Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/20
    Kadet
    Datum registracije
    Feb 2011
    Firma
    stena

Unhappy obnavljanje poručničkog ispita

imam problem! trebam obnoviti poručnički ispit jer mi je istekao stari tj. nemam 1god. navigacije u 5 godina,zanima me gdje postoje primjerci tog pismenog ispita ili gdje nogu nač pitanja za isti( navodno mje to ministarstvo negdje stavilo na net ali nikako da nađem .hvala!

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2011
    Firma
    stena

Unhappy bok

hvala.to je to!!

Dali moŽda znate i za obnovu ovog ispita na kojoj je adresi ,bio bih jako zahvalan?? ZA GMDSS
    Posljednje uređivanje od kinborg : 02-13-2011 at 11:45 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

2 nd off. Dankoo avatar
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    RHL

Početno

pozdrav...

samo bi htio cuti vasa iskustva...Naime, neki dan sam isao u LK Rijeka zamijeniti Unl.brevete. Gđa. je uredno meni i kolegi zamijenila ARPU, te naplatila 90 kn..samo nije slike uzela ARPA je izdana bila 2003.

Danas me kolega zove, kako su njemu rekli kako ARPA i SSO ostaje unlimited na istoj toj kapetaniji,pa ih shodno tome ne treba ni mijenjati. A gđa je meni za SSO rekla kako ga ne mogu zamijeniti zbog nekakvih regula (3 mjeseca navigacije u zadnje 3 godine), te cu ga nakon 6. mjeseca morati opet polagati. Po članku MMPI-a, SSo bi stvarno trebao biti unlimited, znaci nema nikakavih ogranicenja...

Dajte molim vasa iskustva?

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Za ARPU ces morat sacekat da pravna sluzba UPH dodje do podataka a SSO se minja jer mu je prominjena STCW oznaka, ali to je tribalo napravit ja mislin do proslig lita, pa su malo produzili jer nisu imali dovoljno papirusina jer su ljudi masovno uletili minjat.. bilo je na oglasnim plocama po kapetanijama, a ima i negdi po forumu.. mislin da ti je prosla baba s kolacima za SSO..

2 nd off. Dankoo avatar
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    RHL

Početno

Hvala ti Netijak...

Kadet stanislav avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    jahte

Početno

koja je ono kratica SSO?

2 nd off. Dankoo avatar
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    RHL

Početno

Ship security officer

Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Da li netko moze pomoc...

Mislim da bi se negdje mogla pronac pitanja za kapetanski ispit, ali neznam gdje, zna li itko

hvala unaprijed

---- Propuh avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dbosolt Vidi poruku
    Da li netko moze pomoc...

Mislim da bi se negdje mogla pronac pitanja za kapetanski ispit, ali neznam gdje, zna li itko

hvala unaprijed
    aj provaj upisat kapetanski ispit u ''pretraga'' ''pretraga foruma'' ''kreni'',mozda dobijes odgovor na tvoj upit................
    "Imati neprijatelje, jasno dokazuje da imamo i zasluga!"

Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Propuh Vidi poruku
    aj provaj upisat kapetanski ispit u ''pretraga'' ''pretraga foruma'' ''kreni'',mozda dobijes odgovor na tvoj upit................
    Hvala velika...

A ja se jebem trazeci po Narodnim Novinama

Hvala jos jednom....

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    nyk

Početno molio bi pomoć i savjet

pozdrav kolege.evo da ne otvaram novi topic molio bi va?? savjet .

??ta bi trebao napraviti biv??i ćif palube godina 45 ,prestao navigati 1998 i uslijed ?životnih prilika opet bi se htio aktivirati kao oficir palube.

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    nyk

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    A pokusaj s nekom dobrom gatarom sta vrti tarot neka ti ona rece sta bi treba napravit.A mislim ljudi stvarno sta Vam je? Imas 45 godina i pitas ode po forumu nekakve kvazi pomorce sta bi triba napravit. I zamisli da slucajno naletis na nekog zlocestog koji ti napise da kupis 2 metra konopa i obisis se i ti ga poslusas.
    jebiga kolega mislija san na konkretniju pomoc,tipa stranica sta triba za obnovit brevete,koliko love,koje sve brevete mu triba,jeli bi mu priznali stari brevet od čifa....ali ima bit da si ti od pomoći koliko i gospoja vinka....

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

sve je to na ovome forumu prozvakano 100 puta,a pitanje ti i nije bilo bas konkretno. Sto se tice gdje Vinke jos cemo mi plakat za njom kad ode u penziju.Jedna od rijetkih sto poznaje zakon dole.

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od totalna šteta Vidi poruku
    pozdrav kolege.evo da ne otvaram novi topic molio bi vaš savjet .

šta bi trebao napraviti bivši ćif palube godina 45 ,prestao navigati 1998 i uslijed životnih prilika opet bi se htio aktivirati kao oficir palube.
    ja ne znam sto je tesko upisati u trazilicu obnova breveta http://www.pomorac.net/forum/nautika...om-zakonu.html ako to nije dovoljno nazove se lokalna kapetanija i za par minuta sve se dozna...
    Posljednje uređivanje od mladeno : 08-23-2011 at 06:43 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
    Life is too short to remove usb safely

2/Off Fiume avatar
    Datum registracije
    Jul 2010

Početno Hak

pa to ste mu mogli odma i reci

Babysitter maler avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    seacarrier

Početno

mogli da....samo sto je covjek prije 7 mjeseci pisao da ide na cma-cgm u svojstvu cifa....pa sada nema breveta...

Citiraj Prvotno napisano od totalna šteta Vidi poruku
    kado ,ja bi triba za prvoga na andromedu 10.02.

makni to marliju iz usta prije lječničkog
    Posljednje uređivanje od maler : 08-23-2011 at 07:54 PM

2/Off Fiume avatar
    Datum registracije
    Jul 2010

Početno

oki doki,skuzajte sjor.....

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    nyk

Početno

Citiraj Prvotno napisano od maler Vidi poruku
    mogli da....samo sto je covjek prije 7 mjeseci pisao da ide na cma-cgm u svojstvu cifa....pa sada nema breveta...
    ups....hrvatska solidarnost na djelu,prate se i tepe svi postovi i onda donose zaključci na razini najboljih safety meetinga.i indijci bi nam pozavidili

član 1.ovo nije pitanje za mene i moju situaciju,hvala na brizi...
    član2. zamolija me biv??i kolega koji ne ?živi u hrv,a ?život mu po??ao naopako di je ostao i sad mu se brod opet učinio kao spasonosno rje??enje.
    član 3.reakao sam mu da ću se raspitati i u medjuvremenu staviti topik na jedan pomorski forum pa neka pogleda i malo se informira.
    član 4.molio bi de?žurne du??ebri?žnike da vi??e ne poma?žu i ne komentiraju ako nemaju ??ta pametno reći.

Babysitter maler avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    seacarrier

Početno

Obnova svjedodžbi

• Svjedodžbe o osposobljenosti kojima je vremensko ograničenje 5 godina, obnavljaju se za isto razdoblje ukoliko naslovnik svjedodžbe dokaže svoju stručnu osposobljenost i zdravstvenu sposobnost.

• Uvjeti za stjecanje stručne osposobljenosti postižu se:
    - potvrđenom plovidbenom službom najmanje u razdoblju od ukupno jedne godine tijekom proteklih pet godina neovisno o kategoriji plovidbe broda. U to razdoblje se ne uračunava plovidba ostvarena u kategoriji plovidbe 8 ili u vremenu koje je brod proveo u raspremi, osim kod svjedodžbi u nacionalnoj plovidbi; ili
    - obavljanjem onih dužnosti koje se drže jednakima plovidbenoj službi i to: lučkoga kapetana, inspektora sigurnosti plovidbe, djelatnika u sjedištu Ministarstva ili lučke kapetanije koji je rješenjem Ministarstva ovlašten obavljati inspekcijske poslove, peljara, člana ispitnoga povjerenstva za stjecanje odnosne svjedodžbe o osposobljenosti ili nastavnika u teoretskom ili praktičnom obrazovanju ili izobrazbi polaznika za stjecanje odnosne svjedodžbe o osposobljenosti i to najmanje u razdoblju od 12 mjeseci tijekom proteklih pet godina - ispunjenjem jednog od sljedećih uvjeta:
    a) za svjedodžbu o osposobljenosti za radiooperatera s ograničenom ovlasti (STCW IV/2) polaganjem ispita za stjecanje odgovarajuće svjedodžbe;
    b) za svjedodžbe o osnovnoj osposobljenosti osim svjedodžbe o osposobljenosti za radiooperatera s ograničenom ovlasti (STCW IV/2) polaganjem ispita prema programu i na način kako je propisano u Prilogu C 37 – Obnova ili zamjena svjedodžbe o osposobljenosti
    c) ako pomorac koji posjeduje slijedeće svjedodžbe:
    - Časnik odgovoran za plovidbenu stražu na brodu do 500 BT u maloj obalnoj plovidbi (STCW II/3)
    - Zapovjednik broda do 500 BT u maloj obalnoj plovidbi (STCW II/3)
    - Časnik plovidbene straže na brodovima od 500 BT ili većima (STCW II/1)
    - Prvi časnik palube na brodu do 3000 BT (STCW II/2)
    - Zapovjednik broda do 3000 BT (STCW II/2)
    - Prvi časnik palube na brodu od 3000 BT ili većem (STCW II/2)
    - Zapovjednika broda od 3000 BT ili većeg (STCW II/2)
    - Upravitelj stroja na brodu sa strojem porivne snage do 500 kW u nacionalnoj plovidbi (HR III/24)
    - Časnik stroja odgovoran za stražu u strojarnici sa strojem porivne snage do 1000 kW u nacionalnoj plovidbi (HR III/25)
    - Upravitelj stroja sa strojem porivne snage do 1000 kW u nacionalnoj plovidbi (HR III/26)
    - Časnik stroja odgovornog za stražu u strojarnici sa strojem porivne snage od 750 kW ili jačim (STCW III/1)
    - Drugi časnik stroja na brodu sa strojem porivne snage do 3000 kW (STCW III/3)
    - Upravitelj stroja na brodu sa strojem porivne snage do 3000 kW (STCW III/3)
    - Drugi časnik stroja na brodu sa strojem porivne snage od 3000 kW ili jačim (STCW III/2)
    - Upravitelj stroja na brodu sa strojem porivne snage od 3000 kW ili jačim (STCW III/2)
    - Radiooperater s ograničenom ovlasti (STCW IV/2)
    - VHF DSC radiooperater (CEPT 31-04E)
    - Radiooperater s općom ovlasti (STCW IV/2)
    - Radioelektroničar II. klase (STCW IV/2)
    - Radioelektroničara I. klase (STCW IV/2)
    - Zapovjednik ribarskog broda u nacionaloj plovidbi i ZERP-u (R-HR VI/1)
    - Zapovjednik ribarskog broda u maloj obalnoj plovidbi (R-HR VI/2)
    - Časnik odgovoran za plovidbenu stražu na ribarskom brodu u velikoj obalnoj plovidbi (R-HR VI/3)
    - Zapovjednik ribarskog broda u velikoj obalnoj plovidbi (R-HR VI/4)
    - Upravitelj stroja na ribarskom brodu sa strojem porivne snage do 500 kW (R-HR VI/5)
    - Časnik stroja odgovoran za stražu u strojarnici na ribarskom brodu sa strojem porivne snage do 1500 kW (R-HR VI/6)
    - Upravitelj stroja na ribarskom brodu sa strojem porivne snage do 1500 kW (R-HR VI/7)
    ostvari najmanje 3 mjeseca potvrđene plovidbene službe u posljednjih godinu dana obavljajući dužnosti koje odgovaraju svjedodžbi koju posjeduje ili kao neposredni niži časnik ili kao prekobrojni časnik, a ostali dio do najmanje jedne godine potvrđene plovidbene službe tijekom proteklih pet godina obavljajući bilo koje dužnosti u bilo kojem svojstvu ukrcaja na brodu bez obzira na veličinu ili snagu porivnog stroja.

• Ako pomorac ne ispunjava sve gore navedene uvjete, imaocu svjedodžbe o osposobljenosti može se na njegov zahtjev izdati svjedodžba o osposobljenosti koja odgovara ostvarenoj plovidbenoj službi u trajanju od 12 mjeseci tijekom proteklih 5 godina, ne manjoj od plovidbene službe koja je uvjet za stjecanje zahtijevane svjedodžbe o osposobljenosti.

• Svjedodžbe o osposobljenosti u nacionalnoj plovidbi ,mogu se obnoviti i temeljem plovidbene službe ostvarene na javim brodovima

• Ako pomorac ne ispunjava uvjete za obnovu svjedodžbe u pogledu plovidbene službe na brodu odgovarajuće veličine i snage porivnog stroja, svjedodžbu može obnoviti uz uvjet da je u posljednjih 5 ostvario najmanje 1 godinu plovidbene službe obavljajući dužnosti koje odgovaraju svjedodžbi koju posjeduje, na brodovima u nacionalnoj plovidbi. U tom slučaju će se izdati svjedodžba o osposobljenosti uz ograničenje koje vrijedi samo za nacionalnu plovidbu.

• Svjedodžbe o dopunskoj osposobljenosti kojima je vremensko ograničenje pet godina, osim Svjedodžbe o osposobljenosti za pružanje medicinske skrbi na brodu (STCW VI/4), obnavljaju se za isto razdoblje, ukoliko naslovnik svjedodžbe dokaže svoju stručnu osposobljenost.

• Stručna osposobljenost iz prethodne točke dokazuje se:
    - potvrđenom plovidbenom službom tijekom koje je pomorac obavljao dužnosti što odgovaraju svjedodžbi koju posjeduje i to najmanje u razdoblju od ukupno jedne godine tijekom proteklih pet godina neovisno o kategoriji plovidbe broda. U najmanje razdoblje plovidbe od godinu dana u proteklih pet godina ne uračunava se plovidba ostvarena u kategoriji plovidbe 8 ili u vremenu koje je brod proveo u raspremi, osim kod svjedodžbi u nacionalnoj plovidbi, ili
    - ponovnim polaganjem ispita za stjecanje odnosne svjedodžbe ili;
    - obavljanjem onih dužnosti koje se drže jednakima plovidbenoj službi i to: lučkoga kapetana, inspektora sigurnosti plovidbe, djelatnika Uprave pomorstva ili lučke kapetanije koji je rješenjem Ministarstva ovlašten obavljati inspekcijske poslove, peljara, člana ispitnoga povjerenstva za stjecanje odnosne svjedodžbe o osposobljenosti ili nastavnika u teoretskom ili praktičnom obrazovanju ili izobrazbi polaznika za stjecanje odnosne svjedodžbe o osposobljenosti i to najmanje u razdoblju od 12 mjeseci tijekom proteklih pet godina.

• Svjedodžba o osposobljenosti za pružanje medicinske skrbi na brodu (STCW VI/4), Svjedodžba o temeljnoj sigurnosti na brodu (STCW A-VI/1), Svjedodžba o osposobljenosti za rukovanje brodicom za spašavanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice (STCW VI/2), Svjedodžba o osposobljenosti za rukovanje brzom spasilačkom brodicom (STCW VI/2), Svjedodžba o osposobljenosti za upravljanje gašenjem požara (STCW VI/3) obnavlja se za isto razdoblje temeljem ponovnog uspješno završenog programa izobrazbe sukladno Prilogu D Pravilnika.

• Izobrazba radi obnove Svjedodžbe o temeljnoj sigurnosti na brodu (STCW A-VI/1), Svjedodžbe o osposobljenosti za upravljanje gašenjem požara (STCW VI/3), Svjedodžbe o osposobljenosti za rukovanje brodicom za spašavanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice (STCW VI/2) i Svjedodžba o osposobljenosti za rukovanje brzom spasilačkom brodicom (STCW VI/2) može se održavati na brodu, uz uvjet da Ministarstvo odobri program izobrazbe koji će se odvijati na brodu, te da zapovjednik broda ovjeri dnevnik izobrazbe pomoraca kojim potvrđuje da je pomorac sa uspjehom savladao odobreni program izobrazbe.

http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=475 Lucke kapetanije u RH

http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/nn...be-pomorci.htm
    Posljednje uređivanje od maler : 08-25-2011 at 02:43 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •