Prije svega pozdrav svima..Inace sam od onih koji ne pisu teme, vec skupljaju iskustava od drugih, ali trenutno se nalazim u bez izlaznoj situaciji i nadam se ako ne pomoci barem lipoj rici utijehe.Ipak smo mi pomorci kao jedan.Casnik sam palube (barem po papiru)..Moja povijest datira jos iz 2003 godine kada sam prvi put otisa na brod kao kadet.Kadeturu sam zavrsio 2005 godine (3 broda - svi tankeri i produkt kemikalci)..Posli toga sam bia jos jedan brod kao timunjer jer mi je tribala lova za porucnicki ispit..Report sa svakog broda agenciji je bio high recomended , medjutim zbog odredjenih osobnih problema nisam bio u stanju da nastavim sa pomorskom karijerom.U medjuvremenu sam zavrsio pomorski fakultet smijer jahte i marine (velika greska) , ali od toga nikad nece biti nista..Pomorskoj karijeri sam se vratio polovicom 2009 godine.Sa polozenim porucnickim ispitom sam otisao kao kormilar na LNG uz obecanje ako zadovoljim da idem za trecega (o agenciji i firmi ipak nebi govorio)..Nakon odradjenog ugovora moj rating preformance report je bio sa maksimalnim ocijenama.Kroz ugovor sam promijenio 2 kapetana i 2 prva..Sva cetvorica su osobno votala za mene u agenciji da me se sto prije posalje natrag za terca..Epilog svega toga je skoro 5 miseci doma, puste potrosene kune telefonskog racuna i miljoni mailova bez odgovora.U agenciju idem svako malo ( da vide da mi je stalo jer ipak se nadam) i uvik dobijem obijasnjenje kako sam prvi na listi, ali da se trazi odredjeno iskustvo..Pa pitam se ja kako da ja dobijem to odredjeno iskustvo kad se za casnika ukrcat ne mogu.Cak sam i pokusao sa opcijom da dam prvu placu samo da me se ukrca, no ni to mi nije poslo za rukom..Sta se mene tice ja bi i na ribaricu otisa samo da mi se pise da sam treci , ali ima bit jako jako tesko..Eto toliko od mene.Hvala svima unaprijed na procitanoj temi i svaka pomoc je dobro dosla kao i lipi komentar.Pozdrav

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom

malo šale nemojte zamjerit... Stari nada umire posljednja!!!!