zamolia bi svih kojima se da odgovorit da mi barem malo pomognu.
zanima me u principu kakav je dan na brodu jednog prosječnog časnika, ono tipa, sta sve jedan casnik mora radit i slicno. nadan se da san bia donekle jasan.
pozdrav i mirno more![]()
zamolia bi svih kojima se da odgovorit da mi barem malo pomognu.
zanima me u principu kakav je dan na brodu jednog prosječnog časnika, ono tipa, sta sve jedan casnik mora radit i slicno. nadan se da san bia donekle jasan.
pozdrav i mirno more![]()
Momčino, nisi jasan..
Na prosječnom brodu ima?? 6-7 časnika, a na nadprosječnom brodu taj broj se penje i na preko 20. Svaki časnik ima svoj posao, dakle, svakome je dan različit. Zajedničko im je samo jedno, brod na koji su ukrcani..
Budi malo određeniji![]()
skuzaj,
tia san onako opcenito znat, recimo kad bi zavrsia faks (smjer nautika) i posli kadeture, naden posal na nekon putnickon brodu, sta bi ja ka casnik (npr. treci) sve mora radit.
znan da pitan previse opcenito, ali nigdi nisan uspia nac bas definirano sta bi triba radit nakon faksa
Pita?? preopćenito pa ću ti odgovorit u tom stilu. Kao treći kuverte ima?? gvardiju 2X4h za vrime koje upravlja?? brodom (brine?? se da brod plovi unapred zacrtanim putem). Sve ostalo će?? saznat na kadeturi. Nadam se da će ti netko od kolega časnika reć vi??e. Ja san mehaničar.![]()
Kao 3/O vjerojatno ces osim gvardije 2x4h imati duznost brinuti za safety opremu (dakle lifeboati, splavi, ekstinteri, pirotehnika, muster liste...), imat ces papirologiju (reporti, priprema dokumenata za luku itd) i vodit ces par dnevnika. A u slobodno vrijeme po izboru. A na cruiseru pretpostavljam da izbor zna biti zajeban![]()
momci fala na brzin odgovorima
ma davno san ja zakljucia da san za more, nije to nikad bilo upitno, triba sad jos sredit 4. srednje pa cu valjda upast i onda se vidimo na brodu (ili bar na forumu kad buden trazija posal)
Posljednje uređivanje od Perza : 01-11-2011 at 11:15 AM
Ja po kočnici, kočnica ne radi! Ja po ručnoj, ručna ne radi! Ja u kiosk, kiosk radi!!
tek sam se prijavia tako da neznam na koji forum da idem,ako bi me mogli malo uputit,na dugoj san naviga 8 god.,a 10 na trabakulama,sad sam bez posla ,a situcija je sve teza,nisam oficir,mornar ,timunjer,konobar, to su poslovi di mogu radit,proba sam zvati i slati mailove medjutim bezuspjesno,ako imate kakav savjet dobro bi mi dosao,zahvaljujem unaprid na pomoci
ajde prosetaj malo po postu jahte, pa malo prosaraj i nac ces nesto!
Tamo ne treba uvijek imat neke brevete, dovoljno je iskustvo na nekim
poslovima kao "Deckhand" ili po naski Mornar
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)