Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/44
    1 st Officer
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    RCCL

Početno Kako prvi put kao casnik

Postovanje ljudi,mozda i nije pitanje za otvorit novu temu ,mozda san ga moga postavit u nekim od postojecih tema,ovako mene zanima zna li ko na koju firmu primaju casnike koji idu po prvi put kao treci casnici,znaci neka firma koja ima trainee officers ili tzv. junior off,jer vise di se god dode traze iskustvo a kako ga dobit ako te niko nece da ukrca,i to mi zivce jede, eto to je to.
    Sta bude bit ce

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

imaš Mitsui,tj.zovni Azaleu u Zadru,to su ti plinaši...neznam jeli još primaju jer je recesija...i Gloptik ti ukrcava na Shella...
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

cak su spominjali i ovde na forumu da imas celebrity cruises koji uzimaju training casnike...
    ...ca smo na ovom svitu...

Barba crta zara avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tatri-visoko gorje

Početno

a mislim da bi te uzea i Carnival ako imas licencu i ako si strojar

051313600 euros

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

Citiraj Prvotno napisano od crta zara Vidi poruku
    a mislim da bi te uzea i Carnival ako imas licencu i ako si strojar

051313600 euros
    Probaj Carnival iako nisan siguran jer nisi nijedan brod bija 3.
    Od ove godine su uveli Jr 3rd ali tu dolaye uglavnom ovi sta su vec bili1,2,3 puta treci na cargo,ali mozda ti ponude za kadeta pa ti vidi jel ti pase.lova je sitna neznan tocno 1000-1500 Eur nemoj me vatat za ric,ali si upa na veliku firmu.
    pitaj u eurosa ka sta ti je napisa crta zara

Barba fred perry77 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ako bude srece...

Početno

Globtik je primao 4th off. na bivši tecto, sada exmar, nazovi ih i pitaj baš za tako nešto jer budeš li čekao neće nikad
    Natko Zrnčić PIČKIN Dim...

1 st Officer
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    RCCL

Početno

A sve to stoji bija san u gloptika i nista,javia se azalei i nista,a sto se tice ovoga
    sta je napisa crta zara,nisan stroj vec paluba ali nisan proba ali nemam sta izgubit,zovnit cu.
    Sta bude bit ce

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

Citiraj Prvotno napisano od walk alone Vidi poruku
    A sve to stoji bija san u gloptika i nista,javia se azalei i nista,a sto se tice ovoga
    sta je napisa crta zara,nisan stroj vec paluba ali nisan proba ali nemam sta izgubit,zovnit cu.
    Forget about,Carnival vec duze vrime koliko znan nije uzeja na deck nikoga iz HR,to ti je nekako rezervirano za zabare(talijane).

Clan Posade capt.morgan avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Na netu

Početno

atlantska plovidba ti prima trece
    moga bi brzo upast

imas na mar.connectoru oglas ili zovi020 352 285
    sastavljam rastavljene zene

1 st Officer
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    RCCL

Početno

A Znam ali mi se ipak nekako 6 mj cini puno,znam iz iskustva jer sam bio na jadroplova toliko,ali ako ne ostane nijedna druga opcija.......
    Sta bude bit ce

sek/mak Mari_Mat avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    exGB/ sada Shell

Početno

E walker a probaj zvat agenciju Ta-Na,mozda bi te capt.Bozic moga stit na Gearbulka za 4eng.Ugovori 10tjedana,placa euri.ne bi bilo lose a kako vidin vec si bi na balka.
    Probaj
    www.ta-na.hr

Clan Posade capt.morgan avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Na netu

Početno

Citiraj Prvotno napisano od walk alone Vidi poruku
    A Znam ali mi se ipak nekako 6 mj cini puno,znam iz iskustva jer sam bio na jadroplova toliko,ali ako ne ostane nijedna druga opcija.......
    zanm i ja da je puno kad vidis druge ali moras odnekud pocet.strpis se sest miseci,placa za bulka ti nije losa,malo se zabavis po kuverti i prode to.najgore ti je mislit na vrime.

p.s. ja sam kad mi je tribalo para za stan osta jednom 9 miseci ka prvi i nedaj boze vise nikome
    sastavljam rastavljene zene

2nd Mate
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Chevron

Početno

Evo ja san novi ovdje i navigajen neko vrime-ne puno,ali dovoljno da skuzim neke stvari.Naime moj ugovor je 4 miseca a ja redovito ostajem 5 ili 5 i po i sta mogu,fali ljudi tesko je nac ljude za smjenu i meni je to jasno i NIKADA ama bas NIKADA a pogotovo kada sam tek počinjao NISAM POSTAVLJAO UVJETE KOLIKO ZELIM BITI NA BRODU.BIO SAM SRETAN DA SAM SE UOPCE UKRCAO.E sad prosli brod imao sam naseg treceg hrvata koji je prvi put bio treci iz splita je s jako lošim znanjem navigacije a o ostalom necu ni pricati,BUNIO SE JER MORA OSTATI 10 DANA DUZE,nakon njega dolazi mladi filipinac koji ostaje 9 mjeseci i svih 9 mjeseci odradi s smješkom na licu,i puno bolje.Pa judi moji,pogotovo mlađi,otiđi gdje sad mozes otici skupi iskustva i znanja guraj se pitaj pitaj nauci i kasnije mozes gdje hoces.SAMO ZNANJE.Takvo je moje iskustvo.Eto toliko od mene.pozdrav svima i podrzavam sve akcije koje ovaj forum i ovi ljudi pokrenu.pozdrav

master boomerang avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tsm

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mares007 Vidi poruku
    Evo ja san novi ovdje i navigajen neko vrime-ne puno,ali dovoljno da skuzim neke stvari.Naime moj ugovor je 4 miseca a ja redovito ostajem 5 ili 5 i po i sta mogu,fali ljudi tesko je nac ljude za smjenu i meni je to jasno i NIKADA ama bas NIKADA a pogotovo kada sam tek počinjao NISAM POSTAVLJAO UVJETE KOLIKO ZELIM BITI NA BRODU.BIO SAM SRETAN DA SAM SE UOPCE UKRCAO.E sad prosli brod imao sam naseg treceg hrvata koji je prvi put bio treci iz splita je s jako lo??im znanjem navigacije a o ostalom necu ni pricati,BUNIO SE JER MORA OSTATI 10 DANA DUZE,nakon njega dolazi mladi filipinac koji ostaje 9 mjeseci i svih 9 mjeseci odradi s smje??kom na licu,i puno bolje.Pa judi moji,pogotovo mlađi,otiđi gdje sad mozes otici skupi iskustva i znanja guraj se pitaj pitaj nauci i kasnije mozes gdje hoces.SAMO ZNANJE.Takvo je moje iskustvo.Eto toliko od mene.pozdrav svima i podrzavam sve akcije koje ovaj forum i ovi ljudi pokrenu.pozdrav

to i ja pokusavam svim mladjima objasniti ali tesko to ide.
    ne tako davno, prije par godina, smo tukli ugovore 6-2,3 i niko se nije bunia, za place od 2300 dolara ka sekondi na renomiranim firmama. sad je za te novce i filipe tesko naci.

sada su malo momci poletili.... prvo znanje a onda novci i kraci ugovori

2nd Mate
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Chevron

Početno

samo još jedna stvar,kao KADET a imao sam višu tada nisam se nikako mogao ukrcat,PAZI SAD nakon 6 mjeseci čekanja zovem dotičnu firmu i nudim se BESPLATNO ici na brod samo da odradim kadeturu i da mogu izac na poručnički,ali oni naravno ni to nisu mogli radi ITF ugovora o minimalcu bla bla....

Kadet cyberx85 avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Carnival cruise line

Početno

Ja se sada vratio s Carnivala... Nemam licencu... Bio sam kao Engine Cadet A... (without licence) placa 1550 eura... Postoji i Engine Cadet with licence to je cca 3000 Eura koliko ja znam... Ja moram jos jedan ugovor napraviti a onda licenca... Bio na Carnival Miracle-u
    Strojar.....

prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

@walkalone
    A reci mi momak kad san ti prije 2 miseca reka da prihvati?? oni posal koji ti se nudija i da počne?? mislit svojon glavon, ali ne tako da bude?? protiv svoga đepa i takujina, tj. protiv svoga standarda ?života, kako to da me nisi razumija i poslu??a moj savjet, nego si jo?? doma?

prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Govorin to zato, jer san ja posli rata i garde 1995, sričom osta ?živ i zdrav i mlad i mora san počet ka mazač na 2 broda, a klasu strojara san ima, samo da bi ima čagod u ?žepu i da nemoran ovisit o familiji (premda san konkretno ja i sa takovon plačom dr?ža cilu familiju da ne krepaju od gladi).
    Nije mi bija problem ostat na brodu i po 6-7-8 miseci, samo da mogu koji ??olad donit doma. Sad vi??e nemogu toliko ostat i radi ?živaca i radi starih kostiju, ali za familiju, ako triba, nebi niti malo razmi??ja, nego bi griza i griza.
    Moj ti je ponovni savjet, da ne odbija?? ponude za posal, pogotovo kad te zovu starije kolege i ne va?ži previ??e, jer će?? inače ostat dugo doma bez para, a njva?žnije bez radnog iskustva (samo se to gleda), a ona famozna 183 dana kucaju na vrata, triba ih imat za spasit se od poreza za 2010.
    Ovo va?ži za sve mlade jude, da nebirate puno.
    ??ivija

Barba fred perry77 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ako bude srece...

Početno

Citiraj Prvotno napisano od capt.morgan Vidi poruku
    atlantska plovidba ti prima trece
    moga bi brzo upast

imas na mar.connectoru oglas ili zovi020 352 285
    atlantska ne prima treće,ka?žu imaju ih dovoljno,ja sam ih nedavno zvao i malo mi je falilo da ih pitam za koji k.... oglas na maritime connectoru,
    GB do daljnjega ne prima nove isto,
    ??alji CV svugdje i upalit će ne??to
    i ja se borim ;-)
    Natko Zrnčić PIČKIN Dim...

1 st Officer
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    RCCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od splitski kanal Vidi poruku
    @walkalone
    A reci mi momak kad san ti prije 2 miseca reka da prihvati?? oni posal koji ti se nudija i da počne?? mislit svojon glavon, ali ne tako da bude?? protiv svoga đepa i takujina, tj. protiv svoga standarda ?života, kako to da me nisi razumija i poslu??a moj savjet, nego si jo?? doma?
    Ako mislis na ono sta je bila off shore prilika na to sam prista isti momenat
    ali su na kraju dobili jedan brod a ne dva kako je tribalo bit tako da je na ti
    prvi brod isla ekipa koja je bila prva na razgovoru,ma mozda izgleda da biram ali nije tako.
    Sta bude bit ce

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •