Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/11
    Kadet Vanja B avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno Junior officer / 4th officer

Pozdrav

Zanima me va?? mi??ljenje o sljedećem:
    Na MSML sam doradio 6 mjeseci kadeture na VLCC-u za 400 $. Prije toga sam bio također kadet na tankeru 6 mjeseci. Javio sam se u MSML za terca i ka?žu da bi trebao biti junior officer mjesec ili dva za 1500 $ i da bi me na brodu promovirali za terca. BTW ugovor za terca je 5 mjeseci i 4 200 $. Junior officer ima svoju gvardiju i dijeli posao sa tercom, jedino je tijekom cargo operacija sa C/O i onda uči o tome.

Kakva su pravila na drugim kompanijama glede junior offcera / 4th officera?

Kolika je razlika u plaći između njih i terca?

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Vanja B Vidi poruku
    Pozdrav

Zanima me vaš mišljenje o sljedećem:
    Na MSML sam doradio 6 mjeseci kadeture na VLCC-u za 400 $. Prije toga sam bio također kadet na tankeru 6 mjeseci. Javio sam se u MSML za terca i kažu da bi trebao biti junior officer mjesec ili dva za 1500 $ i da bi me na brodu promovirali za terca. BTW ugovor za terca je 5 mjeseci i 4 200 $. Junior officer ima svoju gvardiju i dijeli posao sa tercom, jedino je tijekom cargo operacija sa C/O i onda uči o tome.

Kakva su pravila na drugim kompanijama glede junior offcera / 4th officera?

Kolika je razlika u plaći između njih i terca?
    Prihvati deal to ti je moj savjet sta te briga kako je kod drugih
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Babysitter maler avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    seacarrier

Početno

Dobro je Dalmos napisao,uzmi sta nude ako je prvi brod za oficira,jedino sta ti se moze desit da te ne stave kako ste se dogovorili nakon 2 mjeseca za trcega,ali ti barem u matrikuli pise da si bio pa ti vise niko nemoze reci nemate iskustva kao casnik....a ako imas vremena cekaj mozda ce doci nesta bolje

Kadet Vanja B avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

Puno hvala na savjetima

Svaki dan apliciram na KOTC na connectoru ali nema odgovora.
    http://www.pomorac.net/forum/trgovac...l-tankers.html tu sam na??ao neke adrese na koje sam poslao mail ali nema odgovora.
    On line aplikaciju na njihovoj stranici mi ne otvara.

1.Casnik-Moderator morskipas01 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    yahta

Početno

a jebote ja sam dva ugovora odradio ko 5th eng nakon odradjene asistenture, a ti se nesto mislis oko mjesec dva..

Clan Posade MarkT avatar
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    -----------------

Početno

morski pas sve stoji to ne kazem ali evomora san se javit , bogamu pa nismo svi isti , zasto ja moran crncit za 100 dolara ka kadet ako ste i vi crncili (govorin opcenito) zasto moran startat u sranju od kompanije , zasto se ne smin zalit u startu na nista , .... ne mislin nista lose s ovim ali moguce je , i ne moze mi niko rec da nije, da se poklope stvari i budes zadovoljan sa placom duljinom ugovora i uvjetima od samog pocetka, to sad ovisi od osobe do osobe...
    bogati odvazi sam i falij sam ili pogodi sam sta ces i kako ces , ako ti se ne svida ic za jr officera nemoj ic, trazi ko ce te uzest odma za ono sta oces, aj zivili

Kadet Vanja B avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

za morskipas01

Da li mi mo?žete reći kolika vam je bila plaća kako 5/E a koliko kao 4/E, odnosno kolika je bila razlika.
    Predpostavljam da su tada vremena bila drugačija i da niste imali izbora.

za MarkT

bogati odvazi sam i falij sam ili pogodi sam sta ces i kako ces , ako ti se ne svida ic za jr officera nemoj ic, trazi ko ce te uzest odma za ono sta oces,
    Nemam ba?? prevelik izbor, zapravo uopće nemam izbor tako da ću vjerovatno otići za junior officera.

1.Casnik-Moderator morskipas01 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    yahta

Početno

Citiraj Prvotno napisano od MarkT Vidi poruku
    morski pas sve stoji to ne kazem ali evomora san se javit , bogamu pa nismo svi isti , zasto ja moran crncit za 100 dolara ka kadet ako ste i vi crncili (govorin opcenito) zasto moran startat u sranju od kompanije , zasto se ne smin zalit u startu na nista , ....
    zato jer kad na kanti crncis za kikiriki naucis poso, zato jer na novom brodu nemas problema da ih rjesavas ko na kanti automatski manje posla uhitis, zato jer ce ti kasnije bit lakse kad dobijes neku odgovornost a onda ce i lova vrhunska krenut a najvaznije niko te ne moze zajebavat, svoj si gazda sa svojim znanjem-iskustvom

[QUOTE=Vanja B;115493]za morskipas01

Da li mi možete reći kolika vam je bila plaća kako 5/E a koliko kao 4/E, odnosno kolika je bila razlika.
    Predpostavljam da su tada vremena bila drugačija i da niste imali izbora.

davno je to bilo, razlika mislim 1000 dolara, to ti je bio danasnji transocean s.a.m, imas tu na forumu o njima, i mislim da i danas traze nase ljude
    Posljednje uređivanje od morskipas01 : 09-28-2011 at 11:05 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Clan Posade MarkT avatar
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    -----------------

Početno

vjerojatno to stoji za vas makiniste , ali mislin za palubu nema govora, paluba uvik ima posla i odrzaavanja koje je u principu isto i na novom brodu i na starom, nema neke filozofije, a sta se tice navigacije isto je stari novi brod, a makin je druga pisma, ne virujen da ces dirat na naovom brodu nesto sta radi... a radenje za kikiriki da bi se nesto naucilo , mislin meni je osobno frustrirajuce radit za novce koje ne smatran dovoljnima za posa koji radim, a ne bas poticajno za ucit hehe

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    coasteri po nordu

Početno

vanja B prihvati to jer ti je to avancamenat.a soldi ce doc s vrimenom i rankom.

milenijski fotograf Patayuta avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    Music shop "? kembe"

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Vanja B Vidi poruku
    Pozdrav

Zanima me va?? mi??ljenje ...
    ajde ti odradi to ka junior i uzivaj (makar te zaglavilo i cili ugovor,) jer po ovom sto kazes posli ti je posao terca ocito garantiran, a sto na kraju bijednih par miseci znaci u zivotu, jer kakva je danas situacija, moze ti se lako dogodit da ih posli ides molit da te ubace za juniora i ne gledaj to kao nazadak sa 4200 na 1500 nego kao napredak sa 400$ na 1500$ i nes se zajebati, osim ako nemas jos koji ugovor na stolu osim ovoga...

Citiraj Prvotno napisano od MarkT Vidi poruku
    vmakin je druga pisma, ne virujen da ces dirat na naovom brodu nesto sta radi...
    Ako radi!
    Posljednje uređivanje od Patayuta : 09-28-2011 at 04:59 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
    Born in Croatia

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •