Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/16
    Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno strojari i nauticari prijatelji ili ne

Dosta puta kad san pricao s starijim pomorcima uvik se govorilo kako se paluba i makina nevole. Evo ja kao strojar o tome mogu reci da sam dozivio ugodna i neugodna iskustva. Ono tipa vi nemozete bez nas ili mi smo mozak a vi oci i slicno. Zanima me kako danas vi stojite s tim razmisljanjem? Dali ste imali ili imate neugodnih iskustava s palubarcima ili vi dragi palubarci s nama makinjistima? Dali mislite da danas brod moze bez vas i bez nas u principu da nas zamine kompjuteri ( kako neko tvrde) mada ja mislim da je to nemoguce bar za sad. Eto bas me zanima vase iskustvo i misljenje Moje misljenje je da smo svi mi isti samo sta jedni zaraduju gori a drugi doli a zene broje isto nama i vama dane.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Clan Posade
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

prije ce njih zaminit kompjuteri nego nas,tako su prije deset godina tili maknit struju s broda kao sve ce im automatika rjesavat,a sad im tribaju po 3 struje na brodu.i viruj mi malo sam prcka po tome a i sam mozes zakljucit da je lakse napravit automatiku da vozi brod i uniti u program sve moguce oscilacije od vitra, plime,oseke,nego da se to sve samo odrzava razmisli malo i sve navoditi gps(danas sam vidio sat koji satelitski prima tocno koje je vrime i ne kasni ni sekunde kosta 1600 kn CASIO).inace nemam nista protiv nauticara,ima dobrih ljudi i debila kao i nas.ma nije uopce vazno sta si vazno je kakav si ka covik.
    Posljednje uređivanje od down22 : 08-05-2008 at 11:12 AM

2nd Engineer
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    Cruisers

Početno

auu u 11 godina skoro ima san stvarno podiljena iskustva..nema generaliziranja jer san naisa na svakakve ljude kako gori tako i kod nas u makinji doli.
    Moje misljenje je da nas nece zaminit kompjuteri nikad jer ljudski faktor se nemoze simulirat ni gori ni doli.
    Volija bi samo da ovi mladi narastaj nauticara sa kojima san ima "ego trip" epizode malo bolje upoznaju sistem rada broda i skuze da nicin nisu iznad strojara..oficir gori/doli isti qrac i to sta sta san zna cut ja gospodin covik a oni doli sporki, je samo odraz kucnog i skolskog odgoja..i krajnje nepostivanje prema ljudima bez obzira sta cine. Ljute me skole koje bi dici tribali objasnit da je nas posal jebeno tezak, da ga samo odabrana sorta ljudi moze radit, i da budu ponosni na sebe bez obzira bili strojari ili nauticari.

Lipi pozdrav

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

ma dobro..uvik ce postojat zajebancije tipa-stupari i šestari al u biti svi smo u istim govnima...

..nikako se nebi slozia da ce nauticare izbacit kompjuteri...totalno kriva konstatacija..

brodova ce uvik bit,ljudi ce uvik navigat....a covik je covik bia on u makini il na mostu...
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Tom
    Tom je odsutan
    2.Casnik Tom avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

te situacije paluba-makina sretao sam samo na brodovima sa nasim ljudima. to je u vremena kada je na brodu bilo 30ak clanova posade mozda bilo i simpaticno i kratilo vrijeme, ali danas kada se na brodu zivi pod stresom te situacuje za mene su znak primitivizma. no keretena se uvijek nadje i na mostu i u makini.
    te pricice o zamjeni ljudi kompjuterima jednake su izjavi uglednog R. Bozica, da bi do kraja godine neki brodovi mogli prestati ploviti zbog pomankanja pomoraca (vidi preneseni clanak u O nasim pomorcima) i u najmanju ruku su smijesne.
    Kompjutori pojednostavljuju dosta poslova/operacija na brodu, no ljudski faktor je nezamijenjiv. to pojednostavljivanje dovodi na brod jeftini i nestrucni kadar, ali zato je tu sve vise i vise check listi i ISM/SMS poglavlja.

Administrator Sonny avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

A gledajte,kompjuteri su glupi.Oni rade samo sto mu covijek rece.Oni rade po 0 i 1.Nevjerujem da ce se ikad moc covik samo tak zamjenit.Nemoze kompjuter imat odgovornost.

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

nema razlike...i strojari i nauticari ne mogu jedni bez drugih, tj zajedno rade jedan tim koji je zasluzan da brod funkcionira....
    uvijek se nadje budala, neovisno o "departmentu" u kojem radi.....
    ali,ima i dobrih ljudi / pomoraca i sa njima je zadovoljstvo radit
    ...ca smo na ovom svitu...

ashore valdez avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    na kopnu

Početno re: sea_st

slazem se sa sea-st, nema tu podjela nauticari- strojari. rijec je samo o ljudima na brodu i o izmisljanju razlika ili podjela. posla niti na jednome brodu ne nedostaje, a brod je jedan stoga ne vidim razloga da strojari ne rade na palubi, kao niti nauticari, odnosno posada palube u stroju ukoliko je rijec o problemu koji se jedino zajedno moze savladati. u mojoj karijeri problema takve vrste nije bilo.
    sea is our environment

Master
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

ovo je bila tema mozda 1968 a ne 2008, svi smo isti na brodu.....ko misli drugacije neka ide u zupaniju raditi

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Vidin da se pocelo vridat a to ne dopustam stoga cu sad opomenit a ako jos neko uvridi dobiva zuti odma i 7 dana neka razmislja ko je bitniji. NIje mi se dalo citati pa sam sve izbrisa. Inace zapamtija san dvojicu glavnih u raspravi i oni su pod budnim okom. Ljudi posto radim nemogu sticisve prigledati i stoga kazem da se urazumite. Zadnja opomena svima pa nek se gleda ko je kriv boli me ?????
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Banned
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

daj dalmos nemoj sada ti zajebavati, vatas se Fletchera i mene koji imamo vise navigacije nego ovi treci kuverte godina a prica mi o nekakvom donosenju odluka i tu se opet stavlja ispred kapa. O čemu pričamo. O tome kako če danas overhulirati jedan hidrant. I prominiti vodu u lajbotu. Daj molim te....

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od iguazu Vidi poruku
    daj dalmos nemoj sada ti zajebavati, vatas se Fletchera i mene koji imamo vise navigacije nego ovi treci kuverte godina a prica mi o nekakvom donosenju odluka i tu se opet stavlja ispred kapa. O čemu pričamo. O tome kako če danas overhulirati jedan hidrant. I prominiti vodu u lajbotu. Daj molim te....
    Ako ti nepase otidi. Zao mi je ali jedini put prema nesvadanju je ovaj. Reka san ti ako ti nepase otidi i tebi i svima koji se svadaju i stavljaju ruzne rici na forum........Rasprava gotova AMEN

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Ako ti nepase otidi. Zao mi je ali jedini put prema nesvadanju je ovaj. Reka san ti ako ti nepase otidi i tebi i svima koji se svadaju i stavljaju ruzne rici na forum........Rasprava gotova AMEN
    Podr?žavam te u potpunosti...
    Od mora do mora...

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

A di si dosad bia Dalmoš....

I di su ti ostali moderatori,mislin da su ovakve rasprave glupe i sama tema je poprilično otrcana.

Bilo mi je muka gledat ovo nadmudrivanje na NAŠEM forumu.

Ovima što misle da su pametniji od ostalih neka i dalje budu pametni a na NAŠEM forumu neka ne ispucavaju frustracije.
    Posljednje uređivanje od zombi : 10-06-2008 at 09:18 PM
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

Citiraj Prvotno napisano od iguazu Vidi poruku
    Pa nije mi jasno kad imate toliko godina navigacije kako vas je taj terco kuverte moga navuc na tanki led ha,ha,ha
    Vasa rasprava me je posjetila na Jadranbrod forum.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zombi Vidi poruku
    A di si dosad bia Dalmoš....

I di su ti ostali moderatori,mislin da su ovakve rasprave glupe i sama tema je poprilično otrcana.

Bilo mi je muka gledat ovo nadmudrivanje na NAŠEM forumu.

Ovima što misle da su pametniji od ostalih neka i dalje budu pametni a na NAŠEM forumu neka ne ispucavaju frustracije.
    Stari na brodu san i radim pa nemogu bit na forumu ucestalo. Aj jos 19dana pa kuc. Mora se i ode zaletit malo provokacije takvi smo mi ljudi kuzis. Evo zakljucano

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •