Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/27
    Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno Borba protiv somalskih gusara

Bok ljudi! Nisam dugo nikakav thread napisao, ali citajuci na portalu sto rade na brodovima da se obrane od te stoke, pala mi je ova ideja, pa cisto da vidim kako kolege koji plove gledaju na cijelu situaciju, ja jos ne plovim ali uskoro cu cim polozim ovaj zadnji ispit. Kaze kolega da se bore bodljikavom zicom, jos da mu je dat i noz i kalasnjikov nebi bilo straha, ali salu na stranu ovo postaje sve ozbiljnije. Navecer upalim TV kad ono na Dnevniku otet brod. Neznam, da je se dogovorit s kompanijama na kojim navigavamo da se clanovi posade obuce i naoruzaju da se mogu obraniti.... Ne bojim se nikoga tko ima oruzje ako ga imam i ja! Ja mislim da bi se brodovi lagano trebali naoruzavati i posada trebala obucavati za samoobranu, jer kad bi na brodovima imali koji mitraljez i svi clanovi posade imali kalasnjikov u ruci i ta bi se bagra zapitala koga napada, vjerujemo da se to moze ako bi se usuglasile kompanije, ako nista da bar bez straha plovimo kroz ta podrucja. Mislim kad bi se postigao konsenzus oko toga nebi nam S.W.A.T. bio ravan. Zasto ne napadaju zidovske i ruske brodove? Zato sto im ovi dusu spreme u vjecna lovista! Mislim da ce se ovo pitanje u buducnosti jos vise aktualizirati, ali do tada sta bude bude. Znam da ce mi neke kolege sad postavljat pitanja tipa: sto ako se netko od posade napije pa poubija ostale? Sto ako ovo, sto ako ono? Misli da se to sve moze srediti i dobro organizirati samo ako se postigne dogovor izmedju pomoraca i kompanija na kojima plove. Najgore je sutit i pustit da stvari izmicu kontroli, a mi da ispastamo i svaki put strahujemo sta ce nam se dogodit kad budemo plovili kroz ta podrucja!

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Evo jos jedan Rambo...padobropizdamumaterinajestelivinormalni?
    Kome normalnome moze past napamet naoruzavati brodove i obucavat posadu za pucanje i borbu sa teroristima? Bas me zanima gdje bi bio kraj te price?

Kao da nam je malo pizdarija i sranja i bez oruzja i borbe sa africkom dicom.
    Wolf sta kad oni uzvrate paljbu? Sta kad na brodu dojde do toga da imas pola smrtno ranjene posade? Ocemo li pitat brodovlasnike da senior oficiri imaju i bravet iz kirurgije? Ocemo li trazit da na brodu bude i mala operaciona sala di bi se posada mogla igrat doktora? Ajde umijte se dok je navrime.
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

I još neka vas čuju ovi iz Vlade da se imate volju boriti, pa će vam uvesti da uz pomorsku, morate imati završenu i vojnu školu...a onda opet borba za činove...pa će mazač bit razvodnik, a prvi makinje bi moga bit pukovnik...

Peace Brother,Save planet Barkariol avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    Atlantska

Početno

Nije li se prije učilo ONO i DSZ (općenarodna obrana i dru??tvena samoza??tita) gdje se pucalo iz pu??ke etc...
    ...da se doma vratim molim Boga
    Dalmaciju di??en misto zraka

----
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno

Ja znan jednoga sta je u Jznoj Africi tija kupit pistolj za obranit se i mene je nagovara
    Ja san skloniji sofisticiranijim metodam triba stupit u kontakt sa CIA-om ili NSA-om dokle je otisla ovaj IT to se moze za par dana rjesit samo da je volje.
    IMO je navodno troma medjunarodna organizacija ali je koliko toliko ucinkovita valjda zato sta je velika lova u pitanju... evo ovog naseg ratnog agitatora bi tribalo stavit za nekakvog kordinatora

JEDNO JE SIGURNO POSA PREGOVARACA NIJE ZA NJEGA

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Barkariol Vidi poruku
    Nije li se prije učilo ONO i DSZ (općenarodna obrana i dru??tvena samoza??tita) gdje se pucalo iz pu??ke etc...
    Je, M 48 , jo?? me boli rame od gađanja na Kukuzovcu...
    ja predla?žem neke od ovih obreda da se uvedu po obavezno...

http://www.drevnamagija.com/tekstovi/crnamagija.htm

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Znaci poceli su i njih napadati! Procitao sam ovo ali ovi brodovi nisu plovidi pod ruskim i izraelskim zastavama. Sta mislis bili valjalo da svi trgovacki brodovi plove pod crnom zastavom i na njoj kosti i lubanja? Mozda bi nas se onda bojali?

Citiraj Prvotno napisano od zrile Vidi poruku
    I jo?? neka vas čuju ovi iz Vlade da se imate volju boriti, pa će vam uvesti da uz pomorsku, morate imati zavr??enu i vojnu ??kolu...a onda opet borba za činove...pa će mazač bit razvodnik, a prvi makinje bi moga bit pukovnik...
    Nebi ni to bilo lose kolega! Imao bi zavrsene dvije skole pa bi nakon navigacije mogao i u vojsci radit i dvije place dobivat!
    Posljednje uređivanje od wolf11 : 11-17-2010 at 07:25 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Off
    Off je odsutan
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Zrile zar si ti musko?

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Offshore1975 Vidi poruku
    Evo jos jedan Rambo...padobropizdamumaterinajestelivinormalni?
    Kome normalnome moze past napamet naoruzavati brodove i obucavat posadu za pucanje i borbu sa teroristima? Bas me zanima gdje bi bio kraj te price?

Kao da nam je malo pizdarija i sranja i bez oruzja i borbe sa africkom dicom.
    Wolf sta kad oni uzvrate paljbu? Sta kad na brodu dojde do toga da imas pola smrtno ranjene posade? Ocemo li pitat brodovlasnike da senior oficiri imaju i bravet iz kirurgije? Ocemo li trazit da na brodu bude i mala operaciona sala di bi se posada mogla igrat doktora? Ajde umijte se dok je navrime.
    To ne bi bilo lose, zamisli, imao bi i diplomu doktora, mogao bi onda i u bolnici radit kad nebi navigavao i duplu placu tuci. Oni prvi pucaju na nas ili nas napadnu a onda mi po njima, pa onda tko osta osta. Ma samo na brodu neka ima oruzja, lako bi mi s tom fukarom izasli na kraj, kad bi oni vidili da smo mi naoruzani do zuba, nebi im palo napamet krivo nas pogledat!

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Offshore1975 Vidi poruku
    Evo jos jedan Rambo...padobropizdamumaterinajestelivinormalni? ...
    @Offshore1975,

Kolega ne obraćaj pa?žnju na ovakve besmislice. Imamo va?žnijih tema nego ??to je ova glupost izra?žena u uvodnom postu ovdje. Ljudi popiju travaricu ili dvije pa dođu ovdje ??krivaniti gluposti, bez da misle glavom. Kolega koji je podigao temu i u??ao u diskusiju na onaj način (uvodni post) ne zaslu?žuje pa?žnju nego - ukor. Neki slučajni posjetitelj raspravljali??ta bi mogao pomisliti da smo - obične bitange u dokolici!

Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 11-17-2010 at 08:21 PM Razlog: correction
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

el.eng. miki avatar
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    PSM

Početno

?*majser

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

Evo na??eg ratnika iz fotelje..... Momak ti si falio profesiju ako hoće?? pucat lagano u vojsku pa u Afganistan pa brate pucaj koliko te volja
    Idemo ispočetka.....

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od wolf11 Vidi poruku
    To ne bi bilo lose, zamisli, imao bi i diplomu doktora, mogao bi onda i u bolnici radit kad nebi navigavao i duplu placu tuci. Oni prvi pucaju na nas ili nas napadnu a onda mi po njima, pa onda tko osta osta. Ma samo na brodu neka ima oruzja, lako bi mi s tom fukarom izasli na kraj, kad bi oni vidili da smo mi naoruzani do zuba, nebi im palo napamet krivo nas pogledat!
    nemoj da ovo lorela procita, moga bi jos kaison dobit!

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od propuhani Vidi poruku
    Evo našeg ratnika iz fotelje..... Momak ti si falio profesiju ako hoćeš pucat lagano u vojsku pa u Afganistan pa brate pucaj koliko te volja
    Neka pošalje CV na Xe srvices.
    Kupi i pogleda ovaj video 45 puta http://www.youtube.com/watch?v=Ye30b...2F355C&index=1
    Sve šta je tu prikazano neka obavezno nabuba napamet.
    Ima u Češkoj jedan poligon , Milovice nekih 40 min od Praga pa može se i izprakskirati. Da bude malo veća baja od ostalih... I spreman je. Ako ga Xe odbije ima još firmi a ti ne filozofiraju oko kadeture i ostalih pizdarija Obično šalju na obuku u Švedsku ( WTF !?!? ) ili Rusiju ako je pratnja konvoja u pitanju.

Konketno ja sam nakon srednje škole htio ići u Irak preko jedne firme iz Moskve ( nestašica love hardcore ). Kad sam im rekao da mi je 19 godina ( a i lagao sam za jednu ) oduševili se. Tamo su Hrvati cjenjeni više nego u pomorstvu vjerujte mi

Lova puno bolja nego na moru ali tek kad sjedneš s agentom i kad ti ovaj objasni što ti je pravi posao shvatiš da ili jesi ili nisi. Ja ipak nisam bio dok susjed kojemu je ''rat prerano završio'' se odlično snašao dolje. Tuče 8000€ mjesečno, nema nikakvu poziciju , običan prašinar za praćenje konvoja , nikakvi porezi i pizdarije jer je cash on hands

strahujemo sta ce nam se dogodit kad budemo plovili kroz ta podrucja!
    A sad malo ozbiljno..

Nije svatko lud i mlad kao ja i ti.. S našim godinama sumnjam da bi odbili Taktičku nuklearku na provi ali treba shvatiti da ljudi koji imaju ženu / djecu / obitelj ne razmišljaju tako. Njima je odraditi svoju turu , zaraditi lovu i doć doma dok si ti prema svojoj priči spreman naoružat se do zuba pa ako gineš ti neka gine i pola Somalije Al' ne ide to tako

Ako ti je do ludosti , pošalji CV Xe-u , ne trebaš pisati ništa osim broja telefona na kojega te agent može nazvat

Ne bojim se nikoga tko ima oruzje ako ga imam i ja!
    Uf , uf stari moj... Manja ti je šansa da ćeš stradati ako nemaš oružje nego ako ga imaš. Ako imaš oružje na tebe će se pucati , ako ga nemaš eventualno derati i zamlatiti kundakom. Rukovanje oružjem je kao i svaka druga ''djelatnost'' , praksira se godinama.. Zamisli ovu situaciju , nađeš se šake na šeke s čovjekom , i on i ti imate šake , samo on ima 150 kila i profi boksač ( kao oni Frankijev )... Spusti šake vjerovatno te neće ni zakačiti , napuši se i ode vilica.. Velika je to psihologija stari moj

mitraljez i svi clanovi posade imali kalasnjikov u ruci i ta bi se bagra zapitala koga napada,
    Kalašnjikov na brodu. Primjena sile pomoću Kalašnjikova je beskorisna na udaljenosti veće od 70m u normalnim uvjetima (neistreniran korisnik ) a ne u valjanju. Ništa bez kompenzatora valjanja ne valja , dakle treba biti nešto statično. Sad uzmi olovku u ruke i izračunaj koliko područje može pokrivati jedan dobar SEMI , efektivnog gometa 2.200 metara pozicioniran na mostu

Sve je to velika filozofija stari moj i možemo mi pričati što god oćemo. Na kraju se nas ništa ne pita
    Budalizacijom nećemo ništa postići osim što će nas stariji smatrati neozbiljnima i budalastima ( oni su svi ipak ozbiljan narod )

E i za sve one koji žele iskusiti kako je živiti na bojištu ali su dobre dušice i nije im do sranja ali žele iskusiti i viditi kako je spavati u rovu i slične dogodovštine..
    Evo linka: 4 dana čistog adrenalina i dobre zajebancije s 1700 ljudi.

http://www.youtube.com/watch?v=vEUFg...B16EEA&index=9

E i btw imamo 2 skoro pa iste teme
    Posljednje uređivanje od Bilich : 11-18-2010 at 04:05 AM
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

kjalasnjikovi, trombloni, haubice...ajmo ekipa...sta je to macabulin? to ce van vise tribat na brodu.

Chief Off
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    BOG

Početno

VUCE !!
    Vratio si se !!
    Di si nam dosad ?

Glede somalije realnost je nazalost drugacija. Ja san prolazija tamo prije 4 miseca. Mi smo pitali firmu da ukrcaju placenike. Imas placene naoruzane ljude koji se ukrcaju na brod za vrime prolaska somalije.
    Rekli su da smo dovoljno zasticeni od EU Navfora koji tamo patrolira.
    To je firmama dodatni trosak. Tako da nisu zainteresirane a kamoli za oruzje stalno na brodu.
    Jeb'ga takva je realnost...

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od sizif Vidi poruku
    VUCE !!
    Vratio si se !!
    Di si nam dosad ?

Glede somalije realnost je nazalost drugacija. Ja san prolazija tamo prije 4 miseca. Mi smo pitali firmu da ukrcaju placenike. Imas placene naoruzane ljude koji se ukrcaju na brod za vrime prolaska somalije.
    Rekli su da smo dovoljno zasticeni od EU Navfora koji tamo patrolira.
    To je firmama dodatni trosak. Tako da nisu zainteresirane a kamoli za oruzje stalno na brodu.
    Jeb'ga takva je realnost...
    Znaci, kad prolazis kroz ta podrucja moli Boga da zaobidju tvoj brod i to je to. Ako te uhvate jao tebi... Uglavnom sve se svodi na to?! A i pretpostavljao sam da je to tako, a post sam stavio malo iz zafrkancije iako je neozbiljno, a i da vidim misljenja onih koji prolaze kroz ta podrucja! Pozdrav kolega pa se cujemo!

Off
    Off je odsutan
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Zna sam ja da se ti igras psihologije sa nama. Onda, jesmo li prosli na testiranju ili nismo?

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

pa naravno da si prosa. i ja prolazin kroz vrata sempre

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •