Ja po kočnici, kočnica ne radi! Ja po ručnoj, ručna ne radi! Ja u kiosk, kiosk radi!!
te usporedbe ljudi koji podcjenjuju kuvertu ili makinju-ili daju veču va?žnost pojedinoj-to je smije??no-brod funkcionira ko jebena cjelina i jedno bez drugoga ne more,to i dica u vrtiču znaju
Je prijatelju u pravu si, samo kad dica iz vrtića odu nabrod onda se često dogodi da sve zaborave, čekaj malo, vidiće?? da ??to se neki vi??e penju, sve te?že spu??taju pogled dole..![]()
Ne mogu nikako procitat clanak jer kad mi otvori ima bit da je rezolucija losa pa kad uvecam ne vidim nista,ali ipak mislim da je tehnicki dio posade daleko vazniji cimbenik broda,a da brod moze vozit takorekuc bilo tko.Pa nisu Grci glupi riskirat stavljajuc pase u navigaciji umisto 2. kuverte. I nikad im se nije nesrica dogodila.
procita san clanak - po meni je sve prepumpano. istina je da su ugovori kraci, uvjeti bolji...ali ispada po clanku da niko, ama bas niko osim nas ne zna odit po makinji. a ka i uvik...ko nan sta moze.ides u agenciju i pet firmi se tuce za tebe....
Je, da pol zivota plivam u ulju pod neonskom rasvjetom i na +55 cupam pistune i ja bih isto spominjao pase i matere i onoga koji me natjerao na to...a jos znajuci da taj sto ga pas moze mijenjati obicno nakon nekog vremena dodje za mastera, a ja se jos sa cepicima u usima pitam, kako to da nitko od tehnickog dijela posade nije master, nego...taj isti jebeni pas...I onda nastaje zanimljiva situacija...moras biti poslusan svom gazdi...psu...sto tebe cini cime tocno?
nemoj tako. pustimo i pase i kanarince na miru. na koncu i masteru neko komandira, narocito u danasnje vrime di ni blizu nemaju ovlasti ka prije. pomorstvo je zacaran krug, a da te malo iznenadin, uglavnom najveci sefovi na kompanijama su bivsi bankari, brokeri...znaci money makers.
Posljednje uređivanje od Frankie : 10-16-2010 at 09:58 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
je, samo sta strike znace - pare. svi navigaju zbog para, a ja vidis ne navigajen - zbog para.![]()
Frankie jel sad bolje ??
Posljednje uređivanje od mladeno : 10-21-2010 at 11:48 PM
Ja po kočnici, kočnica ne radi! Ja po ručnoj, ručna ne radi! Ja u kiosk, kiosk radi!!
uvridija si sad kamijonđije-mene,a ??ta su ti oni skrivili![]()
u tom slucaju igra ona teorija - bolje prvi u selu nego zadnji u gradu...sta isto ponekad drzi vodu. vidi ovako - na velike bulkove nikad nisan navigava, ali ih operiran. ukrcas teret u brazil ili u australiju, pa onda misec dana ili dvi setemane do kine, japana... cif kuverte ima vrimena drzat brod ka crkvicu, posada se ne umori...u makinju uvik imas vrimena sta napravit, ocistit... i onda upadnes na malu kemiju, razvoz po sjevernoj europi...porat svaki dan, peri, iskrcaj, ukrcaj....
i sad sta je lakse? cetiri miseca na bulka ili dva na tu kemiju? naravno, na te bulkove nema puno mista za nas, okupirali filipi...ali, u ugovor ucines tri vijadja i aj doma. stojis vise na brodu, ali se slomijes pet puti manje. kako ko voli.
U konkretnom slucaju u svakom slucaju je lakse na bulku, ali i para igra znatnu ulogu...Najbolje je skombinirati dobre strane = kratke ugovore, a duge vijadje, sa dobrom plajom![]()
@Odisej
Ma to je samo moje misljenje bez da ikoga uvrijedim. Ne trebate se slozit s menom mada bi jasno bilo bolje da se slazemo.
Posljednje uređivanje od Frankie : 10-17-2010 at 04:30 AM
KOji je ovo hajvan piso?
Ocito se njemu makina sama popravlja i nadgleda, a apsolutno svi u 3 godine dodju od 4 makine do upravitelja..
Ovaku bajku nebi ni Ivana Brlic Mazuranic napisala..
I onda se mladost nalozi, i dobije bolni "reality check" kad shvate da se poprilicno tesko ukrcat ko asistent a da do kapa treba i vise od 3 ili 4 navedene godine...
Mislim da je tekst totalna ??teta i da taj nema pojima o rad na brodu. Ljude cijenim sam prema karakteru i znanju . Trenutno sam sa psihopatom od skipera koji je ulizica na firmi i svaki dan servira ne??to posadi. Bio sam i s takvim kapom, pa netreba generalizirati. ?*to sam vidio kroz navigaciju bolja firma lo??iji ljudi, ?žalosno![]()
SMETAJU MI SAMO PODZEMNE VODE
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)