Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/26
    3rd OOW
    Datum registracije
    Oct 2008

Početno Pozdrav i malo pitanje

Kao prvo da vas sve pozdravim i cestitan na forumu, svaka cast
    Zavrsio sam visu, odgulio kadeturu na bulkovima, dao porucnicki prosle godine o ovo vrime, od onda sam doma Nakon breveta dobivam rijec od "dobrog" kucnog prijatelja da ce me ubaciti na Offshore kompaniju di radi kao inspektor, na FPU kao DP training oficira....ajde udri opet po tecajevima -DP u Londonu, Safety tecajevi u Aberdeenu, jer kompanija engleska, a kako znate ta gospoda uvaza samo svoje certifikate.....i nakon toga od moga "dragoga" prijatelja ni rijec, kao ono evo sad ce al......tako sam naivno popusio I sad sam to potpuno otpisao, tako da sam se javio Globtiku, oni mi nude Pronava, al bi morao odguliti 6. mj. kao timunjer, jer oni nemaju traning oficire, sta vi mislite o tome???

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Bježi od toga,ti si oficir,odjebi sve to skupa.

Javi se Korčulanskoj,Uljaniku,Atlanskoj...nisu neke love jer su bulkovi al ćeš dobit posa...odi ti lipo ka oficir i vataj iskustvo..
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Chief Mate / SDPO Kile avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Bourbon Offshore

Početno

Moj savjet ti je da ne ides na Gloptik,zasto bi isao za timunjera,a imas sve papire i polozen DP,cijeni sebe covjece,kao i svoje znanje koje imas....

Pogledaj po netu koliko ima slobodnih mjesta za DP samo posalji upite i netko ce ti odgovoriti,u najgorem slucaju odes jedan ugovor preko Cosulicha u Trstu za malo manju lovu i kasnije se prebacis di zelis...

3rd OOW
    Datum registracije
    Oct 2008

Početno

Znam da ima DP poslova po netu ko salate, poslao sam valjda 100 mailova, ali svi traze iskustvo, mozes imat sve papire na svijetu ali njih samo godine iskustva zanimaju

Chief Mate / SDPO Kile avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Bourbon Offshore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od strle Vidi poruku
    Znam da ima DP poslova po netu ko salate, poslao sam valjda 100 mailova, ali svi traze iskustvo, mozes imat sve papire na svijetu ali njih samo godine iskustva zanimaju

Probaj tu Fratelli Cosulich

Pricaju ti hrvatski i uzimaju ljude bez iskustva,lova nije neka za offshore,ali u svakom pogledu je odskocna daska...

3rd OOW
    Datum registracije
    Oct 2008

Početno

Probat cu svakako, hvala
    ma nije mi za pocetak ni bitna lova vazno mi je to prokleto iskustvo negdje napucat. Ajde da jos mozam 3. mj. navigat ko timunjer, stisnuo bi zube al 6...

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Ma ni tri brate...
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Tom
    Tom je odsutan
    2.Casnik Tom avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

sto se tice Fratelli Cosulich, oni ljude salju na Tidewater West Africa division (PSV i AHTS). Kao sto je netko spomenuo, uvijeti nisu dobri (pocetna placa cca 3000usd consolidated, ugovor 3:1.5), a iskustvo mozes i nemoras dobiti, jer sve ovisi on toga na kakvom ces brodu zavrsiti.
    dobra stvar je ta sto mozes lako upasti, a na Tideu se moze i brzo avancat.
    no razmisli o Jan de Nullu kao jednoj od opcija, lova i uvijeti su boli glava, a navodno traze ljude.

Peace Brother,Save planet Barkariol avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    Atlantska

Početno Nikako za kormilara

Ni slučajno ne idi za kormilara jer ti se tako i u matrikulu pi??e. Osim toga ipak ova kriza ostavlja posljedicu na cijene vozarina koje opadaju . Dakle ploveći kao timunjer gubi?? mo?žda 4 ili vi??e va?žnih mjeseci.

2.Casnik ivo_1 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Jan De Nul

Početno

Citiraj Prvotno napisano od strle Vidi poruku
    . Ajde da jos mozam 3. mj. navigat ko timunjer, stisnuo bi zube al 6...
    Ako stines tri stisnit ces i sest, a onda ovi nasi agenti vide da su capali pizdu i vuku te za nos dok god ih ne posajes u PM
    lipo ti je doma http://www.visitorebic.hr

3rd OOW
    Datum registracije
    Oct 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ivo_1 Vidi poruku
    Ako stines tri stisnit ces i sest, a onda ovi nasi agenti vide da su capali pizdu i vuku te za nos dok god ih ne posajes u PM
    Tu imas potpuno pravo,
    idem sutra malo do Kende da vidim ima li sta na CB, kolega mi je tamo pa govori da uzimaju oficire bez iskustva...

Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2008

Početno

Ako zelis na LNG onda ti i 6 miseci za timunjera na Pronavu nije los izbor.
    Pusti ove sta ti pricaju o Atlanskoj,Losinjskoj i sl.
    Na Pronavu bi kao timunjer radija 4 ure na mostu,a ostalo na kuverti s obzirom da imas brevet za oficira.Uz malo srece mozes i isti ugovor avancat za 3rd OFF.
    Ako ti se na Pronavu ne svidi nakon toga mozes na vecinu LNG kompanija na svitu.Primjer,znam momka koji je nakon 6 mj.Pronava isa za 3rd OFF na Teekay,a tamo ti je placa nekih cca 2500 eura permanent,a ugovor 3on 2off.
    Ako se ne mozes uvalit kao terco na bar nekakav tip tankera Pronav za timunjara ti je odlican izbor jel tamo cete tretirat skoro kao oficira.
    Nakon toga ti je otvoran svijet LNG-ja,a ja ti savjetujem ili LNG ili offshore.
    Tu su ti ternutno najbolji uvjeti na marketu

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

mozda mozes provat za dP za pocetak kod agencije Mariner u trogiru (Bourbon),Angloeastern u Solinu, Cosulich u Trst (kod njih vecina pocinje bez izkustva) , Pasat u sibeniku ( Sealion je firma ili Toysa ), OSM u splitu , ili probaj na stranicu Rigzone.com tu ti ima dosta podataka o kompanijama.

3rd OOW
    Datum registracije
    Oct 2008

Početno

Ajde super decki ,hvala, vac sam logiran na Rigzone i na oilcariers pa dobivam njihove jobs alerte, ali opet iskustvo samo pitaju....

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    PRONAV_LNG

Početno

majstore ni z zivu glavu za timunjera

ashore valdez avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    na kopnu

Početno

strle, po meni cilj svakoga nauticara bi trebao biti postati zapovjednik jednoga dana. no, svaki je pocetak tezak, a ti upravo zapocinjes svoju karijeru. najteze se ukrcati prvi ugovor za casnika, a tu su svakako lng brodovi top class, odnosno off-shore dobro placeni. biti negdje timunjer, primjerice na globtiku, a ukoliko si sposoban, biti ce primjeceno, pa ces vjerojatno brzo avancati. taj isti globtik ce ti vjerojanto i pomoci u napredovanju, sto malo koja druga agecija cini. dakle sve ima i za i protiv, a ja ti savjetujem da stalno ucis i radis, a ostalo ce se poklopiti, ugovor prije ili poslije. marljive i znalce uvije se primjeti.
    rgds
    sea is our environment

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Samo ka oficir na brod,nikako drugačije,taman bia i bulk...

Master/DPO maritimo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Offshore

Početno

nikako za timunjera prijo!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Alo ekipa,
    evo ja se javljan u ime svoga muža koji je sad trenutno odrađuje asistenturu na Lošinjskoj.
    A ko je neko od vas polagao poručnički u Zadru koja su pitanja tamo?I kad je termin polaganja?Jel u 4. i 10. misecu?
    Fala puno

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    coasteri po nordu

Početno

nemoj za timunjera.radije i na karampanu neku,ali ko terco.to ti je najteza skala,ali kad odradis jedan ugovor ka ofical otvara ti se puno vrata.a s jednim ugovorom ka timunjer opet si na istome kao sada.timunjer s porucnickim brevetom.ne odustaj nego ispunjavaj aplikacije i salji mailove ,znam da moze bit depresivno,ali bolje ti je misec dana visit na internetu nego poc 6 miseci za timunjera.uletice ti nesto(probaj i IMA shipping).dobra srica

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •