stekne malo iskustva ides dalje. Place su u dolarima 4500 USD misecno permanent. Za misec na brodu imas 19 dana leave-a.Evo ovo ti je ukratko od mene iz prve ruke. Ako imate jos pitanja vezano za Shell, pucajte.

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    NASA

Početno

Nisan struja nego strojar pa neznam detaljno kakva su pitanja, ali vecinom osnovne stvari. Nemaju struja tako da mislim da uzimaju sve sto im se javi. Posto san tamo 3 godine poceo san firmu nazivat socijalna ustanova. Ako imas nesto malo iskustva i znanja nemas straha, uzet ce te sigurno..

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •