Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/9
    Kadet
    Datum registracije
    Nov 2008

Smile Potpuni pocetnik

Zdravo svima! Forum vam je odlican.

Potrebne su mi kratke ali jasne instrukcije i informacije.

Imam 36 god, nemam nikakvog brodskog iskustva, strojarski sam
    tehnicar, zavrsio sam cetvorogodisnju skolu, imam i 2 god fakulteta.
    Zelim raditi ovaj posao. Interesuju me ro ro brodovi,
    ali i sve ostalo gdje bih imao neke sanse a da je plata prihvatljiva.
    Sta trebam da polozim, kome trebam da se obratim?

Shvatio sam da trebam prvo da polozim nesto i negdje, ali sta i
    koliko to kosta?

Forum vam je super, ali ne razumijem pola termina koje koristite

Hvala svima unaprijed.

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Uf...ka prvo pozdrav..

Ka drugo,ti tribaš prika prvo otuć 12 miseci asistenture da bi uopće moga pristupit polaganju klase da bi bija oficir makine...

Prvo ti je da napraviš matrikulu i položiš neke osnovne brevete i tražiš firmu za ukrcaj...ali zbilja nisan siguran jel moš sa 36 godina bit asistent...neznan jel imaju limite za kadete ili asistente..
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Dosta firmi ima limit na kadete/asistente i to na 26 godina. Al ipak ih ima dosta di ne pitaju za godine, ja se ukrcajen ko kadet sa 30.

Kadet
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno godine

Evo da se i ja predstavim, vidim da ima jo?? kandidata za klub "asistenti iznad 30". Sve pohvale organizatorima foruma. Puno sam naučio čitajući va??e post-ove. Inače, imam skoro 36 godina i ?živim u ST-u. Kao VSS elektro struke radim već 10 godina na kopnu i sve me vi??e privlači ići tra?žiti kruh na more (a to je i u familiji) pa sam učinio STCW-VI/1 i STCW VI/4 brevete te ću uskoro na lječnički i dati napraviti matrikulu. Oti??ao bi kao asistent struje. Isto me muči da li su eventualno godine problem. Ako netko od struja??a zna vi??e, bio bih zahvalan na informacijama i savjetu.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Dragi momci prvo dobro dosli na nas forum i drago mi je da vam se svida. Koliko ja znam ima firmi koji uopce negledaju godine za assistenta nego naobrazbu. Ujedno da bi isao prvi put na brod triba imati natrikulu i basic safety bravet. Sad jos postoji dosta braveta koje ce te traziti ali to ovisi o vrsti broda. Naprimjer ako ides na tankera moze te pitati tanker safety ako na ro-ro moze traziti da polazes ro-ro pax safety. Isto tako mogu ti traziti first aid bravet. Ali ako neko zna nolje nega napise a mislim da je tu nas user baraka dosta upoznat s tim informacijama jer njegova firma je tata mata za bravete u hrvata
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Clan Posade fisher avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    BSM/ ER Schiffahrt

Početno

Zaboravi na "normalnu" zaradu kao kadet u tim godinama. Ja sam prvi put posao na brod sa 32 godine i nisam imao taj luksuz da biram gdje cu. Polozi osnovne brevete i sibaj na prvu kompaniju koja te primi. Kasnije ces se prebacit na nesto bolje. Godine su ti mozda problem za kadeturu ali kad polozis klasu 3. i odradis jedan-dva ugovora mozes birat drugu firmu.
    Puno srece i da sto prije podjes na brod
    @gindac
    Mozda bi mogao ti probat poc na putnicki brod prvo kao asistent el. eng. Ima dosta ljudi na forumu sa cruisera pa malo prosaraj po temama o putnickim brodovima.
    Posljednje uređivanje od fisher : 11-05-2008 at 02:42 PM

mali od kuzine Baraka avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    AdriaMare Pomorsko Učili??te

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    s user baraka dosta upoznat s tim informacijama jer njegova firma je tata mata za bravete u hrvata
    hahah, koje rime bacas mozes slobodno razmisljati o promjeni karijere

A ja bi samo doda, nakon kadeture/asistenture idite na offshore

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Baraka Vidi poruku
    hahah, koje rime bacas mozes slobodno razmisljati o promjeni karijere

A ja bi samo doda, nakon kadeture/asistenture idite na offshore
    BAraka care ostavi se galame i napisi sta triba coviku zaprvi put na brod
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Za napravit matrikulu trebaš donit u kapetaniju liječnički i položen d2, basic training. I to ti je većinom dosta. Neke će ti agencije tražiti advanced fire fighting, medical first aid, tanker familiarization, passenger and ro-ro safety...
    Sve ti ovisi di se javiš i na koje brodove ukrcaju. Ako ti traže oe dodatne brevete to će te koštat i para i vrimena i živaca..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •