Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/39
    Kadet underdog avatar
    Datum registracije
    Aug 2009

Question Casnici palube - sluh/vid ?

Pozdrav svima!

Imam "problem" sa sluhom u lijevom uhu. Naime kad sam radio ljecnicki za matrikulu doktor mi je otkrio da slabije cujem vise frekvencije na lijevom uhu (iznad 3000 Hz). Nize frekvencije cujem vec pri -20 Db ali ove iznad 3000Hz tek oko -70Db. Na desno uho cujem odlicno. Taj doktor me pustio da prodjem ljecnicki ali nekako me hvata panika sto ako me iduci doktor ne pusti, jer sluh je nepovratan a ja sam potrosio 3 godine na studiranje Nautike i zelim se time baviti. Jos imam za odradit 4 mjeseca kadeture tako da sam tek napocetku karijere.

Googlao sam podosta i nemogu pronaci nista vezano za takav ili slican slucaj na internetu. Da li mi tko moze reci koliko su fleksibilni doktori sto se tice sluha?

Hvala!

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

trebas pogledat u narodne novine imas cijeli spisak sta moze a sto ne. Na kraju krajeva logika mi govori da ako cujes brodsku sirenu drugo ti ni ne treba.A to stvarno i skroz gluhi cuju.

Seki Mikaya avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    NCL

Početno

Koliko sam ih ja sreo sto cuju a prave se da ne cuju....
    Salu na stranu.....
    To ti ne bi trebao bit neki problem, sretnes svakih slucajeva na brodu, a ljudi isto navegaju, pogotovo defetkti zaradjeni na brodu...,malo bi makinista proslo taj tvoj test nakon par godina navigacije pogotovo ako ne nose zastitu....
    Glavu gore i samo naprijed.....ako jedan doktor ne pusti,drugi hoce....
    Meni je tlak redovito visok kad idem na brod, pa pocnu nesto filozofirat, jedan put samu mu reko da mi je to od njegove bijele uniforme....
    "Nije u soldima sve, neka te tu kraj mene"
    Sorry Mladene,..........ali nije to za mene....

Kadet
    Datum registracije
    May 2009

Početno

moj prijatelj koji je upisao nautiku i sad je 3. Godina nevidi boje bas najbolje i tek je to otkrio i isao je na anomaloskopiju u split i kaze mu vidis osnovne boje i mozes na brod i da se nebrine a ovaj lud sizi misli da ga nece niko pustit na palubu ... Ima li jos takih slucajeva?

master's wife MAURICIUS avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Poznajem momka koji je daltonista (ne potpuni, ne razlikuje pojedine boje), htio je upisati nautiku (srednju), ali mu je liječnik savjetovao da ne upisuje jer da neće moći na brod.
    There are no wrong choices; there are only different choices.

Kadet
    Datum registracije
    May 2009

Početno

Evo nas dva citamo narodne novine i pise ako se prodje anomaloskopski test da moze na brod i on je dobio aq1.0 sto u strucnom znaci da vidi osnovne boje... Znaci valjda ce moc

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

MA mislim da neces imati problema s tim ja san bija s ljudima koji vide ka slipi misevi a o sluhu da i ne govorim. Sluh nije problem prijtelju pogotovo ako cujes malo na to uvo a na drugo odlicno pa ja tu nevidim problem.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet underdog avatar
    Datum registracije
    Aug 2009

Početno

Ma nije da ja primjetim da slabije cujem, mozda u buci kad mi netko prica na uho.
    Cheers mates!
    Posljednje uređivanje od underdog : 08-21-2009 at 01:09 PM

3.Casnik Groff avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    .

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Ivan138 Vidi poruku
    moj prijatelj koji je upisao nautiku i sad je 3. Godina nevidi boje bas najbolje i tek je to otkrio i isao je na anomaloskopiju u split i kaze mu vidis osnovne boje i mozes na brod i da se nebrine a ovaj lud sizi misli da ga nece niko pustit na palubu ... Ima li jos takih slucajeva?
    Neka se dečko dobro raspita dal će moć navigat,jer Groff ima prijatelja koji je moral zbog daltonizma(nemogućnost raspoznavanja boja) prekinut karijeru i već godinama dela na kraju.

Groffica

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od underdog Vidi poruku
    Ti na KBC-u peres usi? Nisam bio tamo ali ih doma redovito cistim,cak sam i onu svijecu probao, sto zapalis pa ti izvuce sav med iz uha,ali idalje nalaz je isti..
    Malo sam se salio.Do pred malo imao sam savrsen sluh iako sam po zanimanju strojar.Zadnji put kada sam radio pregled ustanovili su da na jedno uho slabije cujem.problem nije moje uho nego njihova komora koja je propustala sve moguce zvukove iz vana kao sto su radovi na cesti itd.Normalno da nisam mogao cuti sve zvukove od buke a da ne govorim za pregled vida.Sve OK a onda odjednom na onom usranom testu kada gledas u onu napravu covijek mi izvrnuo sva slova .Ja mu govorim da slova stoje naopako i da ih ne mogu citati a on nista.Ali svejedno sve je bilo u granicama normale.Da nase ustanove malo vise uloze u opremu za pregled ili da je s vremena na vrijeme atestiraju mozda ne bi bilo lose.
    "Tko se cjeli ?život nada sa osmjehom umire"

Peace Brother,Save planet Barkariol avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    Atlantska

Početno

Možda sam zaboravio ,ali zadnja 2 pregleda za matrikulu nije mi nitko kontrolo sluh.Može li to bit od klinike do klinike,od kapetanije do kapetanije da vrijede različiti kriteriji?
    ...da se doma vratim molim Boga
    Dalmaciju di??en misto zraka

Kadet
    Datum registracije
    May 2009

Početno

da al eto on ja prosao neki pregled gdje su mu upalili neke ka lampe u boji i njih vidi a jedino sto nevidi su one table s brojevima kaze i anomaloskopiju je polozio gdje mu pise da razlikuje osnovne moje a zakon je takav da ako vidis osnovne boje mozes na brod???

Kadet
    Datum registracije
    May 2009

Početno

zna li itko ista o ovome? zam i meni je dosadan al razumijem vaznost...

Datum registracije
    Jun 2009

Početno

zna li itko ista o ovome? zam i meni je dosadan al razumijem vaznost...
    To bi Vam mo?žda bilo najbolje, onako informativno, nazvati nekog doktora medicine rada koji izdaje lječnićka uvjerenja za pomorce, pročitati im nalaz i upitat da li na osnovu tog nalaza mo?že na brod. Ja bi ih čak nazvala 2-3 da sigurno znam na čemu sam.

Kadet
    Datum registracije
    May 2009

Početno

Zvali nekoliko svi kazu ako ima taj anomaloskopski test uredan da zakonski nije daltonist i on moze na brod samo ga zanima ima li tko ovakav slucaj i oce li imat problwma na brodu opa.on vidi osnovne boje?reka je cak doktor da je imao dosta takvih slucajeva

Barba zapa avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    megajahte

Početno

Zvali nekoliko svi kazu ako ima taj anomaloskopski test uredan da zakonski nije daltonist i on moze na brod samo ga zanima ima li tko ovakav slucaj i oce li imat problwma na brodu opa.on vidi osnovne boje?reka je cak doktor da je imao dosta takvih slucajeva
    Ako nasi doktori tako kazu onda valjda nema problema ali pitanje je ako ga neka strana kompanija posalje na njihov lijecnicki moze li tamo proc i oce li onda imat problema. Znam momka australca kojemu je brevet ogranicen do 100 BRT zbog toga sta je daltonist i po MCAe nije moga dobit veci brevet.
    Uglavnom kad je vec u tome neka gura do kraja i budi siguran da nece bit jedini na brodu koji ima neke zdrastvene probleme.

Kadet
    Datum registracije
    May 2009

Početno

Kompanije cesto salju na svoje lijecnicke ili? Nema mi smisla jer ovo mora bit mjerodavno svugdje i moze se prevesti na eng

Kadet
    Datum registracije
    May 2009

Početno

pa jel cesto imaju te lijecnicke van hrvatske?

Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Kompanije cesto salju na svoje lijecnicke ili? Nema mi smisla jer ovo mora bit mjerodavno svugdje i moze se prevesti na eng
    Većina njih posjeduje licence za međunarodne preglede pomoraca. Znači rade po nekom protokolu koji je svugdi isti. Tako da Va?? nalaz prolazi svugdje.

Kadet
    Datum registracije
    Jun 2007

Početno

Imam ti ja slican slucaj kod sebe.
    Kod upisa u pomorsku skolu ja I kolega nismo vidili sve brojeve I poslali su nas u bolnicu(ocna klinika-odjel za kolorni vid). Tamo smo napravili Farnswortov test(slazes jedno 20 kockica koje pocinju recimo sa zutom a zavrsavaju na zelonoj boji.
    Onda jos jedan slican test ali elektronski di imas krug sa dvije boje I moras ga namjestiti da ti dodje u jednu boju.Ako je bio jos koji sad se stvarno ne sjecam. I na kraju knjiga sa brojevima. Na osnovu svih tih testova I rezultata dobije se neka krivulja I vrijednosti.
    Ako ti je krivulja u dozvoljenim granicama prodjes a ako ne padnes I zaboravis na nautiku.
    Jas am prosao a kolega je nazalost pao.
    To ti je bilo â??91 a sada je puno rigoroznije I sigurno imaju jos neki noviji test.
    Ja nisam radio taj test sa lampama,mozda su tu uveli kasnije, tako da mi je to prvi glas.
    Kad sam ove godine radio lijecnicki za produzit brevet doktorica mi nije htjela ga produziti iako kod njih radim vec 10 godina lijecnicki.
    Rekla je da od prosle godine se vise ne tolerira to â??dozvoljeno odstupanjeâ?ť.
    Onda mi je drugi(stariji) doktor potpisao lijecnicki I sve objasnio.
    Imao je vise takvih slucajeva i ako su lijecnicki izdani po starim propisima priznace se za obnovu breveta ali ako covjek ide na neku stranu zastavu koja zahtjeva 100% vid nece proci. Imao je slucaj di su ga tuzili jer je izdao lijecnicku svjedodzbu covjeku da vidi uredno boje a firma covjeka poslala na lijecnicki u njemackoj-norveskoj I nisu mu dali da prodje.Onda je morao objasnjavati da je hrvatska tada imala takav zakon I da je za to vrijeme to bilo vazece.
    Ako u buducnosti zavrsi na nekoj dobroj firmi I firma ga posalje kod njih na lijecnicki nece sigurno proci.
    Nije da ga plasim ali neka napravi sve testove sto moze i nek se dobro raspita da si ne zezne karijeru.Daltonizam je neizljeciv nazalost.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •