Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/128
    Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2007

Početno O nasim pomorcima

Ljudi moji mene ovo satralo,
    Slucajno nabasam prije par dana na stranice Jadranbrod-foruma i jos nemogu doci sebi.
    KOJI SMO MI SUGAVI NAROD!
    Svak svakoga blati, crni nema to da se neko slaze sa tvojim misljenjem nego udri drvljem i kamenjem po svakome. Teska konfuzija.
    Pa nemogu skuzit da je nemoguce da se nasi pomorci okupe oko neke tema ili za neku ideju (tipa nase zdravstveno koje je ukinuto ili novi porezi) i da se Vlastodrsci prisile da naprave nesto u nasu korist napokon!
    Ali ne, nasi se uvatili tuci oko toga ko je LNG ekspert ili tipa "sta ti znas ja sam najaci".
    Ja cu se odreci svih foruma i sl. stvari u buduce jer nema smisla ovo vise.
    Moj zakljucak je da smo najgori sami sebi.
    Meni jer bar drago kad cujem da ljudi imaju dobre place ili polozaj ali kad nekom spomenes kako su ti dobri uvjeti na brodu, nakon sta sam kao jedini Hrvat navigava sa Skandinavcima vec 10tak godina a virujte to nije lako, a taj neko je nas covik odma si serator, glumac ili redikul!.
    Meni je definitivno tek sada drago da sam sam kao Hrvat na firmi.
    Jednom davno mi je jedan kapetan reka pametnu stvar o nasima.
    Kad je jedan Hrvat to ti je odlicno.
    Kad su dva Hrvata to je super, najbolji prijatelji.
    Cim dodje treci Hrvat, rat svadje i pokolj!
    To dovoljno govori o nama.
    I za kraj bi zamolija nase kapetane i senior casnike, pomozite nasim mladim casnicima u poslu, ne drzite ih 10 godina ka trece ili druge. I vi ste bili tamo i ako vas je neko mucija i tlacija nebudite i vi takvi i ne ljecite komplekse na mladjim casnicima. Kazete glupi su i nista neznaju, pa naucite ih! Potrudite se i vi malo!
    I ne cudite se kad budete setali Splitom, Dubrovnikom itd da vas na mrtvo pribije koji bivsi terco ili sekondo jer ste to vjerovatno i zasluzili.
    A i to se desavalo...

Pozdrav svim pomorcima
    .
    ca nigdi mira nimam

Clan Posade Posejdon avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Citiraj Prvotno napisano od master_split Vidi poruku
    Pa nemogu skuzit da je nemoguce da se nasi pomorci okupe oko neke tema ili za neku ideju (tipa nase zdravstveno koje je ukinuto ili novi porezi) i da se Vlastodrsci prisile da naprave nesto u nasu korist napokon!
    .
    Podrzavam 200%. Ja sam silom prilika zadnjih misec dana vezan za kucu sta mi je dalo priliku malo vise surfat i pregledavat forume, clanke i sve drugo vezano za hrvatske pomorce i nas pravni polozaj u ovoj drzavi. Dojma san da smo jako malo informirani i da nismo ni svjesni promjena zakona koji se uskoro spremaju. Ma i sam bi vjerojatno bija indiferentan prema promjenama da nisan kopa po internetu. Upravo zato je steta sta ne postoji korisna adresa gdje bi se mogli vise informirat o nadolazecim promjenama i davat svoje komentare uz sudjelovanje i nekakvih pravnih strucnjaka(pravnika). Mozda i ima ali ja neznam di! Ako odete na stranice sindikata pomoraca hrvatske www.sph.hr necete nigdje nac forum niti otvorenu raspravu medju pomorcima popracenu pomoci od strane pravnika a sta ja mislim bi trebalo bit bas na toj adresi.
    Na stranice www.jadranbrod.com se ne mozete ni registrirat. A kad posaljete e-mail adminu onda dobijete povratni email 'mailbox is full' !!!??? Sta su isli na godisnji? Ma mozda san i ukrivu i ne zelin optuzivat bez argumenata ali dojam mi je da smo i sami dijelom krivi takvoj situaciji. Ja prvi nisan clan sindikata a virujen i vecina nas. Nije me ni bilo briga sta se desava u drzavi. E a sad bi tija da se i moj glas cuje jer je u pitanju i moja sudbina. Pitanje je kako?
    Posljednje uređivanje od Posejdon : 07-06-2007 at 10:53 AM
    Zaludu me svitovala i zaludu place

Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2007

Početno

Ma tragedija, najgori smo sami sebi. Uvik smo bili i uvik cemo bit ka trinaesto prase
    ca nigdi mira nimam

Clan Posade Posejdon avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Citiraj Prvotno napisano od master_split Vidi poruku
    Ma tragedija, najgori smo sami sebi. Uvik smo bili i uvik cemo bit ka trinaesto prase
    Ovo ne triba ponavljat nego pocet od samoga sebe gledat sta napravit da bi se ovakvo stanje prominilo. Je san otkrija Ameriku. A sta cu ne bi tija da i ovaj pomorac.net forum postane prepucacina izmedju nas nego da svako da neki prijedlog za koji misli da moze prominit stanje koje sad imamo da svi znamo da nista ne znamo.
    Zaludu me svitovala i zaludu place

3rd Officer Pelorus avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    Ostao bez posla

Početno

Nazlost je tako.

Nas su na fakultetu iz kolegija "Organizacija rada i upravljanje brodom" (sociologija i psihologija na brodu) ucili kako se npr. filipici svi skupe oko jednog ako nesto zezne (ne govorim o nekoj teskoj povredi) dok ako neki "nas" nesto zezne svi nasi mu se smiju ....

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno Istina je sve sta si napisa masteru

Jer i meni su uvik govorili di je 1 Hrvta dobro je di su 2 odlicno a di su 3 ajde ca odatle. Ja na firmi sad i sta je vise nasih koji dolaze sve je vise posla jer se busaju jacu jacu a prije je sve bilo laganini. Pa onda ostaju duze od ugovora pa firma posli razmislja da i nama produzi ugovor. Najgori smo sebi i kraj.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

nazalost, to je istina...napokon smo postigli da nam ugovori budu kraci, a svi znamo koliko je to bitno da bi koliko-toliko uspili "izorganizirat" privatni i poslovni dio zivota...a uvijek se nadje netko tko zeli produzit ugovor, kojemu uvik fali onaj misec-dva da "rijesi svoje zivotno pitanje"...onda se kompanije misle da nam vrate ugovore na 4-5 miseci, kad vec ionako sami zele (a njima dobro jer imaju manje troskova)....
    ne valja to....trea bit zadovoljan sa onimsto imas, a ako zelis duzi ugovor...promijeni kompaniju...otidji tamo di se radi 4-2, tako ces bit 8 miseci na brodu....i vise,ako zelis....
    eto...
    ...ca smo na ovom svitu...

---- Propuh avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno

Evo tek danas sam slucajno dosa do ovog foruma, pa neznam koliko je tema aktualna. Sa svim navedenim se slazem, zato bi ovaj forum trebali zadrzati cist, ne dozvoliti nekim ''GROOM''ovima i inim da ljece svoje frustacije i plucaju po svemu i svima.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Propuh Vidi poruku
    Evo tek danas sam slucajno dosa do ovog foruma, pa neznam koliko je tema aktualna. Sa svim navedenim se slazem, zato bi ovaj forum trebali zadrzati cist, ne dozvoliti nekim ''GROOM''ovima i inim da ljece svoje frustacije i plucaju po svemu i svima.
    Ovo ti je dobar forum i samo je birno da se ne nakupi pun kurac zivadi ka na onom jadranbrod smecu. Ode ako neko kaki Admin ga oma crvenin kartonom nagradi i adiostari. jel tako Admine?????????
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Administrator Sonny avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

Naravno

1.Casnik infomanager avatar
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

je , nema grooma ali nema ni puno drugog svita. admin-e, daj linkaj nas na iskricu, tamo ima gomila udavača, popravit će nam prosjek postova a mo?žda se koja i uda

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

hahah ocu ocu sve bi sekee ljubile mornare...

Clan Posade orange avatar
    Datum registracije
    Jan 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od infomanager Vidi poruku
    je , nema grooma ali nema ni puno drugog svita. admin-e, daj linkaj nas na iskricu, tamo ima gomila udavača, popravit će nam prosjek postova a mo?žda se koja i uda
    Znaci da sam jedina zena na ovom forumu? Pa necu se udat mornaru.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Bolje da nas nema puno nego samo malo po malo ali pravi ljudi. Inace svaki put kad svratim sve je vise gostiu a i nas registriranih. Admine siri se nas mali forum .... Znas onu o obroj kobili daleko se cuje zar ne????

Za Narandu: Ti imas cast da si jedina medu nama muskima a ujedno si i jedina koja pere kamione zar ne?

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

da ocigledno se siri treba vremena da se aktiviraju ljudi

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Admin Vidi poruku
    da ocigledno se siri treba vremena da se aktiviraju ljudi
    Za dobrim konjom prasina se dize. Jos kad pocnu dolazit na forum udavace gotovo je onda muski skrenu sa svih tema. :eek:

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

Vidim da pises iz Amerike,pa pricaj udavacama sto ima tamo

Clan Posade orange avatar
    Datum registracije
    Jan 2008

Početno

Tacno dalmos. Tako kazu soferi. Dosta o tome.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Admin Vidi poruku
    Vidim da pises iz Amerike,pa pricaj udavacama sto ima tamo

Admine provjerajes private poruke inace nebi znao da san u Americi. Pravi si admin haha

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dalmos Vidi poruku
    Admine provjerajes private poruke inace nebi znao da san u Americi. Pravi si admin haha

hahah gledam ti ip

Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •