Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/85
    2AE Al Debeel avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Početno Prekomjerna te?žina-BMI (body mass index)

Htio bih pitati cijenjene foruma??e,da li je jo?? itkome zabranjen ukrcaj zbog visokog BMI(body mass index-omjer visine i te?žine).Nedavno sam napravio liječnički i ovaj index mi je na granici i sad mi iz firme tra?že dodatne testove (physical fitness test) da vide dali sam sposoban za slu?žbu na brodu.Kod dotičnog liječnika koji je ovla??ten za izdavanje "P&I Club Medical certificate" oni za ovaj dodatni test nisu čuli i ??to sad? Iz firme me mo?žda neće pustiti na brod bez ovog testa a na??i za njega nisu čuli, a ja ne da nisam za broda nego volu mogu i??čupati rep, a oni iz tog indexa vide i misle (pretpostavljam) da sam pretil.

Clan Posade Domeniko avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    M/V "Sampan"

Početno

Hmm.. interesantno,nikad cuo.Mozda je nesto u vezi osiguranja osoba ,ko ce ga znat.Jesu li ti iz firme ista pojasnili? Osobno znam vise pomorca kojih "ima bokun"pa dosad nisu imali takvih problema.
    Sin: Tata,tata jeli istina da internet zaglupljuje? Otac: LOLZ, WTF? ROFLMAO.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

a smrsaj malo i ponovi onaj prvi pregled.

2AE Al Debeel avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    a smrsaj malo i ponovi onaj prvi pregled.
    Jest, taj se pregled vr??i svake dvije godine, a ako me odjebu radi te?žine ostao sam bez plaće do daljnjega(valjda dok ne smr??am),na permanent pay-u sam trenutno

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

radi debljine ti ni jedna firma ne moze dat otkaz(imali bi isti sekund tuzbu za diskriminaciju).ako nisi fit for duty znaci da si bolestan i ja bi uzeja bolovanje.Tako se to radi druze treba ih tuc sa njihovom municijom

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

radi debljine ti ni jedna firma ne moze dat otkaz(imali bi isti sekund tuzbu za diskriminaciju).ako nisi fit for duty znaci da si bolestan i ja bi uzeja bolovanje.Tako se to radi druze treba ih tuc sa njihovom municijom
    Nebih se slozio sa kolegom Frenkijem, jer u Engleskoj ti doktor nece dati Fit for duty ako imas velik BMI , mijenjao se sa jednim prvim casnikom palube, kojem je BMI velik i svi su mu rekli (Englezi i ostala otocka gamad) da u Engleskoj nebi dobio Fit For Duty, a i ostali su mu se cudili da takav dobija lijecnicki za na brod bez problema, ali Lijepa nasa je svemoguca po svemu pa i po tomu.
    Mislim da je ima oko 13o kg i 175 cm visine.

2AE Al Debeel avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Početno

Nisi ni ti lud,mo?žda bi se dalo poraditi na tome

2AE Al Debeel avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Početno

Citiraj Prvotno napisano od casper2005 Vidi poruku
    Nebih se slozio sa kolegom Frenkijem, jer u Engleskoj ti doktor nece dati Fit for duty ako imas velik BMI , mijenjao se sa jednim prvim casnikom palube, kojem je BMI velik i svi su mu rekli (englezi i ostala otocka gamad) da u engleskoj nebi dobio Fit For Duty, a i ostali su m u se cudili da takav ide na brod.
    Mislim da je ima oko 13o kg i 175 cm visine.
    E vidi?? ja imam 120 kg i 180cm, ali zato sam preko leđa ka trokrilni ormar,krupan sam i svako ko me je vidio misli da imam oko 100kg ali onaj doktor u Shell-u to nevidi, on vidi taj jebeni index i misli da sam okrugal ka balun i prema tome nisam fit

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

di sam ja reka casper da mora bit fit for duty.ako je fit ide,ako nije stoji doma jer je bolestan.pa sve vise kompanija daje bolovanje radi alkoholizma npr.
    ja samo kazam kad bi mu neko da otkaz radi debljine taj ima ili velika muda ili ne zna sta cini.pogotovo u njegovom slucaju stalan posao.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Al Debeel Vidi poruku
    E vidi?? ja imam 120 kg i 180cm, ali zato sam preko leđa ka trokrilni ormar,krupan sam i svako ko me je vidio misli da imam oko 100kg ali onaj doktor u Shell-u to nevidi, on vidi taj jebeni index i misli da sam okrugal ka balun i prema tome nisam fit
    onda smo otprilike iste gradje.je li imas i koju tetovazu?steta takva ledja ostavit neiscrtana

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma

Početno

di sam ja reka casper da mora bit fit for duty.ako je fit ide,ako nije stoji doma jer je bolestan.pa sve vise kompanija daje bolovanje radi alkoholizma npr.
    ja samo kazam kad bi mu neko da otkaz radi debljine taj ima ili velika muda ili ne zna sta cini.pogotovo u njegovom slucaju stalan posao.
    Bog Frenki,
    U pravu si, ja sam te krivo citira, ono sto sam htio rec, je, kad ides na ljecnicki u Engleskoj, ako imas prevelik BMI, nece ti dati potvrdu, a to odma znaci da nisi Fit, nebi mu firma dala otkaz, nego on nije sposoban za posa po doktorovom misljenju, a vodjeni tim, firma je u pravu, jer ko ce te zaposliti ako nisi fit, pa hebiga, zato radimo ljecnicki svake dvi godine, jer da nije tako onda nam ljecnicki nebi ni trebao, s tim firma sebe osigurava u slucaju nezgode i isplate osiguranja, jer ako te zaposlila a nisi Fit, onda im osiguranje nista ne pokriva, s druge strane ako si fit onda si pokriven. ja koristim izraz ''FIT'' ali znas na sto mislim.

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma

Početno

@casper
    on je vec zaposlen pa ga ne misle valjda jos jednom zaposljavat(permanent pay i to) ,nije on sirotinja ka nas 2 uboga
    Znam,
    I ja sam bio na permanent, i isto su mi trazili ljecnicki, a ako ides na bolovanje, placaju ti ga, ovisno od firme do firme, ali najvise do 4 miseca.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

a onda se u ta 4 miseca udebljas jos vise pa ih tuzis za diskriminaciju,stres,narusen izgled koji je bio direktna posljedica njihove diskriminacije,te shodno tome otezanoj komunikaciji sa okolinom(narusen izgled=povlacenje u sebe).
    Sta mislis bi li im bilo do sudovanja?? Idem spat nemate ideja uopce danas.

Barba moonlight avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    ?žena pomorca

Početno

Možda je razlog šta neka istraživanja povezuju BMI sa visokim rizikom od srčanih oboljenja.

"Sloboda čovjeka nije u tome da mo?že činiti sve ??to ?želi, nego u tome da ne mora činiti ono ??to ne ?želi."

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

najvise do 4 miseca hmhm.jako diskutabilno,a zamisli bolovanje do penzije???

Barba moonlight avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    ?žena pomorca
    "Sloboda čovjeka nije u tome da mo?že činiti sve ??to ?želi, nego u tome da ne mora činiti ono ??to ne ?želi."

2AE Al Debeel avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Početno

Citiraj Prvotno napisano od moonlight Vidi poruku
    Mo?žda je razlog ??ta neka istra?živanja povezuju BMI sa visokim rizikom od srčanih oboljenja.
    Bravo,hip hip hurej

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

a casper stvarno si me raspizdija.A sta mislis na cemu ja i giligili sustavno radimo nego na tome da ne prodjemo lijecnicki.nego ka za pegulu svaki put prodjemo.evo gilija kolina bole ne mogu vise nosit ovih 300 kila,a jos je kala u zadnjih misec dana.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 12-09-2009 at 05:38 PM

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Al Debeel Vidi poruku
    Ma ti si maneken prema jednom sekondu talijancu.Tip je 170 i 150 kila.Covik zaspe u gvardiji,jer mu srce ponekad ne pumpa dovoljno krvi pa "zakljuca".Jedan put mi je on bija smjena,pa ga je u Rimu na aerodromu skupila prva pomoc.Kako on prodje ljecnicki,ali ga ne salju ca bas zbog one Frankieve price o diskriminaciji i advokatima.

Kadet nezaposlen avatar
    Datum registracije
    Nov 2009

Početno

ja nisan dobila liječnički radi dioptrije kad jedne doktorice a kod druge prošla...

pitanje:jel zna ko kojeg nautičara sa malo većom dioptrijom ?

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •