Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/57
    2nd Off N3bULA avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    JPC shipmanagement - ALI VOLIO BI OFFSHORE :)

Početno 3rd off prvi put

Pozdrav

Da se ukratko predstavim.
    Moje ime je Tomaz i dolazim iz Slovenije.
    Moram rec da je ovaj forum super stvar i vec mi je puno pomogao do sada.
    Mislim da i puno pomoraca iz Slovenije dolazi ovamo, jer kod nas nemamo nista slicno, i to zbog razloga da nas je jednostavno premalo, mozda par 100.

Moja prica ide ovako.
    Zavrsio sam srednju pomorsku skolu u Portorozu, i onda napravio 8 mjeseci kadeture na Splosnoj plovbi, nakon toga sam otisao na Pomorski fakultet u Portoroz i zavrsio i to krajem 2007. U 2008 sam zavrsio jos preostale 4 mjesece kadeture na splosnoj plovbi i napravio porucniske. Onda sam na ovom forumu saznao za Celebrity cruises, i otisao tamo za 6 mjeseci kao licensed apprentice deck officer, i nakon toga bilo mi objecano mjesto 2nd off. Ali kakve sam ja srece, onaj lik iz kancelarije s kojim sam ja to bio dogovoren dobijo je otkaz kad sam ja bio doma i sve je palo u more.
    Ali ja nisam odustao, uhvatio sam se emaila i telefona i pocjeo slat aplikacije(dosta adresa sam dobio na forumu), do danas sam jih u 2 i pol mjeseca slao tacno 425 aplikacija, od toga mi je od prilike 50 kompanija slalo odgovor, ali uvjek onaj klasicni, da se zahvaljeju za moje zanimanje ali da za covjeka sa mojim kvalifikacijama nema mjesta.
    Znaci 425 molba u 2 i pol mjeseca a nista, i sad stvarno neznam vise sta mi je za napravit, znam da ima na ovom forumu vec dosta thredova slicnim mome, ali svejedno ako ima ko bilu koju informaciju koja bi mi mogla pomoc, stvarno bi bio zahvalan za nju.

pozdrav svima
    Tomaz
    Posljednje uređivanje od N3bULA : 01-06-2010 at 11:47 PM

Barba zapa avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    megajahte

Početno

Dobro dosa

2nd Off N3bULA avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma

Početno

Hvala

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

dobro dosa zmaju,izgleda da znas vise firmi nego ja,evo u prazno-kozulic-trieste-cuja?

2nd Off N3bULA avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma

Početno

Cuo i za ovog ali nema mjesta
    Evo imam ovdje u pdf-u popis svih kompanija na koje sam slao aplikacije .

Evo tu su sve kompanije koje sam uspio nac u ovih par mjeseci. aplikacije.pdf
    Posljednje uređivanje od Sonny : 01-08-2010 at 09:26 PM

i ja bi u offshore Roker avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    Skoro pa nigdje

Početno

evo da ne mislis da si sam , i ja imam isti problem i jos bez vise milion aplikacija , malo koji odgovori a i oni koji odgovori , bilo bi mi draze da nije ....

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od N3bULA Vidi poruku
    Dobro dosao.Budi strpljiv.Preporucujem ti da pojedine kompanije kontaktiras telefonom i da budes sto ubjedljiviji sa svojim nastupom.Za pocetak probaj nazvati Azaleu u Holandiju.Broj trenutno nemam jer sam na brodu ali odi na njihove stranice .Imaju jako puno brodova u managementu.
    "Tko se cjeli ?život nada sa osmjehom umire"

Barba fred perry77 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ako bude srece...

Početno

Nazalost danas je situacija takva da je jako tesko juniorima upasti i sa iskustvom, ali ne treba gubiti nadu nego slati aplikacije i to ne samo jedan put (taj savjet od jednog clana foruma meni je jako pomogao i hvala mu na tome).Sto je sa Splosnom, mozes li tamo upast?
    Natko Zrnčić PIČKIN Dim...

1st Off nikopfri avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Ako bas hoces steci iskustvo kao terco, a vazno ti je ISKLJUCIVO I SAMO ISKUSTVO ( znaci, ne zanima te previse ni placa ni uvjeti - za prvi put) javi se alpexu odnosno agencija Anamila Rijeka, Trazi gospodina Zlatka Taribu i mislim da nemas beda oko ukrcaja, imaju nekoliko brodova di krcaju Hrvate, ima i Slovenaca, Crnogoraca, Rumunja ...inace Argentinska firma iz B. Airesa - MARUBA SCA ( imaju podosta brodova u charteru). Placa ti je 2700 dolara ko terco, nije bajno, ali eto, za zamazat matrikulu - savrseno, ugovori su ti 6-7 mj, ali se mozes dogovorit i 4 ili 5.
    Samo hrabro!!
    Nadam se da sam pomogao, eto ...

Telefon: 051/ 325-460 i 051/ 214-778
    Posljednje uređivanje od nikopfri : 01-07-2010 at 10:13 AM
    Zivot je more

2nd Off N3bULA avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma

Početno

Hvala na savjetima, probat cu nazvat jos par njih preko telefona.

fred perry77: Na Splosnu bi moga upast, ali nekako sam se odlucio da sam ja zavrsio s njima(na poslednjom brodu od splosne na kojem sam bio nije radila klima u tropiku, bakule po cjelom brodu, cjeli brod se otrovao sa vodom, cjeli ugovor nije radio auto pilot i jos puno toga), tako da dok imam nesto za jest kod kuce tamo ne idem vise

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

evo ti broj od azalee u holandiji,tip je MARTAIN,ako jos radi,ima 2-3 god da san sa njin prica,
    +31186890300

Barba fred perry77 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ako bude srece...

Početno

Hvala na savjetima, probat cu nazvat jos par njih preko telefona.

fred perry77: Na Splosnu bi moga upast, ali nekako sam se odlucio da sam ja zavrsio s njima(na poslednjom brodu od splosne na kojem sam bio nije radila klima u tropiku, bakule po cjelom brodu, cjeli brod se otrovao sa vodom, cjeli ugovor nije radio auto pilot i jos puno toga), tako da dok imam nesto za jest kod kuce tamo ne idem vise
    Ako je tako onda ok, ali jedino sto ti ja mogu reci iz vlastitog iskustva da trenutno treba stjecati iskustvo bilo gdje i pretrpit mnoge stvari, a kad dodju bolja vremena a doci ce tako je to u nasem svijetu onda birati.Vise si veliki i ono sto se kaze "It's up to you"
    Natko Zrnčić PIČKIN Dim...

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

Onda sam na ovom forumu saznao za Celebrity cruises, i otisao tamo za 6 mjeseci kao licensed apprentice deck officer, i nakon toga bilo mi objecano mjesto 2nd off. Ali kakve sam ja srece, onaj lik iz kancelarije s kojim sam ja to bio dogovoren dobijo je otkaz kad sam ja bio doma i sve je palo u more.
    ...pa sta nisi opet isa ka apprentice officer...
    Od mora do mora...

2nd Off N3bULA avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mili_vanili Vidi poruku
    ...pa sta nisi opet isa ka apprentice officer...
    Ne dosta je bilo, nisam bas siguran da bi me avancali kako stojiju stvari na firmi, i nemam volje da jos 6 mjeseci radim ko ADO.
    Mozda sam u pravo a mozda i nisam, ko zna
    Posljednje uređivanje od N3bULA : 01-08-2010 at 12:18 AM

3/O tiamat avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    World wide

Početno

Imam isti peoblem kao ti...samo sto sam ja zavrsio kadeturu...
    Ja bi na tvom mjestu bio isao jos 6 mj kao ado.....
    Ososbno se pokusavam ukrcat od sredine 3 mj 2009 i nikako nigdje.....
    Sretno

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2009

Početno

Cuo i za ovog ali nema mjesta
    Evo imam ovdje u pdf-u popis svih kompanija na koje sam slao aplikacije .

uf , nisan ni zna da ovoliko agencija ima.
    jo?? ima?? i vi??u ??kolu i nema posla. čudno. bar po onome ??ta sam ja čua.al su to očito lovačke priče, kad mi ljudi govore da se nikad nije bilo lak??e ukrcat. ja sam se skinija ima 5 godina, obnovija brevete, poručnički, i kad san do??a u magazina, odma je bilo- alo momak, pa ??ta je tebi, di će?? ti posli 5 godina, nema posla , doviđenja. a dobro barba magazine, ?živili, iden ja po starome, za 3500 kn misečno i s obe noge na kopnu.
    pozdrav. ?želim ti brz ukrcaj.

Citiraj Prvotno napisano od tiamat Vidi poruku
    Imam isti peoblem kao ti...samo sto sam ja zavrsio kadeturu...
    Ja bi na tvom mjestu bio isao jos 6 mj kao ado.....
    Ososbno se pokusavam ukrcat od sredine 3 mj 2009 i nikako nigdje.....
    Sretno
    tako dugo. majko mila ??ta je ovo do??lo. ne bi da na brodu teku med i mliko kad nema mista. a posal i ?život pakal. ma di ide ovaj svit
    Posljednje uređivanje od giallo : 01-27-2010 at 02:01 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Kadet
    Datum registracije
    Dec 2009

Početno Dobro dosao!!

Dobro dosao!
    Bogami ti je velika lista kompanija koje si nasa.
    I ja imam slican problem poslao sam oko 500mailova..
    I umjesto da idem ko casnik dobivam ponude za asistenta. Budi uporan Sretno..

Treći Vodja avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    Jadroplov,OOCL

Početno

Evo ka novopećeni terco mogu potvrdit da je se skoro nemoguce ukrcat...
    Valjda ce uletit nesto...

Jos kad su me ovi iz atlantske pitali iman li vi??u.....

terco palube zujac avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    krizno podrucje

Početno

Pozdrav ekipa evo i ja vec godinu dana na suhom, zadnji ugovor mene i sekonda, koji smo isli preko IMA, koja krca direktno na kompaniju, iz Sibenika, sjebali barba i ch. off koji su bili sa Gloptika. A ogadili su nas i u Gloptiku i to vec treci dan sta smo bili na brodu. A barba mi je drugi dan rekao ovim rijecima: Da si sa Globtika ja bi ti i pokazao stagod ali kad si sa IMA nema agencije jebem im ja mater koga oni to salju sljam sa ulice, nek ti ona kuja koja te ukrcala pokaze.
    Moja prva gvardija ti je bila kroz Engleski kanal, Malo sam se oznoio, a barba i ch. off. su iza kultrina bili par minuta i smijali se i molili oce nas i zdravo marijo igovorili ajme meni zavrsit ce mo na Aljasci. A ja sam proveo brod bez problema po ruti u svojoj gvardiji i mislio Nek se napuse kurca i kuliro se da ih ne issaketam mame sam im se najebo,al u mislima ipak su oni barba i ch off. Ja sam svoji ugovor odradio tj tri mjeseca, bez pomoci barbe i Ch off i bez ijednog remarka na svoj rad od Inspektora a brod je uredno pada. Govorim Tri mjeseca jer ja i sekondo smo otpusteni bez ikakvog obrazlozenja. Sto je bilo cudno i novom barbi. A novi barba i novi cif su rekli da nam je stari barba, ovaj sa Gloptika, koji je bio sa nama dva i pol mjeseca sve moguce najlosije ocjene nadjelio ama bas sve i da nas je gadio na kompaniji i u Gloptiku i na IMA agenciji. A ch off nikad nije dao na iskrcaj da se radi jer to je po njegovim rijecima prekomplicirano za nas a i on je ch off i on je zaduzen za teret, i taj se iskrcao kao da je preumoran i da su mu terco isekondo nesposobni pa on mora sve. A novi nam je ch off sve pokazao i odma nas uveo u cargo operacije i nikakvih problema nije bilo par zadnjih dok nismo dobili sup kartu. Na brodu nije odrzan drill niti jedan za vladavine starih, a ja sam sa pumpmanon pokrpao kompase i ganjao ih da kompanija napuni par praznih protupozarnih boca. I bilo je jos sranja masu mogao bi napisat knjigu jeba te i zaradit soldi.Tako ti je meni bilo prvi put kao tercu palube. I otad nista, BTW dobre ce mi pome bit ove godine

Poslao sam i ja preko stotinu molbi i jos saljem pa cu se valjda ukrcat na normalnu kompaniju, a ne na ovakve ili SSM ove teretne rage

A onoj dvojci sam duzan jos zlempetine i malo vise al sjest ce oni kad tad
    Posljednje uređivanje od zujac : 07-04-2010 at 10:36 PM

Treći Vodja avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    Jadroplov,OOCL

Početno

nevjerojatno...
    sigurnio nisi nesto glupo napravija??

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •