Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/22
    Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009

Exclamation Na koju vrstu broda ići??pomozite.....

Pozdrav svima!
    Znam da ste ovo pitanje čuli već stotine puta,ali molim vas za par savjeta. Uskoro ću zavr??iti fakultet i zanima me i ta dvojba mi je stalno u glavi. Da li na CRUISER ili PLINA?*E/TANKERE? koje su prednosti,nedostaci.plaće,ukrcaj????poma?žite..... ....Hvala svima

kolpomorto Kolpo avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

A prijo moj, tamo di te uzmu.

2/O regulus avatar
    Datum registracije
    Sep 2009
    Firma
    tra?žim....

Početno

Petorica mojih kolega su nakon par godina navigacije na kontejnerašima i tankerima otišli na putničke brodove i više im nije palo na pamet vratiti se na teretnjeke.Ja nisam bio te sriće pa ne mogu govorit iz vlastitog iskustva.Po njihovim pričama tamo si gospodin čovik.Firme su Princess Cruise i P&O.Eto ako ti ovo išta može pomoć.Valjda ćeš dobit info od nekog iz prve ruke.

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

kolpo ti je najpametnije reka. moje misljenje je da budes li trazija odredjeni tip broda za ukrcat se ka asistent imas velike sanse za ne ukrcat se nikad. uzmi prvo sta se ponudi a u medjuvrimenu kopaj stalno i stvaraj sebi priliku za minjat firmu. ako upadne sta si tija odma minjaj a ako ne onda imas posal a na kraju ti je to jedino bitno.

dvojba cruiser ili plinas, ne znan jesi kuverta ili makina. ako si makina onda mislin da ces na kruzeru naucit puno teorije koju neces bas primjenjivat u praksi ali ces znat locirat problem i rec drugome sta da radi. mislin da ako oces na kruzere tribas prvo na kargu ucinit par godina i upit sta vise mozes, sta stariji brod to bolje pa ces se slomit. onda to podebljaj teorijon na kruzere (struja, automatika, komunikacija) i nece ti bit kraja. ovo podebljat mislin na oni dil znanja koji na cargu obicno radi struja i krije posal ka zmija noge dok si ovamo aktivno ukljucen kad je problem sa strujon

ovo je za makinu, za kuvertu ce ti ko drugi rec. Kolega bi ti moga rec sta dobro sa strane kuverte na plinu ako ovo vidi. on ti voli pisat
    Posljednje uređivanje od Turist : 09-29-2009 at 07:14 PM

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

..Ma ukrcati ću se ja gdje god uspijem upasti,raditi ću pa o tome i učiti. to nije problem. Ali pitam zbog opredjeljenja ako me tko zapazi i otvore mi se neka vrata..valjda... Znam da je teško ukrcati se na bilo kakvog ali uvijek se vrijedi nadat

u potrazi za poslom prirodnjak avatar
    Datum registracije
    Jul 2009
    Firma
    M/Y

Početno

mislim da covijek treba odma da se opredijeli i to je to

Clan Posade
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    trenutno nigdi

Početno

Plinaši, kruzeri i tankeri su lova, a ostali manja lova, veća zajebancija i provodi po lukama (to ima i na kruzerima) a sad je kako se ko odlući. Možeš zarađivat lovu a vidjeti samo aerodrome i gradove iz daleka, a uvik postoji mogučnost kad dođeš doma sist na avion sa lovon i otić vidjeti šta bi ti bilo interesantno, znam ih dosta šta to znaju napraviti.
    Sto ljudi sto čudi...

Dalmacija u mom oku strojar avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    AHTS/Offshore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od asistent stroja Vidi poruku
    Plina??i, kruzeri i tankeri su lova, a ostali manja lova, veća zajebancija i provodi po lukama (to ima i na kruzerima) a sad je kako se ko odlući. Mo?že?? zarađivat lovu a vidjeti samo aerodrome i gradove iz daleka, a uvik postoji mogučnost kad dođe?? doma sist na avion sa lovon i otić vidjeti ??ta bi ti bilo interesantno, znam ih dosta ??ta to znaju napraviti.
    Sto ljudi sto čudi...
    Ima?? pravo imam i ja jednog dobro prijatelja iz vojske.On ti je bija na VLCC tankerima i ono samo bova 4 miseca nisu se za kraj vezali.I onda je do??a doma nakon par dana sija na avion i o??a u Singapur jer je reka da mu je tolika ?želja viditi taj grad a da nisu nikad stajali u njemu nego samo sidro-bunker.
    Dosa sam natrag viditi svoje sve je u zdraci sto zarobila je skoje...

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Za kruzere ne znam, da sam moga možda prije 6-7 godina upast iša bi sigurno, a sad nema šanse iz puno razloga... Ipak mogu kazat da ode di sad navigan(Exmar LNG-RV) guštan i u poslu i u okruženju i u uvjetima... Al san jaha konja crnoga i divljega dok nisan doša tu, da ne bi ispalo da mi je od kadeture sve bila bajka...Doduše od svakog ugovora ja pamtim samo pozitivne stvari, tako da ne bi ni zna nabrojat puno negativnih...

Ipak, s obzirom da ideš na brod za asistenta, a pogotovo u današnje vrime kad se opet nije baš lako ukrcat(a kad je bilo?), nisi u poziciji puno birat... Uzmi šta ti se ponudi, napravi asistenturu, položi klasu, šporkaj matrikulu za oficira šta prije, a onda lagano odlučuj di,šta i kako... Ja san moga birat između kontejnera(ER na SSM-a) za 800 dolara i stare ramine od product tankera(CST na Globtika) za 600 dolara kad sam iša na kadeturu i izabra sam tanker i Globtik i nisan falia... O kruzerima nisan moga razmišljat tada(2001.) ni pod razno... I za timunjera sam iša nakon kadeture na prvi LNG 3 miseca iako san popizdia kad su mi to ponudili, al na kraju je ispalo super i taj ugovor mi je u posebnom sjećanju(7 miseci u totalu)... Dakle nije sve crno-bilo i najvažnije je krenit... Možda nakon 2 miseca na brodu skužiš da ti taj život ne paše i odeš doma...Ja ih znam dosta takvih.

Eto želin ti sriću i dobar ukrcaj i na kraju uspješnu karijeru.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

eto,kolega ti je lipo reka,nisi u situaciji da mos birat a tribas zavrsit kadeturu ili asistenturu,a sta vise cekas,manje je mogucnosti kako stvari idu u zadnje vrime,zato uzmi prvo i ne pitaj dok ne napravis brevet

Barba ortalano avatar
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    tidewater

Početno

offshore....

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

a ja bi reka...sta prvo uleti. posla nema na bacanje. za primjer; nikidan me zove jedan barba, srednje 40-te, od kadeture na lng. da mu dan bilo koji posal, da se ne more ukrcat. i za indijsku placu OK. btw...zadnja cifra na platnu listu bila 23K. pa sad vi birajte i dalje. prvo sta uleti, zgrabi i stoj dok god mozes trpit. ne vozit se ka kufer, nego ucit, ucit, radit, radit, opet ucit.....

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

a sta s nama koji smo izbirljivi.Mi smo znaci osudjeni na propast po tebi.Nego jesi li ga ukrca???

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

nisan i necu! taj bi uteka cim bi se pruzila prva prilika (normalno), a hrvatima bi kala cijenu za uvik (ako ih ikad i budu uzimali). jedna lasta ne cini proljece, a da nas pasos naviga za manje od ruskoga i ukrainskoga - ne moze. ili po tarifi ili nikako.

Clan Posade neptun340 avatar
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    na cekanju

Početno

nema posla kriza

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Aj ti na ratni HRM...recimo DJB 106.U Splitu si a kazu da je i dobra plaća...sa cinom porucnika korvete cca 10 000 kuna u djepu i jos si doma.
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Je'l zna neko ko krca na one sarbunjere iz Krila?
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Barba fred perry77 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ako bude srece...

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Kolpo Vidi poruku
    A prijo moj, tamo di te uzmu.
    e ovo je danasnja realna situacija
    Natko Zrnčić PIČKIN Dim...

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Ako mos birat biraj plin!

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Offshore1975 Vidi poruku
    Je'l zna neko ko krca na one sarbunjere iz Krila?
    ima agencija salbun d.o.o jedini ti je uvjet da si sto mrsaviji da se moze ukrcat vise...
    Life is too short to remove usb safely

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •