Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/15
    2/O Riba avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Teekay

Početno Offshore Bank Account?

Molio bih Vas,ako netko ima nekih saznanja vezanih za otvaranje bankovnog racuna izvan nase drzave - lijepa nasa ko se snasa - da napise koju ric....di,sto,kako,koliko brzo???...."nazalost" ali i ova opcija mi se mota po glavi,pa bolje i negdi u svit solde ( sa sedam kora ) slati nego ih nasim lopovima,hostaplerima za pizdarije davati....

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

U Americi ti nije nikakav problem napravit racun, dodes na banku das par podataka i oni ti odma izdaju karticu.

Tom
    Tom je odsutan
    2.Casnik Tom avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

ovo opcija se i meni mota po glavi, jer tko nam garntira da se dogodine necemo naci u skupini nesretnika sa manje od 183 dana, pa eto ti poreza. Offshore bank account nije nista nelegalno i nesigurno. Da bi otvorio racun izvan drzave moras biti rezident u drugoj drzavi ili otvoriti offshore firmu. postoj firme koje se bave otvaranjem i odrzavanjem takvih fiktivnih firmi, narvno uz nekakvu naknadu. predpostavljam da vise ljudi moze skupa registrirati firmu i time smanjiti troskove. cuo sam da dosta pljaka prima placu u jednoj od poreznih oaza sa nultom stopom poreza i tako ozbjegava placanje poreza u svojoj drzavi.

Cif OPDS gen. war avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    na lati

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Tom Vidi poruku
    ovo opcija se i meni mota po glavi, jer tko nam garntira da se dogodine necemo naci u skupini nesretnika sa manje od 183 dana, pa eto ti poreza. Offshore bank account nije nista nelegalno i nesigurno. Da bi otvorio racun izvan drzave moras biti rezident u drugoj drzavi ili otvoriti offshore firmu. postoj firme koje se bave otvaranjem i odrzavanjem takvih fiktivnih firmi, narvno uz nekakvu naknadu. predpostavljam da vise ljudi moze skupa registrirati firmu i time smanjiti troskove. cuo sam da dosta pljaka prima placu u jednoj od poreznih oaza sa nultom stopom poreza i tako ozbjegava placanje poreza u svojoj drzavi.
    Tema je zanimljiva ali zasto bi vi lovu na offshore racune?!
    Ako budete tili navigavat morat cete prijavljivat navigaciju radi produzivanja breveta. Onda ce vas pitat di je lova od te iste navigacije?
    Ako imas manje od 183 dana moras platit porez ,nazalost, a offshore racun vas nece spasit.
    Drzava vam nece virit u bankovni racun ako budete umjereno "muljali" i prijavite 30ak iljada dolara godisnje za senior oficire, ali ako budete prijavili 1000usd misecno za barbu onda ce vas malo "pronjusit"..
    Lovu vani drze ljudi koji rade vani ili za nekoga iz vanka i to im se ne moze dokazat, a nama ce to teze ic jer nan triba navigacija za produzit brevete, a to je opet dokaz da smo radili takoda smo jebena stranka.
    Nisan bas lud za porezom ali ga svi vanka placaju i nastoje koliko toliko izigrat sistem pa se eto i mi moramo pridruzit "veseloj" ekipi..
    Veseli i zdravi bili
    Laganini po moru se brckam

Barba zapa avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    megajahte

Početno

@gen.war
    A zasto bi morali drzat lovu na bankama u hr, ako radimo vanka onda onda imamo i pravo drzat lovu vanka, ne znam je li postoji zakon da bas moramo imat racun u hr, a za off shore banke, meni je firma otvorila racun u Isle of Man Standard Bank jer i oni posluju priko off shore. evo web adresa www.sboff.com i mail za infor. sbiom@standardbank.com

Tom
    Tom je odsutan
    2.Casnik Tom avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

slazem se gen.war. uvijek se moze prijavit neki minimalni dohodak, budimo realni 90 posto zaposlenika u privatnom sektoru je prijavljeno na minimalnoj placi, zatim je tu ona prica sa necijim satovima ...itd, bez da ih itko ista pita...toliko o poreznoj sluzbi u ovoj drzavi.
    sa porezom na manje od 183 dana ce naje.... oni koji budu posteni/naivni i realno prijavljivali dohodak, ali opet ima raznih varijacija. svi znamo da ima pomoraca koji nisu usli u sistem.
    ideja sa Offshore bank accountom, ne mora biti nelegalna.... novac si zaradio vani, a porez placas po drugoj stopi, ali ga ipak placas. to je moje vidjenje stvari, no trebao bih provijeriti sa nekim od upucenih da li ovo drzi vodu.

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Ja sam se vec odavno sjetio ove opcije, tj tvaranje deviznog racuna u inozemstvu. Malo sam se raspitivao i saznao da je kaznjivo otvoriti devizni racun van RH. Za otvoriti devizni racun van RH covjek mora imati posebnu dozvolu HNB i/ili nekog ministarstva.
    Navigare Necesse Est

prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Ja san malo pronjuska ovih dana oko tih slucajeva da se bankovni racuni otvore vanka. To je veliki rizik, ako mislimo ostat zivit u Hrvatskoj!
    Zbog toga, jer svako kupovanje vece od cifre od 105000 kuna ce se gledat porijeklo novca (nema veze jeli u kesu ili karticom), svaku elektronsku karticu koja dodje na neki bankovni automat se registrira u HNB i u "Drzavnu riznicu" i lako saznaju tvoj "sakriveni bankovni racun" i automatski ti se registrira u tvoj osobni "OIB" broj, tj. elektronski imovinski dosje.
    Druga stvar je da ce se ionako morat nastavit davat platne liste ili potvrde o dohotku od firmi (ko nema platne liste) kod prijava dohotka ili kod prijava poreza i iducih godina, inace ce bit problema.
    Dakle jedino je rjesenje otic i fizicki zivit negdi vanka, a pitanje je kome se to isplati. Bojim se da ozenjeni sa dicom i sa 20ak godina navigacije iza sebe ce mozda za koju godinu stat sa navigacijom (ako su vec nesto stekli i napravili sebi neko zaledje za neki svoj mali biznis).
    Tako se onda isplati otic ca zivit negdi drugdi samo mladim pomorcima koji su poceli tek navigavat, a nemaju ni curu, ni zenu, ni dicu.
    A to je sve zalosno na sta smo spali kad moramo ponovo pocet o tome razmisjat, nakon svega ca smo svi skupa prosli zadnjih 20ak godina.

ECR ecrop avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Crni kontinent

Početno

Malo da se nadovezem iako se ne radi bas o offshore racunu. Mnoge zemlje imaju tzv penzione vize kojom privlace prvenstveno kapital u svoje zemlje. Princip je da orocis ili investiras odredjenu sumu novca i da imas odredjen mjesecni prihod. Neke od njih traze da taj prihod bude iskljucivo od strane drzave (mirovina), ali neke dozvoljavaju i prihode iz fondova, stednje etc. Takodjer, vecina nije limitirana godinama korisnika sto bi se dalo pretpostaviti iz samog naziva vize, razlika je obicno u kolicini novca koji treba poloziti (ispod 50 godina i iznad 50 godina starosti. Puno bi toga bilo za pisati o tome koja zemlja, koliko, zasto i kako, pa cu dati samo primjere nekih, po meni dosta dobrih, "destinacija". Panama, Malezija, Tajland, Filipini, neke karipske zemlje. Malo proguglajte pod imgracijom u te zemlje. Naravno da postoje i strucne agencije koje obradjuju takve zahtjeve. Mislim da je to povoljnije od samog otvaranja offshore racuna. I sami imate primjere oko sebe ljudi iz EU koji zive po tim zemljema. Ako vec pocinjemo razmisljati o tome da se opravdava uvodjenje poreza za pomorce zato sto "je tako i u EU" (sto nimalo ne drzi vodu, kao niti zakon o zabrani pusenja), onda moramo razmisljati i o tome da se ova lijepa zemlja (nazalost, sve vise SAMO lijepa)i napusti... Svi znamo da se od zastave i himne ne zivi, a mi nazalost imamo i taj (balkanski?) specifikum, da gotovo nista nije normalno. Znaci, ostati ovdje samo iz ljubavi prema domovini, u najmanju ruku... nije logicno. da je drzava/vlast drugacija, svaka cast..

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

ecrop
    Slazen se sa tobon. Nazalost otvarat offshore bankovni racun se neisplati u Evropi, osim na Malti ili Cipru, ali kako su one clanice EUa, pitanje je dokad ce tako bit.
    Svicarska je vec postrozila svoje kriterije za otvaranje bankovnih racuna, bez obzira ca za nas netriba ni VISA za doc gori.
    Najisplativije su Panama, Kostarika i neke antilske zemlje (mislin da Azijske zemje nisu sigurne zbog financijskih malverzacija, koje ce tek sad doc na naplatu, a imaju obicaj zavrsavat u krvavim nemirima -Tajland, Filipini, Malezija, pa je boje za nas da neidemo u goru situaciju od ove).
    Znaci jedino se moremo spasit tako ca cemo kupit plantazu banana ili kave negdi u Srednjoj Americi ili se ulozi u takav neki fond, a papire se dobije za misec dana.
    Ali ponavjan da se to isplati samo mladin pomorcima bez obaveza.
    Neznan dali malo stariji pomorci, ka ca san i sam, imaju smisla ista minjat, pogotovo ako se neko uskoro misli ostavit navigacije.

ECR ecrop avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Crni kontinent

Početno

E, splitski, mislim da sam ja najstariji ovdi
    A, cuj... sta bi nama falilo bit negdi pod palmom? Ionako ce ovaj svijet otic u krasni, bilo od zatopljenja, otrova sta god... Pogledaj samo one silne americke penzionere po tim zemljama... zive i uzivaju kako Bog zapovijeda pod svoje stare dane. A kod nas? Mos sakupljat boce, i cekat da te neka grupica mladaca raspali palicom...

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Cuj kolega!
    Ja cu pokusat ostat odi, pokusat cu sa svoje strane popravit nesto ca se tice nas pomoraca i uskoro se zelin ostavit navigacije.
    Iman staru kucu i nesto zemje i zena i ja na otocima (na tome zahvaljujen nasin didiovima), pa samo da je dravja i jubavi, pa cu nastavit se bavit maslinama i jednim starim vinogradom ka i dosad izmedju brodova, mali kaic iman, nije mi ga problem pituravat svojon rukom, naucit cu i svoju dicu da to cijene i postuju i da daju ruku meni i zeni.
    Da neman sve ovo mozda bi razmisja ka i ostali mladi kolege pomorci.

ECR ecrop avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Crni kontinent

Početno

Jasne su meni te zelje. Manje vise u istom obliku su kod svakoga. Smiriti se vec jednom i uzivati u plodovima. Medjutim, uvijek se nesto isprijeci, djeca, kuca, ne daj Boze bolest, i ti su dani sve dalje i dalje. Kada bismo stegli nasu potrosnju do maksimuma, vec nakon desetak godina plovidbe bi nekakva mirovina bila dovoljna.

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

A eto, vidit cemo ca ce bit. Najbitnije je zdravje i jubav u familiji.
    Mi Pomorci smo u prednosti ca moremo sa svojon zaradom svoju didovinu (normalno ko je ima, a i oni koji je imaju i zele ostat na njoj, jer ima ih dosta koji je imaju, a nevode racuna) dovest u funkciju puno prije neko obicni gradjani, pa posli kako bude.
    Ja jednostavno nemogu vise navigavat i sve mi je teze ic nabrod, a ove pizdarije sa novin Pomorskin zakonom ce me samo potirat i vec me tiraju na razmisjanje da se preselimo zena i ja zivit na otok i da se ostavin navigacije.
    Zaj mi je ovih mladih pomoraca ca su tek poceli plovit i zaradjivat da nesto napravu u zivotu, a sad ih se tira da bizu iz zemje.

Cif OPDS gen. war avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    na lati

Početno ja ostajen doma

Da nan vlada nije lupeska, je, ali se nemojte zanosit da ce van drugdi bit laganini ako se odselite..
    Ma da mi uzmu i pola godisnje place opet bi mi misecno ostalo duplo nego sta imaju nasi doma..Ako ne buden moga navigat doma cu manovalit, ali svi soldi na svitu ne mogu mi nadomistit kavu na Rivi i laganini setuckanje po gradu.
    Samo da se malo osvrnem na strance sta zive po Filipinima, Tajlandu i sl...
    Oni su svi rastavljeni, zena i dica ih ne jebu dva posto i nisu utekli od doma da bi sacuvali solde nego da bi "natizali" mulice ili jos gore momcice.
    A sta kad se ostari ?! Ja ne bi volija ostavit kosti u stranoj zemlji da me ka pasa ukopaju reda radi, nego kad cu pola zivota provest vanka da mi baren kosti doma mir nadju, a to se soldima ne moze platit
    Laganini po moru se brckam

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •