Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/7
    Kadet borajski avatar
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno Ing. strojarstva - prekvalifikacija

Pozdrav svima,

specifičan sam slučaj, te vas molim za savjete...

Ovako ide moja priča...

Zavr??io sam matematičku gimnaziju i VI stupanj FSB u Zagrebu, zvanje in?ženjer strojarstva, konstrukcije.
    Budući da za ići na brod treba smjer biti brodostrojarski trebam se prekvalifiicirati ili na Pomorskom faksu, ili u Pomorskoj srednjoj.
    Ako idem na faks to raditi, imat ću titulu in?ženjera i sve uvjete da doguram do upravitelja, osim naviganja naravno. No, za to mi treba cca min godinu dana. Kako sam bez posla već du?že vrijeme poku??ao bih sreću tra?žiti na moru. Znači ?žuri mi se...
    E, sad, postoji i druga solucija, zavr??iti za brodostrojarskom tehničara, za ??to će mi trebati 3-4 mjeseca, i ići redom od 2. stroja, onda dovr??iti neki ubrzani studij brodostrojarstva i nastaviti dalje.

?*to je pametno u svemu tome učiniti? Ionako bio ne bio in?ženjer bilo kojeg smjera mora?? raditi asistenturu i ići redom.

No, razmi??ljam o jo?? nečem. Kad već radim sve te prekvalifikacije gdje će mi priznati isto koliko i za nautičk smjer, koliko je mudro usmjeriti se na nautički smjer a ne u brodostrojarski?

?*to je u krajnjem slučaju isplativije u pogledu plaće i posla?

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od borajski Vidi poruku
    Pozdrav svima,

specifičan sam slučaj, te vas molim za savjete...

Ovako ide moja priča...

Zavr??io sam matematičku gimnaziju i VI stupanj FSB u Zagrebu, zvanje in?ženjer strojarstva, konstrukcije.
    Budući da za ići na brod treba smjer biti brodostrojarski trebam se prekvalifiicirati ili na Pomorskom faksu, ili u Pomorskoj srednjoj.
    Ako idem na faks to raditi, imat ću titulu in?ženjera i sve uvjete da doguram do upravitelja, osim naviganja naravno. No, za to mi treba cca min godinu dana. Kako sam bez posla već du?že vrijeme poku??ao bih sreću tra?žiti na moru. Znači ?žuri mi se...
    E, sad, postoji i druga solucija, zavr??iti za brodostrojarskom tehničara, za ??to će mi trebati 3-4 mjeseca, i ići redom od 2. stroja, onda dovr??iti neki ubrzani studij brodostrojarstva i nastaviti dalje.

?*to je pametno u svemu tome učiniti? Ionako bio ne bio in?ženjer bilo kojeg smjera mora?? raditi asistenturu i ići redom.

No, razmi??ljam o jo?? nečem. Kad već radim sve te prekvalifikacije gdje će mi priznati isto koliko i za nautičk smjer, koliko je mudro usmjeriti se na nautički smjer a ne u brodostrojarski?

?*to je u krajnjem slučaju isplativije u pogledu plaće i posla?
    OSTANI DOMA, proće kriza, nekako će?? pri?živit.
    a ako si u totalnoj banani, omča oko vrata, velika rata kredita i sl. i i??a bi za uvatit koji dinar, ako će?? već ić na brod , onda nastavi u svojoj struci, tu si na svome terenu jer pretpostavljam da je tebi sad pre??altavanje na nautiku, na navigaciju, ipak malo te?ža varijanta. vjerojatno će bit i suprotnih promi??ljanja, pa pričekaj malo s odgovorima

3 rd eng. hakuna_matata avatar
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

??ta zavr??ija da zavr??ija ako ne zna?? dr?žat dva ključa 24...bolje bit na burzi

Clan Posade Lampara avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    GMM(D)

Početno

Meni se čini da ti je bolje nastaviti sa strojarstvom,sto ti je kolega napiso tu si vec na svome polju.Isto ako zavrsis,sto se zaposljacanja tice imas puno vise mogucnosti izbora ko brodostrojar.Malo pogledaj po internetu koliko se strojara trazi a koliko nauticara.

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Ako si bas zapeja za ic na brod,daj razliku u srednjoj.Drzi se svoga faha,dakle brodostrojar.
    Odi na asistenturu pa ces vidit jeli to ono sto zelis i MOZES.
    Nakon toga ti nece biti problem ici skalu naprid tj.dati razliku na pom faksu.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Moj savjet:

Daj razliku za srednju i napravi asistenturu. Nakon toga ces znat na cemu si.
    Jeli to za tebe ili ne. Ako je, kojin onda smjeron krenit.
    Mozda upisat ubrzanu visu dok si na brodu i dat razliku. Tribas vidit i kolika je razlika ispita u tvom slucaju o jeli ti se brza isplati jer nije basjeftina.
    A to da se strojara vise trazi nego nauticara to stoji. Cak su i rankovi bolje placeni u pojedinin slucajevima jer ih fali gotovo svugdi.

Kadet borajski avatar
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno

Kao prvo hvala svima na savjetima.
    Budući da mi stari skoro cijeli ?život pomorac upoznat sam dosta sa situacijama na brodu, plaćama i slično...
    No, kako je stari trenutno na moru nisam ga moga pitati te stvari, On je električar i naslu??ao sam se priča o ekipi s palube. Stoga sam i pitao koliko je mudro ići u navigaciju a ne u stroj. Intuicija mi je govorila stroj kao izbor.

Sad kad smo već tu, nije mi jasno za??to inzistiranje na teoriji koju uči?? na faksu da bi stekao smjer brodostrojarstvo kad ionako ide?? od nule ??to se tiče posla. Je li sad netko ima srednju strojarskog ili brodostrojarskog smjera, ili vi??u procesnog ili konstruktorskog smjera a ne brodskog, misim da je manje bitno ako ne nauči?? raditi ...

Čuo sam da je u procesu izmjena tih zakona i vidio sam da se u tekstovima predla?že i rečenica o potrebnoj stručnosti: "brodostrojarskog ili srodnog smjera" pa ne znam kolike su ??anse da se to izmjeni i kada, da ne tro??im novce na prekvalifikacije.

Moj stari je zavr??io srednju ?željezničku, a radio je i kao strojar, i kao električar, i radiotelegrafist, jer na strancima su pitali zna?? li raditi ili ne. Breveti su se nabavljali kako je trebalo. Jedino nije bio na palubi niti kuhar.

Znam i ja da mi je brod zadnja solucija, ali situacija mi nije ru?žičasta. Kad sam zavr??avao faks htio sam odmah na brod, ali me stari odgovorio. No, neka sudbina ili ??to ja znam vuče na brod. Nisam pametan, ionako ako neće bit posla čeka me izolacija-ili zatvor ako me banke tamo po??alju, ili brod...

??alosno ali istinito...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •