Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/34
    3.Casnik MadMaX avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    -

Početno Na koju vrstu brodova ciljati pri ukrcaju?

Evala,evo mene opet malo gnjavim. A ??ta ću,kad neće niko,moram onda ja.
    Dakle pitam vas: Da ste sada opet mladi,na početku karijere,u kojem pravcu bi ta karijera sada i??la i za??to? Imate li neke preporuke,na koju vrst brodova je bolje izgradit nekakvu karijeru,plaću? Jesu li to tankeri,plina??i,platforme,kontenjera??i,ili skroz ne??to drugo.,Dakle?

Banned
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od MadMaX Vidi poruku
    Evala,evo mene opet malo gnjavim. A ??ta ću,kad neće niko,moram onda ja.
    Dakle pitam vas: Da ste sada opet mladi,na početku karijere,u kojem pravcu bi ta karijera sada i??la i za??to? Imate li neke preporuke,na koju vrst brodova je bolje izgradit nekakvu karijeru,plaću? Jesu li to tankeri,plina??i,platforme,kontenjera??i,ili skroz ne??to drugo.,Dakle?
    i: cruiser

3.Casnik MadMaX avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    -

Početno

^^
    Razlog Aveo?

Evo konkretno,pričao sam sa profesorom u pomorsoj školi,i on kaže da se sad može vratit nazad,otiša bi na tankere. Objašnjenje - Kaže,ako si na tankeru 2-gi,onda si bilo gdje 2-gi,a ako prelaziš sa recimo ro-ro kao 2-gi na tanker,onda ćeš ovamo bit 3-ći. Ok,to sve ovisi o čoviku,kako se zna predstavit i postavit,brevetima kompaniji,znači masu faktora,ali čovik je bar pokuša objasnit. Ali on predaje u školi,a vi ste na brodovima,pa će te vjerovatno vi znat iz iskustva bolje nego itko drugi.

Banned
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

^^
    Razlog Aveo?

Evo konkretno,pričao sam sa profesorom u pomorsoj ??koli,i on ka?že da se sad mo?že vratit nazad,oti??a bi na tankere. Obja??njenje - Ka?že,ako si na tankeru 2-gi,onda si bilo gdje 2-gi,a ako prelazi?? sa recimo ro-ro kao 2-gi na tanker,onda će?? ovamo bit 3-ći. Ok,to sve ovisi o čoviku,kako se zna predstavit i postavit,brevetima kompaniji,znači masu faktora,ali čovik je bar poku??a objasnit. Ali on predaje u ??koli,a vi ste na brodovima,pa će te vjerovatno vi znat iz iskustva bolje nego itko drugi.
    Ma sorry ja sam Ti jedna dokona ?žena kojoj mu?ž plovi na cruiseru ,i znam da mu je puno lak??e.Pro??ao je sve osim kemikalaca ,a to je sada malo drugačije nego prije 20-i vi??e godina kad je on počimao .Ima tu iskusnih koji će Ti pomoći u dilemi .
    sretno!

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

E da je znat sto ce se u pomorstvu desit za 20 godina. 80-tih godina su bili pojam jugolinijini expresi a danas ih nebi lako ni za feedere u charter. 80-tih i 90-tih u offshore-u jako malo brodova napravljeno da bi u zadnjih 10 godina nastao pravi bum i po placama i po svemu. Danas su plinasi top, sutra ko zna mozda space ship Enterprise. Jedino sto se znacajno desava da se pomorstvo specijalizira i da se sve teze i teze prebaciti iz jedne branse u drugu. Pravo da ti kazem danas da krecem iz pocetka ne znam za sto bi se odlucio. Jos dok si sekondo ili ako si strojar imas sanse se prebacivat ali poslije moras se vracati i po 2 stepenice unazad da bi presao u drugu bransu pom. industrije
    Navigati se mora ...

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

@Belboy - da sam onda zna sta sad znam niti jedna vrsta broda be nebi imala na crew listi osim putnickog, a tamo bi bio jedino na passanger listi.
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

@ offshore 1975 (aka Miso aka "Make my day")
    Ja sam medju manekenima proveo rani dio moje mladosti (kadetura + 1 godina kao timunjer-porucnik na Dzadrolajnu Kruzes) i jos nosim oziljke na dusi (i jetri) iz tog vremena. Ali tamo nebi nazad ni kao putnik.
    Sto ti rece, da sam onda znao ono sto sada znam povijest bi malo drugacije izgledala a i moj bankovni racun.
    Navigati se mora ...

3.Casnik MadMaX avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    -

Početno

Citiraj Prvotno napisano od belboy Vidi poruku
    Jos dok si sekondo ili ako si strojar imas sanse se prebacivat ali poslije moras se vracati i po 2 stepenice unazad da bi presao u drugu bransu pom. industrije.
    Evo to me zanimalo! Svaka čast!

Citiraj Prvotno napisano od belboy Vidi poruku
    Sto ti rece, da sam onda znao ono sto sada znam povijest bi malo drugacije izgledala a i moj bankovni racun.
    Pa napiši malo o tome,ako nije problem.

Citiraj Prvotno napisano od Offshore1975 Vidi poruku
    Ostavi se pizdarija i capaj se kompjutera...to ti ide najbolje.
    Zakasnija si koji dan,već sam upisa večernju pomorsku

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Talking

Zakasnija si koji dan,već sam upisa večernju pomorsku
    Kajat ces se uskoro...
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

3.Casnik MadMaX avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    -

Početno

Krijete iskustva ka zmija noge!

BTW: Zahvaljujući Turistu odlučija sam se na kuvetu Jebo makinju!

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Za kolegu Mad Maxa: Bok kolega, evo pocetkom 2010. zavrsit cu fax i kako se to nalaze ovaj nas pomorski svijet ici cu na brod, jer neda mi se radit na kopnu za crkavicu od 3000-5000 kuna, a treba rijesit stambeno, kupit auta, vidit svijeta i ono glavno zaradit nesto novca! Ja sam vec odlucio za koju cu se bransu specijalizirat, a to je LPG ili jos bolje LNG, jer tu je dobra lova, velika odgovornost, a to meni treba, a kasnije ako mi dodje luda tko zna mozda se prebacim u "manekene" ali o tome nekom drugom prilikom. Ja ovako razmisljam; ako strucnjaci kazu da ce nafte bit jos 20-30 godina, plina ima u izobilju, sve se vise gradi plinski terminala ako Bog da i ovaj nas blizu nase Aveice, jer potreba za plinom u svijetu je sve veca i veca, a samim tim i posao ne bih trebao bit upitan! A jesam li pogrijesio u razmisljanju to sad neznam, to ce vrijeme pokazati! Eto toliko od mene, lijep pozdrav

3.Casnik MadMaX avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    -

Početno

@ 11-ti vuk. Dobro (i logično) zboriš. Mislim da treba ciljati na naftu i plin,i nastojat ću da tako bude,mada ko zna di će ko završit. Anyway - hvala!

3.Casnik MadMaX avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    -

Početno

Ti krvi,šta iskustvo napravi od mog nevinog pitanja i threada... E da sam vam ja moderator,držali bi se vi tema!

Offshore,Turist i Frankie,znam da ovde među vama izgledam malo glupo,isto kao što bi vi (možda) izgledali da dođete malo u moj svijet programiranja C/C++. Ja SHVAĆAM da ne mogu odma postat NEŠTO na brodu,i da do toga vodi put(evi),pun(i) trnja i koprive,ali to NIJE moje pitanje. JA PITAM,one koji su već prolazili tim putem,da me upozore di je trn a di kopriva,ništa više. Nadam se da ćemo se ovako preko metafore bolje razumit!

Banned
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Ti krvi,??ta iskustvo napravi od mog nevinog pitanja i threada... E da sam vam ja moderator,dr?žali bi se vi tema!

Offshore,Turist i Frankie,znam da ovde među vama izgledam malo glupo,isto kao ??to bi vi (mo?žda) izgledali da dođete malo u moj svijet programiranja C/C++. Ja SHVAĆAM da ne mogu odma postat NE?*TO na brodu,i da do toga vodi put(evi),pun(i) trnja i koprive,ali to NIJE moje pitanje. JA PITAM,one koji su već prolazili tim putem,da me upozore di je trn a di kopriva,ni??ta vi??e. Nadam se da ćemo se ovako preko metafore bolje razumit!
    Pa zar i Ti uči?? po zaostalom programu ,kad sam tra?žila za malu skriptu iz C/C++. jedan mi je profa rekao ,da je i on po tome tupio prije 10 i vi??e god. Nego da li si razmi??ljao ako se bavi?? comp. i programiranjem da potra?ži?? posao na cruiseru kao programer .Mu?ž se interesirao za malu i sad radi na tome.Samo ona se dvoumi ,ba?? je brod ne privlači

3.Casnik MadMaX avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    -

Početno

Frankie,ne bi mi bilo ništa draže nego sidit s nekom dobrom ekipom u uredu i uvatit se programiranja. Ali to je toliko potplaćeno u Splitu (manje u Zagrebu),da stvarno ne mislim tražit greške u kodu za 4-5 somova. Ja mislim da mogu i zaslužujem više,pa makar to bija brod,koji me uopće ne privlači,već me privlači naravno lova. Odatle i dolaze moja pitanja,i nedoumice,jer kad ću već radit nešto šta "ne volim" onda barem neka odaberem manje zlo - čitaj veću plaću,bolji napredak. Eto,ovo je bilo iskreno od mene da iskrenije ne može bit. Hvala svima kao i Offshore-u od kojeg nikakve koristi u ovom razgovoru,ali već će se nać i koje pitanje za njega,di će on biti kompetentan dat kvalitetan odgovor i mišljenje
    Posljednje uređivanje od MadMaX : 09-06-2009 at 08:38 PM

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Ti si rekao da mislis da zasluzujes vise.Zasto mislis da zasluzujes vise?Cijena rada je takodjer cista ponuda i potraznja.IMa vas ko kupusa i normalno da ste jeftini.Ovaj drugi dio koji si onak ovlas spomenuo "pa makar bio i brod koji te ne privlaci vec lova" ce te na kraju jako skupo kostat,Da ti pisem zasto ne da mi se jer mi se ne da napravit cijeli financijski elaborat tvoje buduce greske.Nadalje tvoj problem nije mala placa nego to sta si ti materijalista po vokaciji i sto stvari gledas kroz novac.Offshore ti je pokusa objasnit par pojmova ali dogodio se klasicni tzv.Lost in translation sto sada nije ni bitno.

3.Casnik MadMaX avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    -

Početno

@Turist - Hvala! Moga bi te opet poslušat,sami mudraci govore iz tebe!

@Frankie - Da,objasnio mi je da vi volite taj posa,ali evo odgovor u istom tonu,ako ste se vi rodili ka časnici,i ako misliš da će mi brod naudit i naštetit - viruj mi da sam rođen spreman!

P.S. Naravno da ću gledat lovu,pa šta bi u ovim godinama triba gledat,radit? A ako misliš da bi stavija prijateljstvo iza 200€,onda si se prevarija. Ima i većih i manjih materijalista od mene.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Nisam na to mislija.Ajde u kratkim crtama imas zanat u rukama(C/C++) Programer si potplacen u RH kao i svi drugi jadnici.Planiras ic na brod jer mislis da je to dobro placeno.Tocno je jako dobro za 2%.Za ostatak vise manje sranje.Znaci ides na prekvalifikaciju pretpostavljam srednja jer visa ili fax ce to oduzest previse vremena.
    Sa srednjom pomorskom mozes doc do 2 palube ili 3. storja.Lova nikakva jer junior oficiri nisu nikako placeni.Prava lova starta tek kad postanes senior.Ok idemo dalje ta prekvalifikacija ce ti oduzest vrijeme za koje neces biti placen niti onih 4-5 iljada kuna.Ajmo dalje slijedi assistentura/kadetura godina dana navigacije sto stane otprilike u 14 mjeseci ako se uspijes ukrcat i slicno,slijedi cekanje na porucnicki ili klasu i jos nekih 15-20iljada una koliko ce te to kostat.Znaci dolazimo do toga da ces i trebat provest iduce 2,5-3 godine dok se uspijes ukrcat za 3.palube i jasno svo ovo vrijeme osim kadeture nemas placu plus imas izdatak.Pa zar onda nije bolje otic van radit ko programer jer kao pomorac ces ionako radit van.Ili je moja matematika slaba,a u to cisto sumnjam jer sam oduvijek bio dobar s brojevima

Banned
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Nisam na to mislija.Ajde u kratkim crtama imas zanat u rukama(C/C++) Programer si potplacen u RH kao i svi drugi jadnici.Planiras ic na brod jer mislis da je to dobro placeno.Tocno je jako dobro za 2%.Za ostatak vise manje sranje.Znaci ides na prekvalifikaciju pretpostavljam srednja jer visa ili fax ce to oduzest previse vremena.
    Sa srednjom pomorskom mozes doc do 2 palube ili 3. storja.Lova nikakva jer junior oficiri nisu nikako placeni.Prava lova starta tek kad postanes senior.Ok idemo dalje ta prekvalifikacija ce ti oduzest vrijeme za koje neces biti placen niti onih 4-5 iljada kuna.Ajmo dalje slijedi assistentura/kadetura godina dana navigacije sto stane otprilike u 14 mjeseci ako se uspijes ukrcat i slicno,slijedi cekanje na porucnicki ili klasu i jos nekih 15-20iljada una koliko ce te to kostat.Znaci dolazimo do toga da ces i trebat provest iduce 2,5-3 godine dok se uspijes ukrcat za 3.palube i jasno svo ovo vrijeme osim kadeture nemas placu plus imas izdatak.Pa zar onda nije bolje otic van radit ko programer jer kao pomorac ces ionako radit van.Ili je moja matematika slaba,a u to cisto sumnjam jer sam oduvijek bio dobar s brojevima
    Plaća kao početnik programer na cruiseru je od 4000-5000 $ / 2 g a onda vi??e neznam koliko jer i ova je super za mladost -stari no ??ans

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od aveo Vidi poruku
    Plaća kao početnik programer na cruiseru je od 4000-5000 $ / 2 g a onda vi??e neznam koliko jer i ova je super za mladost -stari no ??ans
    ovo ti je nadopuna na ono sta sam ti ja napisa

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •