Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/18
    Kadet Dockwalk Master Unlimited avatar
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    Dock's of Cote D'azur

Početno Od automehanicara do Strojara.

Pozdrav ljudi,

Radim na Jahti.Ostali smo par mjeseci bez strojara pa sam ja radio u stroju.
    Virujem da sam se dosta dobro snasao,ali imam jos punooooo
    toga za savladati.Najvise oko struje itd,itd itd.
    Jahta je na prodaju i cim se proda upisao bi prekvalifikaciju za strojara.
    Imam par pitanja pa bi zamolio iskusne strojare da mi pomognu naci odgovore ili da me upute koga da to pitam?

1.Nisam jos upisao skolu,a htio bi poceti pisati dnevnik vjezbenika stroja.
    Jel ce mi on vaziti za kadeturu ako je ovjeren u vrijeme prije nego sto
    sam ja upisao ili zavrsio prekvalifikaciju za strojara?

2.Jel moram ovjeriti Dnevnik vjezbenika stroja u kapetaniji prije nego sto
    ga pocnem pisati?Te jel ga neko moze ovjeriti na moje ime bez da
    ja moram dolaziti tamo?

3.Rekli su mi da na kapetaniji mogu dobiti bravet brodskog mehanicara
    nakon sest mjeseci sluzbe u stroju uz uvjed da imam skolu tehnickog
    smjera.
    Ja sam Automehanicar pa mislim da je to moguce ili ne ?

4.Ako bi radio prekvalifikaciju,jer bi bolje da dobijem prvo bravet brodskog
    mehanicara pa onda na prekvalifikaciju ili da idem sa automehanicara
    na prekvalifikaciju.Koliko mi tu igra bravet brodskog mehanicara ?

5.Da li se na jahtama moze raditi kadetura za Strojara,tj jel priznaju to nase
    kapetanije?

6.Ko meni potpisuje dnevnik stroja na jahtama ako sam jedini engineer na
    brodu?
    Znam da svima na tankerima potpisuje Chief engineer,ali na ovoj jahti di
    sam ja ima samo kapetan i ja.Jel bi nasa kapetanija to priznala potpisano
    od kapetana ili moze samo chief Engineer to potpisati ?

7.Certifikat stroja koji posjedujem je AEC,jedni mi kazu da pokriva
    do 1500kw,drugi mi kazu da pokriva do 750kw.Ko je u pravu ?

7.Ako dobijem bravet Brodskog mehanicara jer moram polagati D7 tj jest
    engine watckeeping certificate ili mi on spada pod certifikat Brodskog
    mehanicara?

8.Znam da su certifikati ograniceni na pet godina,ali nedavno mi je prijatelja
    rekao da moram prijavljivati sest mjeseci plovidbe nakon godinu i pol dana,
    tj imati sest mjeseci udareno u pomorskoj knjizici u svake dvije godine ?
    Nisam ga dobro shvatio pa bi molio objasnjenje?

Hvala vam unaprijed.
    Posljednje uređivanje od Dockwalk Master Unlimited : 12-22-2011 at 05:33 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
    KO PITA ,NE SKITA!!!!

Asistent outrager avatar
    Datum registracije
    Jul 2009
    Firma
    Jadroplov

Početno

-kupi?? dnevnik i ode?? u lučku kapetaniju, a oni ti samo upi??u datum kad je ovjeren. svakako ga mora?? kupiti prije ukrcaja, a kad se ukrca?? ima?? unuta za upisat svoje podatke, kompaniju brod. znači nema veze, dnevnik svakako ima plombu i ako je čitava ne bi smilo bit problema
    -mora?? ga ovjerit ranije, naravno, jer ga nosi?? sa sobom na brod. po??to ne tra?že nikakve dokumente, mo?že, meni je samo rečeno da donesem svjedod?žbu iz srednje, mada znam jednoga kojem su ga ovjerili prije nego ??ta je oti??a na brod, odrajia asistenturu i onda upisa ??kolu i priznali su mu sve
    -ima?? u kapetaniji sve ti pi??e, a mo?že?? i nazvat, naj jednostavnije i sigurna ti je informacija. u principu mislim da mo?že
    -ako ispunjava?? uvjete za brodskog mehaničara rje??i to prvo + ??ta ima?? matrikulu, pa si oslobođen nekih stvari u ??koli
    -ne znam točno uvjete, ali sigurno mora?? odraditi 6 mieseci duge plovidbe na brodu sa porivnom snagom motora većom od 3000kw, ne znam dali to va?ži i za drugih 6 mjeseci i na čemu to mo?že??, pa to ostalo neka odgovori netko ko zna, i ako sam ja ne??ta krivo reka neka me ispravi, a za ostalo lučka kapetanija

pre banned
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

Dragi Gorane !
    Dobro do??ao , ?želi ti nečlan UPH Chorke !!

Evo da ti pravo ka?žem , tvoje pojavljivanje me odu??evilo već u prvom Topicu , ali ovaj mi nekako jaći :
    Jo?? me vi??e odu??evilo , to iskreno priznanje da te struja najvi??e zajebaje ??to jo?? nisam do?živio da čujem ni od upravitelja stroja sa po 30 godina navigacije a koji znaju jo?? i manje od tebe .
    A ono ??to me jo?? najvi??e odu??evljuje to ??to sad rolam prvu trubu nakon dugog vremena i to ??to će me tvoj post jo?? i vi??e impresionirati zahvaljujući trubi a naravno i tebi .
    A za put ka Stroju , tu ti je jak Frankie , i kad ti se bude izlazilo iz stroja zna on i taj put .
    I kad smotam i podojim , javit ću ti se da te pitam : " Za??to automehaničar malim slovom , a Strojar velikim?"

Eto , skromno , strogo i po??teno , pozdravlja te suncokret Chorke

milenijski fotograf Patayuta avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    Music shop "? kembe"

Početno

3) - Svjedod?žbu o osposobljenosti za brodskog mehaničara (HR III/27) stječe pomorac koji:
    â?? koji ima najmanje 18 godina ?života;
    â?? ima zavr??enu srednju stručnu ??kolu strojarsko-mehaničarskog smjera u trajanju od najmanje tri godine;
    â?? je stekao svjedod?žbu iz članka 11. ovog Pravilnika
    â?? ima najmanje 6 mjeseci plovidbene slu?žbe na brodu;
    â?? udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima.
    Za automeh. skolu najbolje da pitas direkt u kapetaniji

5) - ovisi sto smatras pod "kadeturom", evo ti pa se pronadji;

Članak 25.

(1) Svjedod?žbu o osposobljenosti za člana posade koji čini dio plovidbene stra?že u strojarnici (STCW III/4), stječe pomorac koji:
    â?? ima najmanje 16 godina ?života;
    â?? ima osnovnu naobrazbu i posebnu izobrazbu, sukladno programu iz Priloga D, koji je sastavni dio ovog Pravilnika, a koji je sukladan dijelu A-III/4 STCW Pravilnika;
    â?? ima posebnu izobrazbu za program temeljne sigurnosti na brodu sukladno Programu iz Priloga C, dio C2 koja je sastavni dio ovog Pravilnika;
    â?? polo?ži ispit za stjecanje takve svjedod?žbe, sukladno programu iz Priloga C ovoga Pravilnika;
    â?? ima najmanje 6 mjeseci plovidbe u slu?žbi stroja;
    (2) Svjedod?žba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost bez vremenskog ograničenja.

Članak 26.

(1) Svjedod?žbu o osposobljenosti za upravitelja stroja na brodu sa strojem porivne snage do 500 kW u nacionalnoj plovidbi (HR III/24) stječe pomorac koji:
    â?? ima najmanje ??est mjeseci plovidbe kao član posade koji čini dio plovidbene stra?že u strojarnici;
    (2) Svjedod?žba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost za razdoblje od pet godina od dana izdavanja.

Članak 27.

(1) Svjedod?žbu o osposobljenosti za časnika stroja odgovornog za stra?žu u strojarnici sa strojem porivne snage do 1000 kW u nacionalnoj plovidbi (HR III/25) stječe pomorac koji:
    â?? ima najmanje 18 godina ?života;
    â?? ima zavr??enu srednju stručnu ??kolu u trajanju od najmanje tri godine koja sadr?ži najmanje program iz Priloga D koji je sastavni dio ovog Pravilnika ili osnovnu naobrazbu i posebnu izobrazbu, sukladno s programom iz Priloga D koji je sastavni dio ovoga Pravilnika;
    â?? polo?ži ispit za stjecanje takve svjedod?žbe, sukladno programu iz Priloga C ovoga Pravilnika;
    â?? ima plovidbenu slu?žbu od najmanje 12 mjeseci u slu?žbi stroja;
    (2) Svjedod?žba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost za razdoblje od pet godina od dana izdavanja.

Članak 28.

(1) Svjedod?žbu o osposobljenosti za upravitelja stroja sa strojem porivne snage do 1000 kW u nacionalnoj plovidbi (HR III/26) stječe pomorac koji:
    â?? ima najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu časnika stroja odgovornog za stra?žu u strojarnici sa strojem porivne snage do 750 kW u nacionalnoj plovidbi ili časnika stroja odgovornog za stra?žu u strojarnici sa strojem porivne snage do 1000 kW u nacionalnoj plovidbi i ribarskog broda u ZERP-u;

Članak 29.

(1) Svjedod?žbu o osposobljenosti za časnika stroja odgovornog za stra?žu u strojarnici sa strojem porivne snage od 750 kW ili jačim (STCW III/1), stječe pomorac koji:
    â?? ima najmanje 18 godina ?života;
    â?? je zavr??io srednjo??kolsko obrazovanje brodostrojarskog smjera u trajanju od najmanje 4 godine, u kojem su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz dijela A-III/1 STCW Pravilnika ili
    â?? je odslu??ao i polo?žio sve ispite prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija brodostrojarskog smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz dijela A-III/1 STCW Pravilnika, ili
    â?? je zavr??io preddiplomski studij brodostrojarskog smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz dijela A-III/1 STCW Pravilnika;
    â?? polo?ži ispit za stjecanje takve svjedod?žbe, sukladno programu iz Priloga C koji je sastavni dio ovoga Pravilnika.
    â?? ima najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu vje?žbenika u strojarnici broda sa strojem porivne snage od 750 kW ili jačim od čega najmanje 6 mjeseci na brodu sa strojem porivne snage od 3000 kW ili jačim;
    (2) Pristupnik za stjecanje svjedod?žbe iz stavka 1. ovog članka, koji u tijeku obrazovanja nije ovladao programima iz Dodatka D, dio D2, D12, D17, D19 du?žan je prije pristupanja ispitu iz stavka 1. alineje 5. ovog članka savladati odnosne programe.
    (3) Svjedod?žba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost za razdoblje od pet godina od dana izdavanja.

Kako vidis igra ti ulogu porivna snaga, a ne to jel je jahta, brod i sl.

6) - kapetan ti mora upisati i opalit pecat na navigaciju na pocetku dnevnika, ostale rubrike potpisuje odgovorni casnik i glavni casnik stroja, e sad se postavlja realno pitanje kako "doticna gospoda" znaju da na toj tvojoj jahti nema kapa niti bilo koga drugoga od makine...
    Born in Croatia

Barba srelec avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dockwalk Master Unlimited Vidi poruku
    Pozdrav ljudi,

Radim na Jahti.Ostali smo par mjeseci bez strojara pa sam ja radio u stroju.
    Jahta je na prodaju i cim se proda upisao bi prekvalifikaciju za strojara.
    Imam par pitanja pa bi zamolio iskusne strojare da mi pomognu naci odgovore ili da me upute koga da to pitam?

1.Nisam jos upisao skolu,a htio bi poceti pisati dnevnik vjezbenika stroja.
    Jel ce mi on vaziti za kadeturu ako je ovjeren u vrijeme prije nego sto
    sam ja upisao ili zavrsio prekvalifikaciju za strojara?

2.Jel moram ovjeriti Dnevnik vjezbenika stroja u kapetaniji prije nego sto
    ga pocnem pisati?Te jel ga neko moze ovjeriti na moje ime bez da
    ja moram dolaziti tamo?

3.Rekli su mi da na kapetaniji mogu dobiti bravet brodskog mehanicara
    nakon sest mjeseci sluzbe u stroju uz uvjed da imam skolu tehnickog
    smjera.
    Ja sam Automehanicar pa mislim da je to moguce ili ne ?

4.Ako bi radio prekvalifikaciju,jer bi bolje da dobijem prvo bravet brodskog
    mehanicara pa onda na prekvalifikaciju ili da idem sa automehanicara
    na prekvalifikaciju.Koliko mi tu igra bravet brodskog mehanicara ?

5.Da li se na jahtama moze raditi kadetura za Strojara,tj jel priznaju to nase
    kapetanije?

6.Ko meni potpisuje dnevnik stroja na jahtama ako sam jedini engineer na
    brodu?
    Znam da svima na tankerima potpisuje Chief engineer,ali na ovoj jahti di
    sam ja ima samo kapetan i ja.Jel bi nasa kapetanija to priznala potpisano
    od kapetana ili moze samo chief Engineer to potpisati ?

7.Certifikat stroja koji posjedujem je AEC,jedni mi kazu da pokriva
    do 1500kw,drugi mi kazu da pokriva do 750kw.Ko je u pravu ?

7.Ako dobijem bravet Brodskog mehanicara jer moram polagati D7 tj jest
    engine watckeeping certificate ili mi on spada pod certifikat Brodskog
    mehanicara?

8.Znam da su certifikati ograniceni na pet godina,ali nedavno mi je prijatelja
    rekao da moram prijavljivati sest mjeseci plovidbe nakon godinu i pol dana,
    tj imati sest mjeseci udareno u pomorskoj knjizici u svake dvije godine ?
    Nisam ga dobro shvatio pa bi molio objasnjenje?

Hvala vam unaprijed.
    nikakav brodo mehanicar
    up?*si prekvalifikacije za brodo strojara da mozes imat licencu
    najzgodnije je to izvest u sibeniku

sad s obzirom da navigas prije mozda ti tu navigaciju priznaju za polaganje klase

najvaznije

sta ti to sve triba ako ces stat na jahtama?????
    imas kurseve za sve to rijesit ,barba do toliko,strojar do toliko kw etc

kibbutznik Le Amateur avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Citiraj Prvotno napisano od srelec Vidi poruku
    pa čovik ima školu za automehaničara (šta za manju ili osrednju jahtu ne bi tribala bit negativna kvalifikacija) i početni jaht strojarski kurs tj. AEC pa ne može doć do posla u makinji. za daljnje jaht strojarske brevete mu triba staža ka strojar ili ka dual watch deck/engineering. očito da ne može doć do toga sa postojećim stanjem kad razmišlja o prekvalifikaciji.

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Lave za ovo imas piche.

Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    Dock's of Cote D'azur

Početno

Citiraj Prvotno napisano od outrager Vidi poruku
    -kupi?? dnevnik i ode?? u lučku kapetaniju, a oni ti samo upi??u datum kad je ovjeren. svakako ga mora?? kupiti prije ukrcaja, a kad se ukrca?? ima?? unuta za upisat svoje podatke, kompaniju brod. znači nema veze, dnevnik svakako ima plombu i ako je čitava ne bi smilo bit problema
    -mora?? ga ovjerit ranije, naravno, jer ga nosi?? sa sobom na brod. po??to ne tra?že nikakve dokumente, mo?že, meni je samo rečeno da donesem svjedod?žbu iz srednje, mada znam jednoga kojem su ga ovjerili prije nego ??ta je oti??a na brod, odrajia asistenturu i onda upisa ??kolu i priznali su mu sve
    -ima?? u kapetaniji sve ti pi??e, a mo?že?? i nazvat, naj jednostavnije i sigurna ti je informacija. u principu mislim da mo?že
    -ako ispunjava?? uvjete za brodskog mehaničara rje??i to prvo + ??ta ima?? matrikulu, pa si oslobođen nekih stvari u ??koli
    -ne znam točno uvjete, ali sigurno mora?? odraditi 6 mieseci duge plovidbe na brodu sa porivnom snagom motora većom od 3000kw, ne znam dali to va?ži i za drugih 6 mjeseci i na čemu to mo?že??, pa to ostalo neka odgovori netko ko zna, i ako sam ja ne??ta krivo reka neka me ispravi, a za ostalo lučka kapetanija

Jest!!
    Kupio mi frend dnevnik i donio na brod te ga nije mogao ovjeriti na moje ime....to moram otici sam doli i ovjeriti!!
    Nazalost...

Pitanje za tebe je da li porivna snaga od 3000 po motoru ide ili po zbroju dva motora.
    Ja imam na brodu dva mtu motora snage 1520 kw svaki!!
    Jel to znaci da mi je porivna snaga 1520 kw ili posto iman dva 3040 kw?

P.S
    Od prvog treceg sam sluzbeno postao Strojar na jahti di radim!!
    Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeahhhhhhhhhhhh!!!
    KO PITA ,NE SKITA!!!!

Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    Dock's of Cote D'azur

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Chorke Vidi poruku
    Dragi Gorane !
    Dobro do??ao , ?želi ti nečlan UPH Chorke !!

Evo da ti pravo ka?žem , tvoje pojavljivanje me odu??evilo već u prvom Topicu , ali ovaj mi nekako jaći :
    Jo?? me vi??e odu??evilo , to iskreno priznanje da te struja najvi??e zajebaje ??to jo?? nisam do?živio da čujem ni od upravitelja stroja sa po 30 godina navigacije a koji znaju jo?? i manje od tebe .
    A ono ??to me jo?? najvi??e odu??evljuje to ??to sad rolam prvu trubu nakon dugog vremena i to ??to će me tvoj post jo?? i vi??e impresionirati zahvaljujući trubi a naravno i tebi .
    A za put ka Stroju , tu ti je jak Frankie , i kad ti se bude izlazilo iz stroja zna on i taj put .
    I kad smotam i podojim , javit ću ti se da te pitam : " Za??to automehaničar malim slovom , a Strojar velikim?"

Eto , skromno , strogo i po??teno , pozdravlja te suncokret Chorke
    Hvala na podrsci i nek ti truba vjecno gori!!!

Greska u pisanju,nista ne znaci to sto je Automehanicar pisano malim ,a strojar s velikim slovom.
    Eto da mi to nisi rekao ne bi ni skuzio !!

P.S
    Sto je UPH Chorhe?
    KO PITA ,NE SKITA!!!!

DRVOSJEČA asistent stroja-dalmos avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Udruga Pomorac.net

Početno

[QUOTE=P.S
    Sto je UPH Chorhe?[/QUOTE]

ajde pojasni momku sto to znaci...

Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    Dock's of Cote D'azur

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Patayuta Vidi poruku
    3) - Svjedod?žbu o osposobljenosti za brodskog mehaničara (HR III/27) stječe pomorac koji:
    ...............................
    Pitao sam za AUtomehanicar opciju sam vec pitao i dobio sam odgovor da trebam priloziti 70 kuna,dvije taksene marke i papir da sam radio u stroju sest mjeseci(nisam pitao koliko mora biti snaga stroja da bi mi ta navigacija vazila?).
    Automatski dobivam Brodski mehanicar bravet.
    Pitanje:
    Jel taj bravet STCW i do koliko kilovata on ide ako ide uopce ?

Kako se racuna porivna snaga?
    Ja iman dva motora od 1520 kw svaki.Jel to znaci da mi je porivna snaga 1520 kw ili duplo posto iman dva stroja sto iznosi 3040 kw?

Kapetan ce upisati sto je i po zakonu.
    Ja sam od prvog treceg postao chief engineer na svojoj jahti i ko tu kome sta upisuje.
    Dnevnik pisem i ovako i onako.Ako mi chief mora upisati hoce li vaziti da se ja sam sebi upisem ili sto.
    Totalno sam zbunjen sada,ali kao sto si naveo pitacu jos u kapetaniji ili kapetanijama da vidim ko ce mi to dopustit ,a ko ne...
    Ako sta znas javi.Mislim se vratit doma samo da mi to upisu i ovjere dnevnik i odmah idem nazad na brod.

Unaprijed zahvaljujem!!
    Posljednje uređivanje od Galvan : 03-11-2012 at 09:31 PM
    KO PITA ,NE SKITA!!!!

Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    Dock's of Cote D'azur

Početno

Citiraj Prvotno napisano od srelec Vidi poruku
    nikakav brodo mehanicar
    up?*si prekvalifikacije za brodo strojara da mozes imat licencu
    najzgodnije je to izvest u sibeniku

sad s obzirom da navigas prije mozda ti tu navigaciju priznaju za polaganje klase

najvaznije

Hvala na pomoci!!

Cim mi se jahta proda idem u Sibenik i rentam stan na sest mjeseci te cu BUBATI od jutra do mraka ici na
    repeticije i dok ne zavrsim skolu ne idem iz Sibenika!!

Zanima me samo jel meni porivna snaga posto iman dva MTu motora od 1520 kw veca od 3000 KW ili je 1520 kw ?
    To mi je jos malo nejasno....

Mislim ostati na jahtama,ali ako upadne neki bijesni offshore otisao bi i doli!!Ugovori na jahtama su jakooooo dugi a triba koji puta i kuci otici i osnovati obitelj itd itd itd... A stcw priznati papir je dobro imati jer vridi svugdi!!
    Triba biti spreman,a skole nikada dosta u ovome poslu koliko vidim.
    Di ima kurseva za to rijesiti ?
    Uputi me da pogledam malo cijene i uvjete koje moram imati ?

KO PITA ,NE SKITA!!!!

Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    Dock's of Cote D'azur

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Le Amateur Vidi poruku
    pa čovik ima školu za automehaničara (šta za manju ili osrednju jahtu ne bi tribala bit negativna kvalifikacija) i početni jaht strojarski kurs tj. AEC pa ne može doć do posla u makinji. za daljnje jaht strojarske brevete mu triba staža ka strojar ili ka dual watch deck/engineering. očito da ne može doć do toga sa postojećim stanjem kad razmišlja o prekvalifikaciji.

Imam strojarski Aec kurs od MCa yachting skole i po njemu ja moram imati 12 mjeseci dana na moru da bi isao na slijedeci level koji se zove Meol.
    12 mjeseci da jata bude na moru ja moram biti minimum pet godina na istom poslu ili ako mi se posreci da nadjem posao na jahti koja ide oko svijeta,a takve ne uzimaju mehanicare s malo iskustva i bez vecih braveta u stroj.
    Jahte po godini najvise imaju po 40 do 60 dana mora sto je neki prosjek a jos sam puno i rekao.
    Mca skola racuna dane na moru da bi covik isao naprid,a ima jahti koje godisnje isplove max petnaest dana...
    Zato bi isao doli u skolu.Mca skola za jahte se ne moze koristiti u offshoru ili u cargo ili passenger industriji a kosta jako puno.
    Aec je 1000 E
    Meol je 1200 E
    Y4 je 5500 E
    Gmdss goc je 2000 E
    Arpa je 2400 E
    Adv firefight oko 800
    Prva pomoc oko 600
    i da dalje ne nabrajam.Para treba ko u prici i opet triba jos minimum pet godina na dobroj jahti ako imas srice.
    A stan u sibeniku je za sest mjeseci 12 000 kuna i jos 12 000 za prekvalifikaciju.
    Nakon toga odradim godinu dana kadeture iman porucnicki i 750 kw,nakon dvi godine na jahti di je ugovor 12 mjeseci ja u dvi godine dobijem 3000 kw,a da idem na cargo moran raditi tri i nesto godine da bi imao dvije godine navigacije ako mi se sve poslozi.
    to endorsam i dobijem y4 ili y3,opet ovisi.....

Evo to mi je plan ,ako sam di pogrisia neka me neko ispravi.

Hvala na pomoci!!!
    KO PITA ,NE SKITA!!!!

Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    Dock's of Cote D'azur

Početno

Citiraj Prvotno napisano od anterosko Vidi poruku

Lave za ovo imas piche.

Hvala!!!

Ja placam piche i veceru!!!

Dobio sam unapredjenje u strojara prvog treceg pa bi bilo u redu da ja platim!!!

Javi se kada budes u Monte Carlu na jahtu Squalo!!!

Lijepi pozdrav i mirno more!!!
    KO PITA ,NE SKITA!!!!

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

racuna ti se ukupna snaga pogonskih strojeva,mores pisat 2x1520 ili 3040kW,svejedno je

kibbutznik Le Amateur avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dockwalk Master Unlimited Vidi poruku

Dobio sam unapredjenje u strojara prvog treceg
    cestitam!

Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    Dock's of Cote D'azur

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kokolo Vidi poruku
    racuna ti se ukupna snaga pogonskih strojeva,mores pisat 2x1520 ili 3040kW,svejedno je

Toooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!
    Moglo bi mi ovo proci kao kadetura!!!

Sada moran otici doma da mi ovjere dnevnik.
    Jel Dnevnik ovjere na dan kada dodjes ili dana kada mi je poceo ugovor od Strojara?

Hvala Kokolo !!!!
    KO PITA ,NE SKITA!!!!

Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    Dock's of Cote D'azur

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Le Amateur Vidi poruku
    cestitam!

Hvala Le Amateur!!

Kada odnesem ugovor u Kapetaniju jel mi ovjeravaju Log book od dana kada sam dosao to pitati ili
    od kada mi je poceo ugovor ?

KO PITA ,NE SKITA!!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •