Po??tovanje, imam jedno pitanje u vezi avionske karte na karti mi pi??e
BAG
40K
Na sve 3 destinacije gdje idem...dali to znaci da mogu ponjeti 40KG u jednoj torbi ili sto ????
Po??tovanje, imam jedno pitanje u vezi avionske karte na karti mi pi??e
BAG
40K
Na sve 3 destinacije gdje idem...dali to znaci da mogu ponjeti 40KG u jednoj torbi ili sto ????
"Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."
> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new
Prije ce ti bit da je dozvoljeno 2 X 20kg nego jedna od 40kg.
Ako imas jednu od 40kg morat ces slat posebnom prtljagom.
Kad ti naprave kartu kao pomorcu imas pravo na 40 kg prtljage koja ti ide dolje sa prtljagom i mozes jos unijeti rucnu prtljagu u avion,tj. mali koferic koji ti moze uci u onaj testni prostor na aerodromima.Neznam tocno koje su max mjere za rucnu prtljagu ali mislim da ti je tamo tezina max 10-12 kg, nisam 100% siguran
zajednicka prtljaga koja ide doli moze bit 40kila - oduvik bilo za pomorce
doli mos imat 2kom s tim da je najveca tezina jednog 32kg a na nekim americkim kompanijama je max 23kg , zajedno opet 40kg
Posljednje uređivanje od Stolt : 04-23-2010 at 07:54 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
Da ne otavaram novu temu pa da pitam ovdje:
??ta sve treba napraviti kada se uzima laptop na brod, carina ili kako to ide?
i priko londona je max 23 kg u jednome kuferu. ako nosis puno najbolje ti je odma rasporedit.
rucna prtljaga mora uc u oni box na aerodromu i max 7kg. u nas se puno i ne gleda ali na dosta aerodroma je znaju vagat. uz tu rucnu prtljagu mozes jos imat i jednu extra za laptop.
"Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."
Ako polazis na put sa nekog aerodroma u Njemackoj jedan komad prtljage ne smi bit tezi od 30 kg, bar je tako meni bilo prije 2,5 godine. Inace prtljaga je limitirana po ukupnoj kilazi a ne po broju komada, znaci ako ti pise da mozes nosit 40kg onda to mozes u bilo kojoj kombinaciji 2x20kg ili 4x10kg ili kako si stilski raspolozen taj dan. Ni na jednom od europskih aerodroma nisam dozivio da su mi vagali rucnu prtljagu a vidim da su i fleksibilni kod velicine kabinske prtljage. Uglavnom se moze imati jedan komad + laptop torba. Sto se tice laptopa uglavnom ne cjepidlace ali imaju pravo zato ako se zelis osigurati prijavi iznos kod carinika na izlazu iz zemlje i on ti da papir na kojem deklariras serijski broj kompa. Mene nisu pitali zadnje 2 godine nista ali me je prije 2 godine neki carinik u ZG gnjecio malo ali i pustio kad je vidio da je komp stariji.
Navigati se mora ...
proslo je ljeto jedan carinik isto tako prevrtao moj laptop deset minuta i provjeravao serijski broj, a u zadnjih mjeseci bas nista, samo odmahuju rukom. po meni, bolje je napraviti nego se raspravljati po aerodromima. broj komada rucne prtljage bolje je provjeriti sa prijevoznikom, no on (za economy) najcesce iznosi 1 komad.
sea is our environment
A ??ta bi bilo recimo da san stvarno kupija laptop vanka za 1000$ i nisan ga prijavija. Koliko bi me carine izaslo kad bi carinik skuzija da je laptop kupljen vanka?
Upadas u probleme, nesmi skuzit da je novi, pa makar ga ti isfriza malo.
Ako te je capalo, e onda ti idu problemi, nemas racun, pa onda njihove procjene, pa onda mislim 14% carine (ovo ti nisam siguran 100%), pa onda jos 23 % PDV-a, pa ti onda jos izbiju iz djepa par stotina kuna za carinjenje, neke taxe i tako...skupi se.
Posljednje uređivanje od mladeno : 09-01-2010 at 12:36 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
"Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."
Svugdi ka?žu kabinska prtljaga 1 ručna torba do 10 kg.....ali ja kad vidim ??ta sve ekipa trpa gori u one pretince to je prestra??no, to su torbe a malo je reć za prtlja?žni prostor, a neki nose i po 2-3
Evo prekjučer iz Londona za Rio isprid mene su sili mu?ž i ?žena sa malim ditetom, ja mislim da su, bez pretjerivanja, digli gori u pretinac sigurno jedno 6 torbi jer je lik napunija tri gornja pretinca sa svojom bagajom i niko mu ni??ta nije reka ????
Po prvom kriteriju laptop spada u osobnu prtljagu (kao i foto aparat, brijaci aparat i sl) pa ne podlijeze carinjenju, dok po drugo zakonu svaka stvar vrijednosti preko (po novom mislim da je 1000 kn) podlijeze carini.
E sad, ja sam svoj laptop kad sam ga prvi put nosio preko grane prijavio (i uvik sa njim imam taj papir od prijave) iako me NIKAD nisu pitali za prijavu. Dok je prijatelja koji je kupio laptop vanka i kad je dosao na ST aerodrom opalilo carinu. Po meni ga pametno prijaviti pogotovo zbog ovih nasih carinika u ST (ako je kupljen kod nas). U zagrebu mi je carinik reka da ga ne treba prijavljivati (i prijatelju ga nije tia prijaviti jer da to stvarno ne treba) ako laptop ima nasa slova na tipkovnici jer se tad vidi da je kupljen kod nas.
Ako ga kupis vanka (onda na tastaturi nemas nasa slova) postoji mogucnost placanja carine.![]()
Poznajem jednu zenu koja radi u carini na cestovnom prijelazu i ona mi je to govorila jos prije 2-3 godine da laptop ne treba prijavljivati. Ja sam je tad pitao posto su mi u SPU skoro svaki put trazili papir od prijave laptopa. U isto vrime u ZG me nikad nisu pitali. To je bilo kako na koga naletis i kako se kome tumaci zakon.
Ajde drago mi je cuti da ima pozitivnih stvari sto se tice Splitske carine.
P.s. a nesto sto me posebno zivciralo na ZG aerodromu. Preletis pola svita, prominis par aviona i kad bi prolazio kroz rengen (ispraznio dzepove i skinuo remen) ne bi mi nista sviralo, ali zato kad bi dosao u ZG biiiiiiiiiiiiiiiiiii![]()
![]()
Ja sam isto tako prenio dva nova laptopa, svaki put ponesem jedan nekome skupa sa mojim starim i nikad me nitko nije krivo ni pogledao.![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)